צריך עזרה - מחפש רואה חשבון עם רשיון קנדי וישראלי

Commander Bauer

New member
צריך עזרה - מחפש רואה חשבון עם רשיון קנדי וישראלי

היי חברים,
הגשתי מועמדות להגירה דרך התוכנית הפרובינציאלית החדשה של SINP ביוני.
אחד הדברים הכי קריטיים שם זה הוכחת מקורות כספיים להגירה שלושה חודשים אחורה, ושיהיו מהסוג:
Only the following funds will be accepted: checking accounts, savings accounts, GICs, Mutual Funds, RRSPs, TFSAs, term deposits and time deposit
הגשתי להם כנראה קצת יותר מדי מסמכים (קרן הפנסיה+פיצוי פיטורין שלי, הקרן של אשתי, וקרן ההשתלמות שלי), וכנראה לכן קיבלתי בליל יום חמישי את המכתב הזה:
----
Missing and/or incomplete documents: Principal Applicant - Commander Bauer
Proof of Transferable Settlement Funds
The minimum required amount for your application is based on the size of your family and outlined in the table below.
Your settlement funds must meet the following criteria:
• The minimum amount must be maintained for at least 3 months prior to submitting your application to the SINP and you are required to maintain these funds throughout the entire immigration process.
•The account(s) must be in the principal applicant or spouse’s name(s) only.
• Account statements must show detailed transaction history.
• Only provide documents for accounts that maintain the minimum required value, not documents for all financial assets.
• Only the following funds will be accepted: checking accounts, savings accounts, GICs, Mutual Funds, RRSPs, TFSAs, term deposits and time deposit
-------

יש לי כ 43 ימים להגיב לזה.
מה שאני חושב לעשות זה:
  1. להוציא "דוח ערכי פידיון" עדכני - עניין של ימים.
  2. להוציא אישור על כך שפיצוי הפיטורין מופשרים וניתנים למשיכה, וגם הפנסיה ניתנת למשיכה בניכוי 35% מס - כבר ביקשתי, אבל ייקח 30 יום להוציא לצערי.
  3. בעזרת כל אלו, למצוא רואה חשבון מוסמך בישראל וקנדה, שיוכל לתת לי מכתב, המאשר כי קרן הפנסיה הזו מקבילה ל RRSP הקנדית!
זה לדעתי הסיכוי היחיד שלי להציל את הבקשה הזו השנה, כך שכבר שנה הבאה אוכל לעבור.. בבקשה, אם מישהו מכיר רואה חשבון מתאים או יש רעיונות אחרים, אשמח למידע...

תודה!

אני לא חושב שאתה מבין קנדית

אני יכול לתת לך מכתב שארומה זה מקביל לטים הורטונ׳ס ושיאיר לפיד זה מקביל לג׳סטין טרודו ויהיה לזה אותו ערך כמו למכתב שתקבל מרואה חשבון שפנסיה ישראלית מקבילה ל RRSP

דרך אגב, ברור שמבחינת החוק הקנדי RRSP לא מקביל לפנסיה ישראלית אחרת הייתי יכול להפקיד ל׳מבטחים׳ ולקבל זיכוי מס בקנדה

אם כותבים לך only the following funds will be accepted ומצרפים רשימה שבה מפורט מה הם מקבלים, הכוונה היא שמה שלא ברשימה הם לא מקבלים.
אין יוצאים מהכלל, אפילו לא ביטוח מנהלים של מגדל.

בכל פעם אני מופתע מחדש מכמה הרבה מידע וכמה מעט הבנה יש לך בנושא הגירה לקנדה וקנדה בכלל

Commander Bauer

New member
אם הניתוח של היה נכון, לא היו מקבלים בכלל כלום מישראל

שום דבר מהרשימה אין בישראל, אפילו Checking Account לא קיים.
קיים המקביל שזה חשבון עובר ושב, אבל בטח זה לא זה, לפי הניתוח שלך...
&nbsp
כל זה beside the point - הנקודה העיקרית היא שהודים בינואר כן הצליחו להתקבל עם PF - Provident Fund שזה המקבילה ההודית.
הרשימה ליוני לא השתנתה בכלום מהרשימה בינואר, ולכן נראה לי שהמכתב על כך שהכסף נזיל וניתן למשיכה, בתוספת המכתב מרואה חשבון יספק את SINP.
&nbsp
גם אם אני טועה, אני מתכוון לנסות, שלא כמוך לי אין מה להפסיד.
אם זה לא יילך, אני אמשוך את הכסף לחשבון רגיל ואהיה מוכן לינואר הפעם ככה שזה לא יפסול את הבקשה שלי.
&nbsp
&nbsp
אז שוב פעם בבקשה - אם מכיר רואה חשבון שעונה להגדרות שביקשתי, תן לי לדבר איתו ונראה...
&nbsp
אגב, האם TFSA זה לא המקבילה לקרן השתלמות?

