צריך עזרה וטיפים מגולש ותיק

Yaniv Loo

New member
צריך עזרה וטיפים מגולש ותיק

לפני חודש בערך התחלתי לגלוש. אני מטר שבעי ושלוש ושוקל 72 קילו. חבר שלי שטס לחו"ל הביא לי את הגלשן שלו של אינטרסרף והוא 186 ורוחב 47 בערך. בסה"כ הייתי במם ארבע פעמים ולא רק שאני לא מצליח לתפוס גלים (אפילו בשכיבה) אני בקושי מרגיש יציב עליו בשכיבה. שלא לדבר על לשבת עליו ולחכות לגלים. כשאני חותר עליו להתקדם לכיוון הגלים אנ מרגיש שאני נשאר במקום וכשאני מסתכל על גולשים אחרים הם תמיד נראים לי טסים קדימה. עוד משהו זה השיבה עליו, אני לא מצליח לשבת עליו. או שהוא שוקע לי מדי ואז אני מוציא קצת את האף שלו החוצה, אבל אז אני מרגיש שאוטוטו הוא יקפוץ לי בין הרגליים קדימה או שאני מתמקם קצת יותר על הפרונט של הגלשן ואז אני מרגיש שהוא הולך לברוח לי אחורה בין הרגלים. זה מתסכל ברמות! יש למישהו טיפים ממש בשביל ההתחלה? אני בכלל לא מדבר על לתפוס גלים בשכיבה או עמידה, אלא איך להתרגל להרגיש בנוח עם הגלשן. חשבתי לקחת גלשן ארוך יותר שנקרא לונג או פאן אבל ביררתי מחירים ואין לי אפילו רבע מהסכום שהוא עולה מה עוד שאני כל כך ירוק בתחום הזה שאני לא רוצה להוציא כספים שאין לי כל עוד אני לא מרגיש בנוח במים. אני מאוד מודה לכל מי שמנוסה וותיק בתחום ויוכל לעזור לי עם טיפים להתחלה מהבסיס.

ל ו ג ס י

New member
אוקיי אני ינסה לעזור לך ככל יכולתי,

מה שאתה מתאר בעצם ההתחברות שלך אם הגלשן,זה בעצם בעיה של כל גולש בהתחלה,חלק לומדים מהר מאוד איך להשתלט עליו מהבחינה של לשבת לחטור וכדומה,ולחלק לוקח יותר זמן,טביעי לחלוטין,אז בנוגע לזה אין לך מה לדאוג, אני ית לך כמה טיפים שאני חושב שמאוד יעזרו לך אם תבצע אותם,. נתחיל מהגלשן בעיקרון הגובהה שלו בסדר להתחלה,והרוחב שלו גם, כנראה הוא 46 וחצי שזה בסדר, עכשיו זה שאתה לא מרגיש עליו בשכיבה יציב זה אומר שאתה לא שוכב עליו טוב, תנסה לימצוא לך את האמצע כמה שיותר,ושהחרטום לא יהיה שקוע במים אבל גם לא יותר מידי מחוץ למים מה שיגרום לך כמו שאתה אומר לחטור ואתה לא זז,אז הנה תשובה גם ללמה שאתה חוטר אתה לא מתקדם,חוץ מזה כשאתה חוטר,תנסה להצמיד את האצבעות שלך מה שיוצר שטח יותר גדול ומקנה לך יכולת חטירה יותר טובה,בעצם אתה מכניס את רוב היד למים וחוטר, לשבת על הגלשן יציב מאוד זה טיפ טיפה יותר קשה אבל בכלל לא סיפור,תשב עליו תנסה לימצוא את האמצע שוב,אם הסנונית החלק האחורי של הגלשן רוצה לברוח לך,זה אומר שאתה קדימה מידי,ואם החלק הקדימי אז קרוב מידי לחרטום,כמו שאמרתי תנסה לימצוא את האמצע,כל זה עניין בעצם של זמן,ונסיון עד שתלמד את הכל, אני ממליץ לך אפילו גם כשאין גלים תלך לים ותתאמן על כל זה, עוד משהוא אין כל סיבה שבעולם שתקנה פאןבורד לפי דעתי ביזבוז של כסף,תשקיע קצת יותר באימונים ואתה תראה שעוד חודש אתה תשתלט עליו בלי בעיה,רק תזכור תדברים שאמרתי לך עוד משהוא,תמיד תסתכל סביבך מגולשים אחרים,ותשאוב מידע,. בהצלחה אחי, יאללה סלמט

Yaniv Loo

New member
תודה רבה אחי! אולי אתה באמת קרוב משפחה

שלי. הLoo בשם שלי זה קיצור של לוגסי חחחחח. אני אשתדל לעשות את מה שאמרת

boazevry

New member
עוד משהו

תנסה להתאמן בהתלהבות של ילד קטן, כי כשאתה קטן אתה ממש מתלהב וגם המימדים שלך קטנים יותר אז זה יותר קל. חשוב שזה יהיה בכיף ובהתלהבות, אל תתבייש גם לנסות לתפוס ת'גל בעמידה איפה שהגלים נשברים, פשוט לחכות לקפוץ ולהתמקם על הגלשן כמו ילד, ממש כמו על גלשן קלקר. כמו שהקודם יעץ צריך להתאמן. ולך על זה חתור קדימה חתירה ב-ת' (מצב החינוך משווע בישראל)

למעלה