צריך עזרה, ופה זה _ה_מקום לבקש!

DaLegend

New member
צריך עזרה, ופה זה _ה_מקום לבקש!

אני מכין עבודת חקר בבית ספר, ובחרתי בפינק פלויד להיות נושא העבודה שלי אז.. אם תוכלו לתת לי אתרים שמכילים ביבליוגרפיה שלהם (בעברית עדיף, אם לא אפשר באנגלית.), אתרים שמכילים מידע על סגנון המוזיקה שלהם, ואתרים שמנתחים אחד מהדיסקים שלהם, אני יודה _מאוד_ למי שיעזור לי.

ב"קישורים" של הפורום יש לינקים

להרבה אתרים, בהם תוכל למצוא מידע רב, כולל מה שאתה מחפש.

edlessme

New member
למה לזלזל?

ראבאק... ציף... יש לך גם פה מקור מידע לא קטן במאמרים של הפורום שלנו..

אה... כן... נכון...שכחתי ../images/Emo3.gif

וגם בדיונים בשרשורים בעמודים קודמים, כמובן.

אנא גש ל"קישורים" של הפורום

שם יש הפניות לאתרים על הפלויד. יש מעט מאוד אתרים בעברית. כמדומני שרק באנציקלופדיה של מומה ובאתר "מתקדם" - המוקדש לרוק מתקדם, ורואה את הפלויד מזווית זו. באשר לדיונים קודמים - תצטרך לחפש בעצמך. זה לא ממש קשה; פשוט מדפדפים לעמודים קודמים, בתחתית העמוד.

DaLegend

New member
הביוגרפיה שלי בעבודה..

ביוגרפיה הרבה מאוד נכתב על להקת פינק פלויד, בעיקר בגלל ההצלחה המסחרית הגדולה של אלבומם "הצד האפל של הירח", הוא נכנס לספר השיאים של גינס לאחר ששהה במצעד המכירות האמריקני הרבה זמן (741 שבועות רצופים). הרבה גם דובר על האופי השנוי במחלוקת של הזמר והבסיסט - רוג'ר ווטרס, הסכסוך הארוך בינו ובין הגיטריס דייב גילמור, הטירוף של סולנם הראשון - סיד בארט, והמופעים הראוותניים של הלהקה. להקת פינק פלויד השתייכו בזמנם למה שנקרא "מחתרת" של לונדון, קבוצת אמנים ואנשי רוח שניסו לתת ביטוי לדור החדש, המכונה בפי בפי הסוציולוגים של הרוק כ"תרבות-נגד" של שנות השישים הסוערות. המוטיבים העיקריים היו: שלום, אחווה, ליברליזם, מיניות חופשית, וכמובן, מרד במוסכמות. ההופעה החשובה ביותר של פינק פלויד בשנת 1967 התקיימה בעשרים ותשעה באפריל, האירוע נקרא "ארבע-עשרה שעות של חלום טכניקולור" ונערך בארמון אלכסנדרה, אולם ויקטוריאני מפואר, הוא נמשך כל הלילה. שתי במות נפרדות, מסכי הקרנה, עשרת אלפים איש והרבה ריקודים, זו הייתה המחתרת הלונדונית בשיאה. "הביטלס" ממנו חלקית את האירוע באמצעות תרימת כספים. למזלם של מארגני האירוע, התחבורה הציבורית בלונדון הפסיקה לפעול בחצות, ורוב הנוכחים נאלצו להישאר באולם עד שעות הבוקר להופעה האחרונה של האירוע, פינק פלויד הופיעו עם שחר. הסולן של להקת פינק פלויד, סיד בארט, השתמש בסמים (ל.ס.ד), ואיבד בהדרגה את היכול לתפקד, לתקשר, לנגן, ולהופיע. שאר חברי הלהקה, ניסו לא "לחרוג" מעבר למריחואנה. ב1968 גייסו פינק פלויד את ידידו הוותיק של ווטרס ובארט, הגיטריסט דיויד גילמור, בתחילה זה היה רק כדי שימלא את מקומו של הגיטריסט החולני בארט, שעמד על הבמה אך לא תפקד כראוי בפני קהל, פינק פלויד החלו לחוש שקיומו של בארט מאיים על הקריירה שלהם ופרנסתם, עד שערב אחד, החליט גילמור לוותר על מנהיג הלהקה, ווטרס תפס את הפיקוד על הלהקה לאחר מכן. בשנת 1979 יצא לאור הסינגל: "The Wall" והגיע במהירות למקום הראשון במצעד הבריטי, עד ינואר נמכר במליון עותקים באנגליה בלבד, בארה"ב נשאר הסינגל במקום הראשון במשך ארבעה שבועות רצופים. בדרום אפריקה שימש השיר להפגנה נגד הממשלה והחרמת בית הספר. גם בישאר תפס השיר תאוצה, כיכב במסיבות סוף-שנה, הוא נבחר לשיר העשור הרשמי של גל"ץ. האלבום "החומה" יצא לאור בשלושים בנובמבר 1979, ונמכר תוך חודש בחצי מליון עותקים באנגלית, בארה"ב היה בראש המצעד במשך 15 שבועות רצופים, למעשה, יותר עותקים בודדים של "החומה" נמכרו מאשר "הצד האפל של הירח", בגלל שהחומה היה דיסק כפול. מה אתם חושבים? לא רשמת כ"כ הרבה כי אסור לי לגלוש ממכסה של 2 דפים.