chequing account

זה בדיוק חשבון עו"ש (אגב, לא יזיק ללמוד לאיית בקנדית ולא באמריקאית) ו TFSA זה ממש לא המקבילה לקרן השתלמות (למיטב ידיעתי אין לזה מקבילה בישראל).
TFSA הוא חשבון חסכון שניתן להפקיד בו עד תקרה מסויימת כל שנה בלי לשלם מס על הרווחים. אין הפקדות מעביד וכו'- אתה מפקיד כאדם פרטי וגם בוחר את סוג החשבון/אפיק ההשקעה

למה אתה לא עושה רילוקיישן?

אני יודע ממקור ראשון שאמדוקס אוטווה מחפשים בנרות עובדים ישראלים, הבעיה שלהם היא שאסור להם לפרסם את זה כי לפי החוק הם חייבים להעדיף קנדים מקומיים לכל תפקיד פתוח.
שלח לי את הפרטים שלך אני אחבר אותך למנהלת כח האדם , יש גם בונוס קטן לגיוס מוצלח

אני חושב שמיכאל צודק באבחנה- יקבלו הוכחות *רק* מהרשימה

אז בשביל לעזור לך קצת בחיים:

chequing account: חשבון עו"ש
Savings account: תוכנית חיסכון
GIC: חשבון עם הגנה (ערבות ממשלתית)- חשבון כזה יכול להיות savings, RRSP, TFSA ועוד (למעשה זה אחד מאפיקי ההשקעה האפשריים בחשבונות כאלו)
mutual funds: קרן נאמנות
RRSP: תוכנית חיסכון פנסיונית אישית (לא קרן פנסיה דרך המעסיק)
TFSA - כמו savings account אבל פטור ממס על הפקדות עד סכום מסויים בשנה
את שני המונחים האחרונים אני לא מכיר. אני מניח שמדובר בפקדונות

michaelbl

New member
אתה בטוח לגבי GIC?

לפי מה שאני מבין זה יותר דומה למה שהיה פעם בארץ ונקרא סטרקצ'ר. יש כל מיני סוגי GIC עם כל מיני תנאים שונים ומשונים, שאם הבורסה עולה מעל אחוז מסויים תוך ככה וככה שנים אז תקבל ככה וככה אחוזים (כמו במערכון של הגששים, ככה וככה). באופן כללי מעיון מקיף בתנאים של הGIC אני לא יכול לומר שהתרשמתי לטובה, אלו השקעות שלכאורה אין בהם סיכון כי הקרן מובטחת אבל יש סיכון של שחיקת הכסף, ומצד שני במקרה של עליות בנכס הבסיס של הGIC אתה מקבל רק חלק קטן מהעליה. בגדול נראה כמו מוצר עם סיכון נמוך ותשואה נמוכה לאנשים שמפחדים ומעדיפים שמישהו אחר ישקיע עבורם.
בכל מקרה זה ממש לא נראה כמו אגח ממשלתי.

michaelbl

New member
כמה תיקונים

Guaranteed Investment Certificates
התשואה או הריבית לא מובטחת. אם תסתכל על התנאים למשל של growth GICs תראה שבמקרה שהמדד אליו צמודה התעודה יורד אז אתה מקבל את הקרן חזרה בלי שום תוספת, במקרה של עליה במדד אתה תקבל אחוז מסויים קבוע מראש ואת שאר העליה הבנק לוקח לעצמו. הבנק בעצם עושה עם הכסף שלך מה שאתה יכול לעשות לבד מבלי להפריש לו עמלה, הוא לוקח אחוז גדול מהכסף ומשקיע בנכס חסר סיכון יחסית עם תשואה קטנה מובטחת כמו אגח ממשלתי, ואז את שאר הכסף הוא משקיע במדד אליו צמודה התעודה, וככה במקרה של ירידה במדד עדיין יישמר הכסף, ולעומת זאת במקרה של עליה במדד, החלק של הכסף שמוצמד למדד בעצם ייתן את האחוז המובטח לכל הסכום, ואני בטוח שהחלוקה כזאת שבמקרה של עליות הבנק מגלח לעצמו את ההפרש בין האחוז שהוא משלם לך חזרה למה שבפועל הורווח, ובמקרה של ירידות במדד, הריבית במהאגח הממשלתי על החלק הגדול של הכסף מפצה על הירידות בחלק הקטן, ועדיין נשאר רווח על התיק שאתה לא מקבל כי אתה מקבל רק את הקרן. בכל מקרה לא שווה.
יש כל מיני סוגי GIC, חלקם עם ריבית מובטחת אבל עלובה יחסית לאגח ממשלתי, כך שעם GIC עושה רושם שהבנק צוחק לך בפרצוף.

