צריך עזרה לגבי אימון חזה בחדר כושר:

בתאלJ1

New member
צריך עזרה לגבי אימון חזה בחדר כושר:

אני מתחיל להתאמן בחדר כושר במטרה לשפר את יכולת הרמת משקולת חזה מוט חופשי. אני 1.80 מ', שוקל 70 ק'. אני במצב בריאותי תקין ובכושר טוב. אני קצת רזה וקיום אני דוחק 40 קילו. כיצד עלי להתאמן בכדי להגיע לרמה של 100 אחוז משקל גוף 8 חזרות.?

oridoron77

New member
עזרה

בשביל לעלות משקלי עבודה, הינך צריך להתאמן בצורה נכונה, ולאכול בצורה מתאימה (וגם לישון בצורה סבירה). אתה יכול לתת קצת יותר פרטים לגבי אופי האימון שלך, והאם התייעצת עם גורם מקצועי לגבי מה לאכול? אורי

בתאלJ1

New member
אז כך:

אופי האימון: -אני מתמקד בעיקר במשקולות חזה חופשי וסטטי (אני לקראת מבחן כושר) ובאימון נפרד לגמרי אני מתאמן מתח מקבילים וריצות. * הבעיה שלי היא בדחיקה!!! מבחינת תזונה אני בסדר גמור אחרי התיעצות עם תזונאית 5 ארוחות ביום לפני אימון פחממות ואחרי אימון חלבונים גבינות ביצים וכו...

oridoron77

New member
תשובה

לדעתי הבעיה טמונה בתוכנית האימונים שלך. כמה שאלות: 1. מי בנה לך את התוכנית אימונים? 2. כמה פעמיים בשבוע אתה מתאמן? 3. כמה פעמים בשבוע אתה מתאמן על אותה קבוצת שרירים (וכמה תרגילים יש לכל קבוצה: גדולה וקטנה)? 4. התפריט של התזונאית מותאם לאיזה מטרות? אורי

בתאלJ1

New member
אני יסביר...:

מאמן הכושר בח.כושר שאני מתאמן נתן לי את התוכנית הוא מאמן ומציל ועוד כמה דברים כך שאני לא בטוח לגבי המלצתו.... בכל מקרה: -אני מתאמן כל יום 45 ד"ק בחדר כושר ועוד חצי שעה ריצה בשטח בבוקר בלי קשר אני מבצע סטים של מתח מקבילים (מתח-10 *4 ומקבילים 10 *4. הבעיה שלי היא בדחיקת משקולות חזה והמטרה שלי היא להגדיל את יכולת הדחיקה...!!! התפריט מותאם לשמירה על אחוז שומן נמוך וחיזוק השרירים... תודה רבה!!!

oridoron77

New member
אז ככה

1. אני ממליץ לך לא לבצע אימון בחדר הכושר כל יום. רקמת שריר מתאוששת וגודלת (משמע היפרטרופיה) בזמני מנוחה. יכול מאוד להיות שחוסר ההתקדמות שלך, מקורה בחוסר המנוחה של הגוף להתאושש מהמאמצים. האם מדריך חדר הכושר אמר לך כל יום? 2. כדי להגדיל את יכולת הדחיקה, משמע לחיצת החזה שלך - אתה צריך תוכנית אימונים עם תכנון יומי, שבועי וחודשי. לבוא לכל אימון ולתת 100% מאמץ, לרוב לא יניב תוצאות כמו שנהוג לחשוב. ישנם יותר מתצורת אימון אחת למטרה הזאת, ובשביל זה צריך להיות מדריך בשטח שיבחר מה הכי מתאים בשבילך. 3. התפריט שלך קצת בעייתי, כיוון שהוא אינו מתיר לעלות במאסת שריר. עקב כך עלייה בכוח תהיה קשה יותר. למרות זאת יכול להיות שיש לך עדיין פונטציאל (ולפי הנתונים שלך, יכול מאוד להיות) לעלות משקלי עבודה, אבל עקב עבודה לקויה, אתה לא מצליח לממש אותו. נסה לעלות כאן פחות או יותר מה אתה עושה, ואנחנו ננסה לעזור לך. כמו כן אתה צריך להבין שאנחנו לא בונים תוכניות אימון בפורום, אבל כן יכולים להמליץ ללכת למדריך אחר אם יש דברים שצורמים לעין. אורי

בתאלJ1

New member
המשך...

-מדריך הכושר שלי אמר לי לבצע אימון חזה כל יום, האימון שלי: - 8 חזרות של חזה סטטי, כפול 4, 15 קילו כל צד (הבנתי שזה יוצא בערך 55 ק') - 8 חזרוץ של חזה חופשי כפול 4, 20 קילו סה"כ. -אחר כך אותם סתם שוב רק מוריד ב5 קילו. זה כל האימון שלי... אין לי תוכנית אחרת ואין לי עם מי להתייעץ. אני חייב לשפר את יכול הדחיקה יש לי חודשיים!!! תודה רבה!!!

oridoron77

New member
הסבר את ביצוע חזה סטטי?

