צריך עזרה בנוגע לפילטרים

• פותח הנושא sap
  • פורסם בתאריך

sap

New member
צריך עזרה בנוגע לפילטרים ../images/Emo53.gif

קניתי פילטר A1 ,למעשה ביקשתי מהמוכר פילטר UV אבל זה מה שהוא נתן לי,זה בסדר? מה ההבדלים בין הפילטרים השונים(בגדול) הכוונה היא לא לצבעוניים. תודה מראש. דרך אגב אני מצלם רק בצבע.

SkyEye

New member
פילטר UV חוסם רק את האור בתחום

ה-UV, פילטר skylight (כגון A1) כשמו כן הוא, חוסם גם חלק מאור השמיים הכחול הנראה. לפילטר UV אין גוון נראה לעין, בעוד ל-skylight יש מעט גוון ורדרד או צהבהב, וההשפעה שלו על צבע השמיים עמוקה יותר- השמיים יראו כהים (פחות אור יגיע מהם). בכל מקרה כדאי מאד להרכיב פילטר על העדשה כדי לשמור עליה. לדעתי עדיף UV קבוע שאינו פוגע בכמות ואיכות האור הנראה הנכנסת, ואת המשחק בצבע השמיים לעשות עם פולריזר או פילטר צבעוני אחר על פי הצורך.

EyalBM

New member
פילטר נוסף או במקום?

כאשר משתמשים בפילטר, נניח לצורך העניין פולריזר, האם להרכיב אותו על ה UV הקיים או במקומו ואחר כך להחליף שוב?

hbm

New member
תשובה

בעקרון זה תלוי באיכות הפילטרים אבל לא מומלץ להרכיב סדרה של פילטרים אחד על השני כי יכול להיות שעיוותים בהברגה על העדשה ומבנה הפילטרים יביא לעיוותים ו/או השתקפויות בתמונה המתקבלת. לא בטוח גם מה התוצאה הסופית כשמתמשים בכמה פילטרים שכן לא בהכרח התוצאה היא אפקט מצטבר של כל הפילטרים.

SkyEye

New member
מבחינה אופטית עדיף להחליף, אבל

זה לא ממש נורא אם תרכיב כל פילטר נוסף על ה-UV. אני לא מוריד את ה-UV אף פעם, לא לוקח צ´אנסים...

7 gadifi

New member
פילטרים

שלום רב 1.A1 מיועד לשחור לבן uv מיועד לחסום אור כחול בתחם האולטרה כחול כלומר קרנים קצרות מהשמש,פילטר קבוע על העדשה גם שומר משריטות על העדשה. אפשר להרכיב מספר פילטרים על העדשה רק צריך לקחת בחשבון בליעה של אור. כלומר פתיחת צמצם נוסף. אין כאן שאלת עיות תמונה.אלה בליעת אור.

למעלה