צריך עזרה, יש לי בעיה עם תמונות

צאט10

New member
צריך עזרה, יש לי בעיה עם תמונות

שלום לכולם,
חזרתי לאחרונה מחו''ל ויש לי בעיה עם חלק מהתמונות,
מה שקורה זה שהעצמים הניצבים, מתמרכזים לאמצע מלמעלה.
למשל, אם צילמתי יער, אז הצמרת של העצים משמאל מתמרכזים לאמצע. כך גם מהצד השני –הצמרת של העצים מתמרכזים מהימין לאמצע בלמעלה של התמונה.

האם מישהו מכיר תוכנת עריכת תמונות שאפשר להוריד במייל ושיכולה ''למתוח'' את הלמעלה של התמונה? [כמו טרפז..]

תודה רבה!
אביב

EyesToSee

New member
צרף דוגמה (אחת או יותר), וננסה לעזור

צרף פרטים על המצלמה שהשמשת בה.

EyesToSee

New member
חוזר על הבקשה-צרף קובץ דוגמה

למה?
כי יש בידי את כל התוכנות שיכולות לבצע את העבודה בצורה טובה ואת הידע הנדרש.
אתה מרויח, בדיקת התכנות חינמית.
מה יוצא לי מזה?
כאב ראש ועבודה נוספת בחינם.

steiff

New member
נסה את DxO Viewpoint

לא בחינם אבל עושה בדיוק מה שאתה מחפש.
כשאתה חושב על מחיר התכנה חשוב על יום אחד של שכירות רכב בטיול, או ביקור במסעדה במהלך הטיול. יעלה אותו הדבר אבל ישמש אותך גם לעתיד.

steiff

New member
מוזר, אבל זה מה יש...

וכבר למדתי לא להתווכח עם האינטרנט. לפעמים יש לו ״שגעונות״ כי הוא לא אוהב כתובת IP מסויימת או סיבות אחרות. מאחר ומצאת פתרון מספק - אין סיבה של ממש לחקור את הנושא לעומק אלא אם כן אתה שוקל להשתמש בחבילת התכנה של DxO שכוללת, מלבד המודול מתקן הגיאומטריה הזה, גם חבילת עיבוד תמונה לא רעה בכלל ומודולים לתיקון עיוותים של עדשות/גופים עם ספריה עשירה של שילובי גוף/עדשה.
התכנה לא בחינם... אם תשלום עבור תכנה לא מרתיע אותך (יש מי שזה מרתיע אותו ומתעקש להשתמש בתכנות חינם בלבד) אז זו חלופה מעניינת לחבילות עיבוד תמונה מסחריות קיימות עם כמה תכונות יחודיות (תיקוני גיאומטריה, ניקוי רעש, פילטרים שמדמים מבחר גדול של סרטי צילום ועוד...). רוב המודולים ניתנים גם להוספה כ״פלאג-אין״ לחבילות אחרות (פוטושופ למשל).
החיסרון העיקרי של החבילה הזו הוא היעדר תמיכה בחיישני X-Trans של פוג׳י. מכאן שחלק מהתכונות היחודיות של התכנה (בעיקר ניקוי רעשים ותיקון אוטומטי של עיוותי עדשות) ירדו לטמיון כשעברתי לצלם בפוג׳י. אבל המודולים ממשיכים לעבוד היטב כאשר קוראים להם כפלאג-אין מתוך פוטושופ או לייטרום קלאסיק.

בתכנת ASDSee יש להפעיל את

Perspective Correction במוד Edit. ולכוון כמה שצריך.
תכנה נהדרת ודי קלה לעיבוד תמונות.

dudi4321

Active member
DxO optics או Dxo labs

כמו שציין שטייף, יש שם מובנה תיקון פרספקטיבה לפי אופק, לפי ניצבים או לפי 4 פינות. כנראה שתסתפק בניצבים.

e zi

New member
תוכנה חינמית: GIMP

לא ברור למה שולחים שואל/ת לקנות תוכנה בתשלום,
כשיש תוכנה טובה-מאוד ומוכרת, לשימוש חופשי ללא תשלום: https://www.gimp.org/

למעלה