צריך עזרה בשאלה בחדוא מצורפת השאלה, אשמח אם תעזרו לי להוכיח אותה, תתנו לי כיוון כלשהו תודה רבה מראש
S shookyboy89 New member 21/11/07 #1 צריך עזרה בשאלה בחדוא מצורפת השאלה, אשמח אם תעזרו לי להוכיח אותה, תתנו לי כיוון כלשהו תודה רבה מראש
R RichardSmith New member 21/11/07 #2 שמע... דבר ראשון, פורום מתמטיקה... דבר שני, נתונה לך סדרה מתכנסת שכל איבריה שונים מאפס, כלומר נניח שגבול הסדרה הוא a ולכן קיים אפסילון עבורו : |a_n-a|<εלכן גם: |a_(n+1)-a|<εכלומר כאשר n שואף לאינסוף, מנת האיברים העוקבים שואפת ל 1. אני מניח שאפשר להגיד זאת בצורה יותר מקצועית...
שמע... דבר ראשון, פורום מתמטיקה... דבר שני, נתונה לך סדרה מתכנסת שכל איבריה שונים מאפס, כלומר נניח שגבול הסדרה הוא a ולכן קיים אפסילון עבורו : |a_n-a|<εלכן גם: |a_(n+1)-a|<εכלומר כאשר n שואף לאינסוף, מנת האיברים העוקבים שואפת ל 1. אני מניח שאפשר להגיד זאת בצורה יותר מקצועית...
ע עופר לובזנס New member 21/11/07 #3 הנחות בשלילה נניח בשלילה ש1<|L|, מאחר שמנקודה מסויימת a_n+1=a_n *L זה אומר שהסדרה אקוויולנטית מנקודה מסויימת לa*L^(m-n) כאשר m קבוע, וa_m=a.מפה די טריוויאלי להוכיח שסדרה כזו תתבדר לאינסוף או מינוס אינסוף(במקרה הטוב!) בהתאמה לסימן של a.
הנחות בשלילה נניח בשלילה ש1<|L|, מאחר שמנקודה מסויימת a_n+1=a_n *L זה אומר שהסדרה אקוויולנטית מנקודה מסויימת לa*L^(m-n) כאשר m קבוע, וa_m=a.מפה די טריוויאלי להוכיח שסדרה כזו תתבדר לאינסוף או מינוס אינסוף(במקרה הטוב!) בהתאמה לסימן של a.