DaLegend

New member
בבקשה תגידו לי אם יש משהו שצריך..

שצריך להוסיף ותציינו פה, זאת עבודה ממש חשובה בשבילי..

brotos

New member
זה לא נראה לך קצת מסריח

שהכתבה פשוט מועתקת, בקיצור אומנם, מהסקירה של אורי ברייטמן? הסקירה, בכל אופן, זהה לחלוטין. למען ההגינות הבסיסית, היית יכולה פשוט לשנות, או לעבד, או לפחות לא לכתוב בידיוק באותם מילים. בקיצור: ברייטמן, יופי של סקירה!

DaLegend

New member
כנראה שלא הבנת אותי.

לא אמרתי שאני עשיתי את זה. העתקתי מהאתר שהביאו לי... וכל הכבוד למי שעשה את זה, בשיא הרצינות, עבודה נהדרת. אבל זה לא כאילו אני הולך להוציא על זה פטנט, זה סך הכל עבודה לבית ספר.

DaLegend

New member
אגב, ברייטמן הזה נמצא בפורום? כי אם

אם כן, אני חייב לו את חיי!!! כל הכבוד בנאדם אם אתה קורא את זה!

brotos

New member
ברייטמן זה לא מישהו ממשי

ברייטמן זה הגיבור העממי, הפולקלוריסטי של קהילת הפרוגרסיב הישראלית. יש הטוענים כי ראו אותו חי, מסתובב בפורומים מפופקים ומטיף לשמיעת גלגל"צ, אך דבר זה אף פעם לא הוכח. ברייטמן נשאר כמיתוס. או כאתוס, עליו מושתת קהילת הרוק המתקדם. ברצינות, אפשר לתפוס אותו בפורום רוק מתקדם.

תודה רבה, שיהיה בהצלחה

בהצלחה עם העבודה לבית הספר. אתה לא הראשון שמעתיק את זה, כבר שמעתי סיפורים יותר קיצוניים
בניגוד למה שנאמר כאן בהמשך, הסקירה לא מועתקת מן הספר של ניקולס שאפנר, אלא רק מבוססת בחלקה על העובדות בספרו של שאפנר - הסקירה באתר 'מתקדם' לקוחה ממספר רב של מקורות מגוונים, כולל נסיון אישי. כאמור, הרבה בהצלחה...

DaLegend

New member
סגנון המוזיקה של פינק פלויד..

זהו החלק האחרון בעבודה שלי! אני צריך לדעת את סגנון המוזיקה של פינק פלויד ואז אני יעזוב אותכם לנצח ולא ינג'ס יותר! :D וגם מה היו ההרכבים שלהם באיזה תקופות (מתי מישהו עזב וכדומה.) תודה מראש! אורי ברייטמן המלך!

בינג

New member
נראה לי שדי חרשנו על הסגנון ../images/Emo9.gif

לפי דעתי [ואל תחפרו אותי עמוק...] אתה יכול לכתוב: Classic Rock Progressive Rock ורוק פסיכודלי שאין לי כח לכתוב באנלגית

DaLegend

New member
תודה. ובקשר לשאלה השנייה שלי :p

מתי ההרכב השתנה ולאיזה הרכב?

holo

New member
ההרכבים:

בהתחלה זה היה: סיד בארט, רוג'ר ווטרס, ריצ'ארד רייט וניק מייסון. (הכוונה היא בפעם הראשונה תחת השם פינק פלויד) ההרכב הראשון עשה רק אלבום אחד וראשון ואז בארט הוחלף בדיוויד גילמור. ההרכב הזה נמשך עד שנת 79 ביציאתו של האלבום "החומה" כאשר רוג'ר ווטרס עזב את הלהקה. ואז נשאר הרכב של דיוויד גילמור, ריצ'ארד רייט וניק מייסון עד ל division bell שהוא בעצם האלבום האחרון שלהם (שיצא ב 94 נראה לי) זה היה בערך מה שאני יודע, כמובן שיש עוד הרבה מה להוסיף..

למעלה