לגזור?
זה לא ירוק
לפורר.. עדיף לפורר ביד ולא עם המלקחיים או כל כלי אחר... כמה שהטבק פחות מרוכז הוא יותר טוב. בקשר לגחלים, אם מדובר בגחלי סטאר, אז לדעתי עדיף גחל אחד, גם מבחינת הטעם וגם מבחינת זמן העישון, אבל אם אתה נהנה יותר מעשן סמיך וחזק שמגיע בשימוש של גחל וחצי אז תשתמש בגחל וחצי. לא הייתי ממליץ להשתמש במסטיק, אם הגולה שלך חלודה או קטנה מידי אז תשתמש בגולה כזאת מפלסטיק, כמו של האקדחים הקטנים האלו שהיינו משחקים איתם פעם. או שתקנה גולה חדשה. הפטנט עם הגולה הוא מאוד אפקטיבי כי קורה לפעמים שהעשן מחניק קצת ואז צריך להיפטר מהעשן שבכד ובשביל זה נועד הפתח הזה עם הגולה. והנה כמה טיפים טובים לדעתי לשיפור הנרגילה : 1. נייר כסף כפול ועבה, עם חורים קטנים מאוד (והרבה חורים). 2. שהטבק יהיה כמה שיותר מפורר אבל לא לשים יותר מידי טבק בראש. 3. אני ממליץ להשתמש בראש קטן, אמנם העישון הוא קצת יותר קצר בדר"כ אבל הוא יותר אפקטיבי מכיוון שגם אם מדובר בראש גדול, הטבק שלמעלה נשרף ראשון ולאחר מכן הטעם נהיה פחות טוב מכיוון שמעשנים את הטבק שמתחת, זה שעוד לא נשרף וגם קצת מהטבק העליון השרוף. 4. מומלץ להדליק את הגחל באופן מושלם על ידי וידוי שהחלק התחתון הוא אדום לגמרי (לפחות כשנושפים עליו), וכל הצדדי של הגחל הוא דלוק גם כן (אפרפר). 5. הדבר הברור - בשביל הטעם הכי טוב כדאי לשטוף את הראש ואת הכד בכל פעם שמחליפים טעם, ואם הצינור הוא שטיף (יש את הצינורות החדשים הם, לא זוכר מה הם, אפגנים או פקיסטנים או איזה משהו כזה, הם לא נראים טוב כמו הסורים אבל אפשר לשטוף אותם והם נשארים טובים הרבה זמן), או צינור מזגן שגם אותו אפשר לשטוף אבל כמובן שהוא לא שורד הרבה זמן. אני לא ממליץ על הקוברות והצינורות הללו כי אמנם הם מגניבים ועבים, או הסורים שהם מאוד נוחים, אבל הם נהרסים מאוד מהר, תוך שבוע-שבועיים, מקסימום שלוש שבועות והטעם הוא כבר לא אותו דבר. אז או להשתמש בצינור שטיף, או להחליף את הצינורות הרגילים כל חודש. דרך אגב, יש עוד סוד קטן של בתי נרגילות למיניהם. לפעמים הולכים לאיזה מקום כמו בית הסולטן או כל מקום אחר שמציע לנו עישון נרגילות, ומוצאים שהטעם של הנרגילה שלהם היא הרבה יותר טובה. אחרי הרבה בירורים גיליתי שזה לא שהנרגילות שלהם כל כך טובות, הטבק הוא אותו טבק ברוב המקומות (אל-נאחלה), ואין להם שום שיטה מיוחדת להכנת הראש. אז מה כן? פשוט מאוד, יש להם שתי שיטות מאוד אפקטיביות שממתיקים את הנרגילה: 1. בחלק מהמקומות הם פשוט לוקחים סוכר וממיסים אוות עם מים רותחים, שופכים כמות די נדיבה מהמים המתוקים לתוך המים הרגילים, מערבבים ויוצאת יופי של נרגילה. 2. במקומות אחרים, שיותר משקיעים, שמים תרכיז מיץ בכד. חשוב להקפיד שהתרכיז יתאים לסוג הטבק, זה לא חייב להיות תואם באופן מלא, אפשר גם לשים שילובים של תות-בננה או תרכיז של אשכוליות בטבק לימון וכו', פשוט שיתאימו. עישון נעים