צריך עזרה, והרבה. (הכי ירוק שיש)

• פותח הנושא T500
  • פורסם בתאריך

T500

New member
צריך עזרה, והרבה. (הכי ירוק שיש) ../images/Emo153.gif

שלום לכולם, אני מעוניין להכנס לענף הקייטסרפינג, אמהמה.... אין שמץ של מושג איפה מתחילים. קורס, איפה מומלץ באיזור המרכז ? מחירים, עלות מחירים של קורס ועלויות של ציוד ? קצת אינפורמציה טכנית על הספורט, קצת הסטוריה משהו... שאני אדע מראש לאן אני נכנס. תודה מראש.

asaf007

New member
אתה נכנס למקום טובבבבב...

אבל חכה שהדוקטור חגית תענה לך היא כרגע בחו"ל לשבוע

ערן662

New member
בהצלחה...

כמתחיל מומלץ לקבל הדרכה והמלצות וכמו שהמליץ קודמי חגית בחורה בהחלט מומלצת שתדאג להכניס אותך לענף בצורה חלקה וכיפית אז בהצלחה .

hagitoz

New member
אמנם בחו"ל אבל עדיין בשליטה ../images/Emo8.gif

היי, ראשית כל אני אשמח בהזדמנות הזאת לבקש מכל חברי הפורום לסיים תמיד (אם אפשר כמובן) בשם הפרטי כי זה מרגיש יותר קרוב ובכלל הייתי רוצה להכיר כל אחד באופן אישי כי דרך השם משתמש זה קצת יותר מבלבל ופחות אישי.....מקווה שתבינו . וניגש לתשובה, ראשית כל ההחלטה שלך להיכנס לענף הקייטסרפינג היא ההחלטה הכי נכונה שקיבלת בחייך ואת הנ"ל אתה תבין בהמשך....
על מנת לגשת לספורט הזה בצורה חכמה ובטוחה, חובה לבצע קורס מסודר מאנשים מקצועיים ומנוסים אשר יקצרו לך את הדרך שעלולה להיות מסובכת ואף מסוכנת לך ולסובבים אותך. השיקול הראשוני צריך להיות איפה אתה גר מבחינת הקירבה והנוחות שצריכה להיות עבורך...אם אתה באזור תל אביב אז סביר להניח שלהגיע לחיפה יהיה לך יותר מסובך ולא נגיש, צריך להבין שהספורט הזה מצריך רוח והמרדף אחרי הרוח יכול להיות לעתים מבאס אז אם לדוגמא יש 8 שעות קורס עדיף לרכז את זה במקום שיהיה לך נוח. רוב בתי הספר ברחבי הארץ מלמדים קורסים הנעים בין 6 שעות ל- 8 שעות פחות או יותר - המחירים נעים באזור ה- 800-1500 שקלים פחות או יותר. לאחר הקורס זה לא אומר שאתה יודע לגלוש אבל אתה כן מקבל את הכלים הנכונים לצאת לדרך וגם אם אתה לא בטוח עדיין להיות לבד מומלץ לקחת עוד מספר שיעורי חיזוק ואז להמשיך לבד, מומלץ גם שיהיה לך שותף שגם ילמד באותו הזמן יחד איתך ותוכלו לסייע אחד לשני בהמשך. עלויות של מחירים - ציוד משומש קומפלט (גלשן+ מצנח + טרפז+ תוספות של אביזרי בטיחות כגון: אפודת ציפה, ליש לגלשן וקסדה) נע בין 3500 שקלים - 5500 שקלים אבל מדובר על ציוד נורמלי כי תמיד אפשר למצוא גם בפחות. ציוד חדש נע בין 5500 שקלים - 10000 שקלים (הכל פחות או יותר כמובן). זה לכרגע, אני יותר מאוחר אשב שוב על המחשב ואמשיך לתת לך ולאחרים עוד מידע לגבי הספורט, לא חסר......

pinskermen

New member
חייב קורס .. למרות ש...?

אני גולש על גלשן גלים, קיאק גלים, ובעבר הייתי בחוג שייטים (מכיר את ההתמודדות עם הרוחות)... ??

rooe007

New member
ההמלצה שלי זה בית ספר לקייט בינאי

שלום אתה מוזמן לבוא ולנסות את הבית ספר בינאי של עמית ענבר,הדרכה אישית בחוף מאושר ללימוד קייט,מדריכים מנוסים וציוד מיתקדם תוכל למצוא פרטים נוספים באתר שלהם www.kiteaway.co.il בהצלחה

T500

New member
ראשית, תודה.

תודה רבה לכל המגיבים. האם ישנם המלצות לבתי ספר נוספים באזור המרכז? תודה מראש, תומר

hagitoz

New member
חייב קורס

היי, לכל אלו שיש עבר בספורט כלשהוא כגון: קייאק, גולש גלים, גולש רוח וכדומה, בטוח שהניסיון עוזר ותורם לספורט הקייטסרפינג אבל אין הוא מחליף את חובת הקורס לענף הקייטסרפינג. זה הזמן להסביר שענף הקייטסרפינג מצריך שליטה במצנח, השלב של הגלשן יחסית הוא שלב שלא חשוב בתהליך הלמידה כמו השלב של שליטה במצנח שהכוונה שליטה מוחלטת בהיגוי הבר, לדעת איך להניף מהמים להניף אותו מהחוף וכנ"ל לגבי הורדת המצנח.... ככל שהגולש יתרגל כמה שיותר שעות עם המצנח לבד כך השליטה, הטכניקה ואופן הלמידה שלו תהייה יותר בטוחה. חשוב לי מאוד שתבינו זאת - השליטה במצנח זה הדבר הכי חשוב בענף הקייט, אז שימו דגש רב ביותר על כך ואל תזלזלו
תתעקשו על כך שמי שמלמד אתכם ייתן את תשומת הלב המלאה על הנ"ל ופחות קריטי השלב של הגלשן, הכוונה שאם אני אדע שלתלמיד שלי יש שליטה במצנח אני לא אפחד אחרי הקורס להשאיר אותו להתאמן לבד אבל במידה והוא ייתן יותר דגש על הגלשן ועדיין לא ישלוט טוב במצנח הלב שלי לא יהיה שקט, צריך להבין שלמצנח יש כוח גדול מאוד וכמו שהגולשים שולטים בו ומבצעים קפיצות של כמה מטרים באוויר אז את אותו הדבר המצנח יכול לעשות לכם רק בלי שליטה (תהיו כמו בובה) ! ראו הוזהרתם מקווה שהצלחתי להעביר את המסר פחות או יותר
חגית עוז

למעלה