צריך עזרה בקיפול פרח או שושנה

YKraus

New member
צריך עזרה בקיפול פרח או שושנה

יש לי את הספר אוריגמי 4 של רוברט הארבין . ואני לא מצליח את הקיפול של השושנה בעמוד 96...אני נתקע בשלב הרביעי אנא אם אפשר הבהרה ...למי שאין את הספר צירפתי את הקיפול

ophler

New member

ככל הנראה ההודעה שלך תימחק תוך כמה שעות בגלל עניין של זכויות יוצרים. אסור להעלות לפורום צילומים מתוך ספרים או הוראות לדגם שאינו שלך. אתה יכול להעלות תמונה של הדגם עד השלב אליו הגעת. (במקרים חריגים אני מניח שאפשר להעלות את הקטע הספציפי מתוך ההוראות אבל לא בטוח). בכל מקרה, מדובר בקיפול שיקוע מורכב. קיפול שיקוע ישנו בדוגמה בעמוד 16 בספר הזה. קיפול השיקוע כאן מורכב יותר. ניתן להגדיר זאת כ "פנימה, החוצה פנימה" השיקוע הראשון (הכי נמוך) הוא פנימה, לאחר מכן החוצה ושוב פנימה. הציור בשלב הבא דוקא עשוי לא רע בכלל.

YKraus

New member
אני לא מבין את הרעיון

אני לא מבין את הרעיון שימחקו לי את ההודעה ...הרי זה הגיוני שאני לא יודע להמציא דגמים...לפחות הגיוני בשבילי... וחוץ מזה נתתי את שם כותב הספר רוברט הארבין...ואת שם ממציא הדגם מארטין וול. לגבי הקיפול...את השלב עם שני השיקועים עברתי...אני נתקלתי בשלב אחריו ובשלב אחריו.אני לא מבין מה רוצים ממני :|

bshuval

New member
מחיקה

נניח הייתי כותב את שמך ומפרסם פה מידע פרטי שלך. זה היה בסדר מבחינתי? אני לא חושב. אתה סרקת מידע מתוך ספר ופרסמת לעולם באופן חופשי בלי רשות מהמו"ל. זה אסור.

YKraus

New member
הבהרה

אני עדין לא מבין מה פסול ... הספר עצמו הוא ליקוט של קיפולים ידועים ...שאם אני אחפש ממש טוב אני גם אמצא באינטרנט. הרי לא כל אחד יכול להמציא קיפולים ...כולם משתמשים בהוראות של אחרים...כנל רוברט הארבין שכתב את הספר הזה. ואם אני העתיק את הקיפול זה יהיה יותר טוב? כלומר אם אני..אגיד "חברים התחלתי לקפל שושנה ונתקעתי בהוראה הבאה...ואני לא מבין אותי..התוכלו לעזור לי?"

bshuval

New member
רגע אחד...

ראשית, גם אם תחפש ממש ממש ממש טוב, אני מבטיח לך שלא תמצא את הקיפולים "הידועים" האלה באינטרנט. שנית, כל אחד יכול להמציא קיפולים -- צריך רק לנסות. ה"רוברט הארבין" הזה, שכתב את הספר, לא סתם הלך והעתיק קיפולים ידועים. רוברט הארבין אסף את הקיפולים הטובים ביותר של התקופה ממספר רב של יוצרים, ברשות, והכין לבד הוראות לדגמים הללו, ואסף אותם בספר. הספר נכתב עם רשות של היוצרים. וזה הבדל עצום. הסיבה שהקיפולים בספר זה הם ידועים היא בדיוק בגלל הספר הזה -- בזכותו הקיפולים ידועים! אם אתה מתקשה בקיפול מסוים, פשוט תגיד: "אני מתקשה בקיפול השושנה בעמוד כך וכך מספר זה וזה. השלב שאני לא מבין הוא שלב 12. האם מישהו יכול לעזור לי?" מירב הסיכויים שיש לפחות למישהו אחד מקוראי הפורום את הספר עליו אתה מדבר (ואני יכול לחשוב על יותר מאחד!), ויהיה מי שיוכל לעזור לך.

bshuval

New member
ועזרה בקיפול הדגם

אני מבין ממך שהצלחת את השלב השלישי, עם השיקוע המסובך, בהצלחה. השלב הרביעי מראה לך כיצד אמור להראות השיקוע ואין מה לעשות בו. אם התוצאה שלך שונה, כנראה לא בצעת היטב את השיקוע. בשלב החמישי עליך לקפל את שני הצדדים מעט מעבר למרכז. אין נקודת ציון ספציפית. אחר-כך, עליך לבצע קיפול "אוזן-ארנב" (ולא "אוזן שפן..." התרגום לקוי), ולקפל אחרונית את שני הצדדים למרכז. בהצלחה!

YKraus

New member
תודה רבה ידידי

השכלתי מעט...ולמדתי דבר או שנים ...אפילו יותר חשובים מאוריגמי=] תודה רבה על ההבהרה איך לשאול שאלות. וגם כמובן על העזרה בקיפול החמישי...אני אנסה ואגיד לך מה יצא.

למעלה