בכל אופן התוכנית שגויה, ורצוי לבנות תוכנית אחרת.. אורי

בתאלJ1

New member
חזה סטטי: הרמת משקולות חזה עם מוט המחובר...

הרמת משקולות חזה עם מוט המחובר למכונה/מכשיר

oridoron77

New member
מה כוונה לסטטי?

אתה מבצע את התרגיל ללא תנועה (רק מחזיק את המכונה במצב שהיא פועלת נגדך?) ? אורי

עזרה

משקלך יחסית לגובה נמוך ובהחלט שהסבירות שתתקשה להעלות במסת גוף רזה ועקב כך בכוח – נמוכה. חסרים פרטים כגון: ותק באימון, מספר אימונים שבועי, מטרת האימון העיקרית. בכל מקרה מציע את הדברים הבאים: 1. להתאמן פעמיים בשבוע אימוני חזה (ניתן גם 3 תלוי בותק האימוני). 2. להשתמש בשיטת אימון כגון פירמידה עולה או יורדת בטווחים של 12,10,8,6 חזרות בכל סט עם מנוחה של 90 שניות בין סט לסט. 3. חשוב להחליף את תוכנית האימונים אחת לחודש בממוצע. 4. חשוב שאינטנסיביות האימון תהיה גבוהה. הדבר יתבטא שבכל סט באימון הנך מתקשה לבצע את החזרות האחרונות. במידה והנך מעוניין להתקדם מדובר בתנאי חשוב. 5. התזונה – חשוב לבנות תפריט מתאים עם איש מקצוע. ייתכן שכמות החלבונים שהנך צורך נמוכה מדי או לחילופין הנך אוכל מעט מדי ארוחות במהלך היום. ד"ר איתי זיו ס. מנהל קמפוס שיאים

Ketosis

New member
כמה שאלות...

אם נניח שהמתאמן שלנו רוצה להתחזק (לפי הפוסט שלו): 1. מה הביסוס לאימון פירמידה כמו שאתה מציע ומה הביסוס למנוחה של 90 שניות בין סט לסט? 2. מה הסיבה להחלפת תוכנית כל פרק זמן קבוע, ללא תלות בהתקדמות? על סמך אילו עקרונות יש להחליף את התוכנית? 3. מה ההגדרה המדויקת לאינטנסיביות? תודה מראש.

davelor

New member
בעקבות הודעתו של הר ניר.

כשקראתי את הפוסט שלך מצאתי את עצמי שואל את השאלה "למה" יותר מידי פעמים. למה הסיכוי שהוא יעלה במסת גוף רזה נמוך בגלל שמשקלו ביחס לגובה נמוך? למה הסיכוי שהוא יתחזק נמוך בגלל שמשקלו ביחס לגובה נמוך? **הערה: אני באמת לא יודע אז אם למישהו יש תשובה טובה אני אשמח להחכים. מהידע שלי, זה לא מדע מדוייק אבל אם אתה שוקל 70 קילו ודוחק 40 קילו אתה מתאמן מתחיל ועוד משהו הוא כתב "אני מתחיל להתאמן בחדר כושר", זה די מכסה את כל עניין הותק באימונים. הוא כן כתב את מטרת האימונים שלו-100 אחוז משקל גוף ל8 חזרות בלחיצת חזה. סעיף 2- למה להשתמש בפירמידה ולא למשל בטווח חזרות של 5-8? ובהנחה שהסט הוא עצים או אינטנסיבי, למה לנוח רק 90 שניות ולא 3-5 דקות למשל? סעיף 3- אני מצטרף לשאלה של קטוזיס, למה להחליף תכנית אחת לחודש? סעיף 5- למה משנה כמות הארוחות במהלך היום?

oridoron77

New member
אהלן איתי../images/Emo13.gif

אני שמח לראות אותך מגיב בפורום, ועונה לשאלות. נחמד לדעת שהפורום מושך אליו אנשים עם רזומה מכובד מהתחום. תרגיש חופשי לחלוק איתנו את הניסיון שלך בהקשר לדברים רוולנטים שמתדיינים כאן. המשך שבוע נעים אורי דורון

בתאלJ1

New member
הוספה

מדריך הכושר שלי אמר לי לבצע אימון חזה כל יום, האימון שלי: - 8 חזרות של חזה סטטי, כפול 4, 15 קילו כל צד (הבנתי שזה יוצא בערך 55 ק') - 8 חזרוץ של חזה חופשי כפול 4, 20 קילו סה"כ. -אחר כך אותם סתם שוב רק מוריד ב5 קילו. זה כל האימון שלי... אין לי תוכנית אחרת ואין לי עם מי להתייעץ. אני חייב לשפר את יכול הדחיקה יש לי חודשיים!!! תודה רבה!!!

למעלה