צריך עזרה מאנשים שמבינים

gkfir2

New member
צריך עזרה מאנשים שמבינים

היי, אני נער כבן 19 במהלך שירותו הצבאי. אני רוצה להדגיש כי חשוב לי להתייעץ, בצורה אנונימית לפני שאני בורר מה יהיו צעדי הבאים. מאז ומתמיד החשבתי עצמי כשווה בין שווים, אולם בזמן האחרון אני מתחיל להרגיש כי ישנם מגבלות אשר מונעות ממני לממש את עצמי ולהוציא את המיטב. למרות שמאז היותי ילד הייתי תמיד חשוף לבעיות שונות באזניים מאולם לא הרגשתי כי איני "נורמלי" וכי משהו לא בסדר. בגיל 3 עברתי ניתוח להוצאת נוזלים מהאוזניים שבתומו רק באוזן אחת עור התוף התאחה ואילו באחרת עור התוף נותר עם חור. בעקבות זאת נותרתי במעקב קבוע אצל רופא אוזניים, עד שבגיל 13 עברתי ניתוח לאיחוי עור התוף. לפני כשנתיים במהלך משחק פגע בי כדור בעוצמה באוזן הבריאה. לאורך יומיים שמיעתי נפגעה מכך כאשר רופא אוזניים שבדק אותי השווה את הפגיעה לפגיעת הדף. בהדרגה חזרה אלי שמיעתי, כגאשר הרגשתי שאני שוב נורמלי. תמיד הייתי בחור חברותי שאוהב להיות בין החברים, ומתערה בכל. לאחרונה, למרות שאיני יכול להצביע על הסיבה, התחלתי להרגיש שינוי במצבי. לראשונה בחיי תסמינים מוזרים חדרו לחיי ופגעו בהם. פתאום הביטויים "מה?" ו"חזור שנית" הפכו לביטויים שגורים עבורי. באותו הזמן הזנחתי את אותם הסיפטומים, אך כיום אני מרגיש שאיני יכול להתעלם מהם. סיפטומים אלו הפכו את אותו הילד החברותי ,שאהב להיות בין כולם, לאחד שמשתדל להמנע ככל האפשר ממצבי שיחה מרובי משתתפים. השמיעה באוזן שבה נפגעתי בכדור (זו שדווקא הייתה בריאה ולא נזקקה לניתוח) היא פשוט לא כמו שהייתה פעם. לפני כחצי שנה עברתי בדיקת שמיעה שאיבחנה ירידת שמיעה באוזן אחת. הרופא טען כי אין מה לעשות. ובכל זאת קשה לי להשלים עם העובדה הזאת. אני מרגיש שלאט לאט אני נסוג חברתית והדבר פוגע בכל תחומי חיי. השאלה היא מה אני יכול לעשות? האם מכשיר שמיעה הוא הפתרון לנער בן 19? וממילא כפי שאני מבין מכשירים אלו לא יצליח לשקם את המצב ולהחזירו לקדמותו. אני אובד עצות. מה עלי לעשות? חגי.

אוקיי אחי

אני בן 18, עם ירידה של 25 דציבל באוזן אחת, שזה משהו לא נפוץ בכלל בגיל הזה וזו ירידה לא קטנה. אם אוזן אחת שלך בריאה, כמו אצלי (וכמו שהסקתי לפי הבדיקת שמיעה שלך) אתה אמור לשמוע בסדר גמור. כמובן שביטויים כמו "מה" "אמור שנית" מופיעים אצל אנשים ששמיעתם תקינה לחלוטין, לדוגמא אני יושב בסוף הכיתה ותמיד שומע את מה שהמורה מכתיבה בעוד שילדים בשורה הראשונה (שאחד מהם היה איתי במבדקי השמיעה של טיס ועבר - מכאן ששמיעתו יותר טובה משלי) הרבה פעמים לא שומעים בפעם הראשונה. לבטח שהדבר קורה יותר במקום צפוף ורועש כמו אוטובוס, התקהלויות של אנשים ועוד. אני חושב שאתה מלחיץ את עצמך יותר מדי, הרבה פעמים נדמה לנו שאנחנו מתדרדרים בשמיעה. אל תשכח שפרמטרים כמו חוסר שינה, עצבנות, חוסר ריכוז וכו' גם הם משפיעים על שטף השיחה. בכל מקרה אתה יכול לפנות לקלינאי תקשורת כדי שהוא יוכל לתת לך יותר מידע. ד"א - מה גודל הירידה בשמיעה אצלך (בדציבלים)?

צלף

New member
אם באבחון אצל רופא /קלינאי תיקשורת

יאובחן שיש לך ירידה בשמיעה, זה לא סוף העולם, ישנם מכשירי שמיעה בגודל אפונה או זיית שאפשר לשים באוזן ויקלו על המצב והשמיעה בכלל... אבל לא כדאי לדבר על הפיתרון לפני שברור מה הבעיה, לך לרופא....

0ne Man

New member
שלום חגי! ../images/Emo13.gif

וברוך בואך לפורום!
אני מבין את הרגשתך ואת התיסכולים שאתה מרגיש כשאתה לא שומע מה שנאמר בשיחות מרובות משתתפים, אולם אני חייב להגיד לך שמצבך הרבה הרבה יותר טוב משל רוב המשתתפים כאן בפורום, והפתרון שאני מציע לך הוא להרכיב מכשיר שמיעה זעיר בתוך האוזן. להרכיב מכשיר שמיעה זה לא סוף העולם!ובימינו המכשירים כמעט בלתי נראים! אם הרופא קבע שיש לך ירידה בשמיעה, הוא ודאי המליץ לך להתחיל להרכיב מכשיר שמיעה. אני מציע לך להתייעץ עם קלינאית תקשורת לגבי המכשיר המתאים לך ביותר. דבר נוסף שאני יכול להציע לך הוא לפנות לארגון "בקול", שמסייע במיוחד לאנשים ששמיעתם בירידה. הם יוכלו לסייע לך בעיצות מועילות ואולי גם יפנו אותך לאנשי מיקצוע שיוכלו לסייע לך. מספר הטלפון של ארגון בקול:03-5257001 פקס 03-5257004 בהצלחה!

למעלה