צריך עזרה בnCloth, maya

girado

New member
צריך עזרה בnCloth, maya

הי,

יש לי דמות שלובשת חצאית עם ncloth, הדמות יושבת על מעין כסא/תושבת-קובייתית שהיא passive collider,
אני די תקוע בנסוי וטעיה עם הפרמטרים בncloth במטרה להגיע לתוצאות מספקות לצורך אנימציה עם הדמות,
אחת הבעיות העקשות היא תופעה של מה שנראה כמו ניפוח מוגזם של הבד כלפי מעלה, כמו בלון או קצת בסגנון מרלין מונרו, בזמן התנועה מהישיבה לעמידה,(הדמות באנימציה הסופית צריכה רק לקום מהכסא וללכת כמה צעדים ושהבד בחצאית יגיב ויונח עליה בהתאם).
לא מוגדר wind בסולבר וניסיתי להוריד או לבטל את הAir Density, זה לא השפיע, עשיתי נסיונות מכל הסוגים בפרמטרים ומאמץ ללמוד לעבוד נכון כמיטב יכולתי עם הncloth ולא הצלחתי להבין ממה נגרמת ההתנפחות הזאת או לשלוט בה.
אני מצרף סקרינשוטים של הפרמטרים של הncloth ושל הsolver שבסצנה,

פליי בלאסט הדגמה:

https://vimeo.com/88751636

אתינט

Member
מנהל
ככלל, הערכים תלויים בגודל הסצנה

מי שמתעסק הרבה עם NCLOTH יכול להסתפק בצילום מסך של ערכים

אבל לרוב צריך לעשות נסיונות והרבה. ולכן צריך את קובץ העבודה שלך, אם תוכל להעלותו זמנית לאיזה אתר.

בכל אופן, לדעתי:

1. נראה לי שתנועת העמידה מהירה מידי. תבדוק את מהירות האנימציה - או ידנית עם KF,

או דרך ה- TRAX EDITOR (דרךTRAX רק אם עשית CACHE).

2. לבחור את ה- nCLOTHSHAPE, לבחור ב- DYNAMIC PROPERTIES תגלול למטה ותבדוק ערכים :

MASS - ניתן להגדיל את המשקל של הבד (MASS)

וכן נסה לשנות את ערכי ה- LIFT, DRAG, TAN DRAG, DAMP.

* כל הערכים תלויים בגודל הסצנה.

girado

New member
תודה אתי,

אני עובד בWorking Units בסנטימרטים, הgravity הנכון פיזיקלית צריך להיות 980 (זה סמ' לשניה אם אני לא טועה), אבל ב98 ההתנהגות נראית אצלי הרבה יותר טבעית ונכונה אז השארתי,
יכול להיות שאנסה לעבוד ב980 שוב ולהוריד את ה mass, יש לי תחושה שזה שבשלב הזה זה יגרום לעיוותים בהדמיה ואצטרך להתאים מחדש את כל הפרמטרים לכוח משיכה החדש...
יצא לי כבר לנסות מהירויות שונות לקימה שלו, הזזתי את קיפריימים למרווחים של פלוס עשרה ואז פלוס עשרים פריימים ויותר כדי להאט אותו כמה שאפשר, אפקט הניפוח לא נעלם ועדיין היה בולט מידי, אפילו בתנועה איטית מאוד מאוד היה עדיין ניפוח ותנופת יתר...
לגבי Drag ו lift, הגעתי למקומות הרצויים אחרי ימים ארוכים של ניסוי וטעייה,
גם הdamp לטעמי במקום הרצוי, אם אשחק איתם שוב סביר שאגיע שוב לכל מיני קיפולים וחפיפות לא רצויים שכבר פתרתי,
גם כשניסיתי את כל הנ"ל המון נסיונות בערכים והרכבים שונים אף אחד מאלה לא ביטל או השפיע על הבעיה, תגובת היתר והאויר שכלוא ומרים את הכל למעלה..
עכשיו התחלתי לשחק עם הפרמטרים שמתחת לpressure, Air Tightness ו Incompressibility
והם דווקא משפיעים בדיוק על בעיה ויש שיפור בנתיים, עוד לא מושלם אבל כנראה שזה הכיוון להמשיך לנסות...
משעוד עזר קצת זה שהעליתי את הfriction והstickiness בcollider של הרגליים...

למעלה