סוגי נייר
נייר אוריגמי -קאמי- בדרך כלל הוא נייר חתוך מרובע בגדלים שונים:10/10 15/15 20/20 ס"מ וכן הלאה. בצד אחד הנייר צבעוני ובצדו השני הוא לבן.נייר דו צדדי הכוונה שהוא צבעוני ב2 הצדדים (בצבע שונה).לפעמים יש דוגמאות (פרחים שונים ,צבעי קשת וכדומה). גודל 10/10 מתאים לדגמים מודולרים שבהם צריך הרבה ניירות והדגם מורכב מהרבה חוליות אלא אם כן רוצים שהדגם הסופי יהיה יותר גדול . העובי של הקאמי 60 גרם. יש נייר "חן " שעוביו 80 גרם .ככל שהנייר שוקל יותר הנייר עבה יותר. לדגמים של בעלי חיים שיש בהם הרבה שלבים חשוב שהנייר יהיה דק כי אחרת קשה לבצע את כל השלבים ובשלב מסויים הדגם עבה ,הגפיים עבות וקשה להמשיך לקפל. בדגמים גאומטרים או מודלרים או קופסאות אפשר גם לקפל מנייר עבה יותר. עובי נייר מדפסת סטנדארטי 80 גרם. פויל זהוא נייר כסוף שצד אחד שלו נייר מתכתי שיכול להיות מכל מיני צבעים והצד השני שלו נייר לבן שניתן לצבוע אותו עצמאית בצבע רצוי לצורך קיפול חרקים וכדומה.אני לא כל כך קיפלתי מהנייר הזה ואני לא כל כך מתמצאת ביתרונות והחסרונות שלו. ניירות עבים יותר כמו -פבריאנו 90 גרם או קנסון 160 גרם מתאימים לקיפול רטוב.קיפולים שבו מרטיבים את הנייר ואז מקפלים דבר שנותן אפשרות לעצב יותר את הדגם ולקבל נפח. טישיו פויל זהוא נייר שמכינים לבד. מדביקים נייר כסף על נייר משי.גם בסוג נייר זה אין לי נסיון .אם אתה מתעניין באתר של גלעג נאור שבקישורים יש מאמר איך להכין אותו.