צריך עזרה בקשר לטיול!

syoavy

New member
צריך עזרה בקשר לטיול!../images/Emo12.gif

אני רוצה לצאת מחר ברכיבה מאמירים,אין בעיה עם מרחק או קושי/טכני. יש למישהו מסלול? תודה.

aFish

New member
יש לי רעיון בשבילך

חלקו רכבתי חלקו האחר אני משלים מהמפה כך שצריך קצת תמיכה מאנשים שעשו את זה או לחלופין קצת תעוזה מצידך לבדוק - לא משהו מורכב אבל היות ולא רכבתי את כולו אני מביא הסתייגות זו. מה שכן אתה חייב מפה לדעתי (סמ"ש) מאמירים תתחיל לעלות על הכביש כשני ק"מ (ק"מ אחרי מצפה ימים בערך - לא המלון, המצפה). חותך את הכביש סמ"ש: מימין כחול ומשמאל שחור (דרך ג'יפים) שמטפס לכיוון המירון, יותר נכון להר שמאי קודם כל. לך על השחור. אחרי כארבעה ק"מ יש פיצול מסומן לשמאל, משום מה הסימון נראה גם שחור וכיוונו לעין סמוכה, כיוון כללי הר הילל. (מכאן רכבתי אישית - פשוט הגעתי בדרך אחרת) אחרי כעוד 3-4 ק"מ פניה ימינה לסימון כחול העוקף את הר הילל מצפון פחות או יותר. שים לב לא לפספס את הפניה - אינדיקציה לכך היא הגעה לבית ג'אן. הכחול מתחבר לבסוף לדרך רחבה מסומנת שחור שהיא המקורית ממנה התפצלת לכיוון עין סמוכה (והר הילל - פשוט עשינו עיקוף קטן בשביל המסלול). המשך עם השחור עד מפגש עם שביל ישראל ועימו עלה למירון.מהמירון תתחיל את שביל הפסגה המסומן אדום ותתפצל לסינגל המדהים המסומן שחור ויורד לבית ספר שדה (טכני מאד - פיצוץ וכיף!). מהבית ספר שדה תחליט מה אתה רוצה כי מה שהמשכתי מכאן לא יתאים לך כל כך לחזרה לאמירים. אפשר לחזור על שביל ישראל לכביש (לא ברור לי כמה קשה - לא רכבתי) אן לחלופין לתפוס דרכי עפר שמופיעות במפה ולא מסומנות בצבע עד ספסופה ומשם על הכביש חזרה לאמירים.

aFish

New member
לא - יש מקום שנקרא מצפה ימים

אחרי אמירים במעלה הכביש. נדמה לי שזו ממש נקודת תצפית. בכל מקרה יש שילוט.

syoavy

New member
סבבה! תודה רבה.

אני עוד מעט יוצא לדרך,וכנראה שזה מה שאעשה. המון תודה!

syoavy

New member
חזרתי והיה אחלה../images/Emo70.gif

רוב תודות לך אריה! מה שלא ציינת זה שהכל בעליה עד לפסגה! אבל לא נשברתי וקיוויתי שהירידה תשתלם... ואכן כך היה! הסינגל השחור מפיסגת מירון פשוט מדהים מכל הבחינות!!! אני לא מבין איך זה לא נהפך למוקד עליה לרגל לכל הפרירידרים! בקיצור סינגל איכותי ביותר ועוד בירידה! ה"בעסה" היחידה הייתה למצוא דרך לחזור מבי"סש מירון לאמירים, ומפאת קוצר הזמן והכוח, חזרתי משם דרך הכביש.( שכחתי לציין שאין לי מפה- אחרת לא הייתי שואל...) היה ממש אחלה,שוב המון תודה

aFish

New member
יפה מאד ../images/Emo13.gif

אני ממש מבסוט ממך
אכן הסינגל מדהים ולדעתי קצת קצר לפריריידרים על מנת להגיע מרחבי הארץ. לרוכבי שבילים אגרסיביים או מתנסים באדרנלין יש בהחלט הנאה רבה שם. הקטע המענין הוא שאתה יכול להמשיך הסינגל לנחל נריה שאופיו אחר - סינגל סבוך למדי ולהמשיך אח"כ שוב בסינגל (שקודם לו קטע הליכה קצר) בנחל כזיב עליון עד גשר אלקוש. תסתכל כאן במפות ובמאמרים - טיול מירון כזיב שעשינו - אילן שחם הכין הכל למופת. לגבי המפה - הרגת אותי...כל הכבוד שהצלחת לנווט בלעדיה...אמיץ אתה
ולגבי העליה...הממממ...מצטער אבל נראה לי מובן שהמירון הר גבוה וציינתי עוד הרבה הרים בדרך....אבל כמו שאמרת העליה בהחלט מפוצה ע"י הירידה. לגבי החזרה....זה כבר ממש קשה בלי המפה נראה לי...אבל על שביל ישראל היה יכול להיות קל למדי לניווט...אבל זה באמת חור שחור מבחינתי הקטע הזה. טוב שחזרת בשלום - קטע הכביש לאמירים בחזרה מ-ס-ו-כ-ן בטירוף

shl17

New member
שביל ישראל

הקטע ממירון(קצת מתחת להר לכיוון דרום מזרח) שיורד לקבר רבי שמעון בר יוחאי וכלתו הוא סינגל טכני מדהים עם דרגת קושי גבוהה יותר משביל ההר חוץ משני מקומות שנאלצנו לרדת מהאופניים הכל רכיב סינגל חובה!!!!!!

syoavy

New member
אל חשש!

בפעם הבאה אני אשלוט כבר בדרך הזאת,וכמובן שאבוא מצויד יותר(עם מפה). זה היה משהו ספונטני ונהניתי נורא! ושלא תבין לא נכון- חלילה לי מלהתלונן על העלייה! לא יודע מתי היית שם-אבל חלק מהדרך בכביש בשלבי עבודות שונים וגם ככה התנועה שם דלילה-אז תודה על הדאגה!
אם הייתי מרגיש סכנה הייתי מארגן איזו הקפצה. אין ספק אבל שהאיזור פורה באחלה מסלולים. אז שוב תודה.

aFish

New member
../images/Emo45.gif

הייתי שם לפני זמן ניכר - סוף החורף וקצת אח"כ גם כן.... מה אתה גר באמירים שאתה כבר מדבר על הפעם הבאה?

למעלה