פורטי40

New member
מה משנה לך מה הבנק עושה עם הכסף ?

אתה קונה GIC עם ריבית ידועה מראש (זאת ההגדרה המקורית של GIC.הוסיפו אופציות , מהן אתה יכול להתעלם), ובסוף התקופה אתה מקבל את הקרן ואת הריבית.
ברור שישנן השקעות אחרות.

michaelbl

New member
משנה לי כי

המטרה של כל השקעה היא למקסם רווחים, ואם יש אלטרנטיבה שתתן תשואה טובה יותר אז אני אעדיף אותה. כשאנשים קונים מקרר או אוטו הם משקיעים המון אנרגיה בסקר שוק ובדיקות כדי לקנות את הכי טוב ולגלח כמה מאות דולרים במהמחיר. לעומת זאת בהשקעות מרבית האנשים קונים את השטויות שיועץ ההשקעות של הבנק (שאגב יש לו אינטרס מנוגד לשלהם) מוכר להם, כשהמטרה שלו לשווק להם את מה שייתן לבנק מקסימום תשואה, וgic זה בדיוק כלי כזה.
אגב מישהו כתב שזה מגובה על ידי הממשלה, ככל שראיתי בשום מקום לא מצויין שgic מבוטח על ידי הממשלה, זה יותר דומה לקרן נאמנות בארץ, בכל מקרה בזמנו היה בארץ פקדון סטרקצ'ר, וזה בדיוק זה, וככל שזכור לי בנק ישראל או המפקח על הבנקים הפסיק את זה בגלל שזה היה לרעת הלקוחות.

פורטי40

New member
נכון!

קנדים קונים GIC כבר במשך 50 שנה. כשהריבית היתה גבוהה מאד בשנות ה80, יכולת להכפיל את הכסף תוך כמה שנים. כיום הריבית נמוכה מאד. משום מה יש לי הרושם שזה כן מבוטח. לפחות כך היה פעם - עד סכום מסויים.
אני מעדיף אג"ח (AA+ ומעלה, אבל גם הם לא נותנים תשואה מי-יודע-מה), ובדרך כלל מחזיק בהם עד פדיון. לפעמים כשהייתי זקוק לכסף לפני תאריך פדיון, מכרתי את אלה שעשו קצת רווח. בזמנו נכוויתי גם עם אג"ח , כשאייר קנדה פשטו רגל.
יצאתי משוק המניות כשהגעתי לגיל מבוגר, ולא רציתי סיכונים.

פורטי40

New member
לא רק רווחים.. מובן שקיים איזון אופטימלי בין סיכון ותועלת.

אם תקנה אג"ח B תקבל רווח עצום אבל אתה עלול לאבד גם את הקרן.

Commander Bauer

New member
דיברתי עם מישהו, עלה הרעיון שקרן השתלמות מקבילה לפיקדון

בסגנון של ה Term Deposit, Time Deposit שהם הזכירו בהנחיות.
&nbsp
והרי יש להם מאפיינים משותפים: יש בהם כסף, הם מוגבלים בזמן מתי ישתחררו (במקרה של קרן ההשתלמות יש פשוט קנס של 35% להוצאה מוקדמת).
&nbsp
ולכן אולי אוכל להוציא מכתב מרואה חשבון פשוט ישראלי, שזה מקביל ל Time deposit, ושאני יכול למשוך בניכוי 35% מס?

אל תשכח לעדכן אותנו בתוצאות

אתה בולדוזר, במקומות שאחרים רואים רק בעיות אתה מוצא פתרונות, התוכנית שמצאת SINP , בטח אף אחד אחר לא שמע עליה ועד שכל החובבנים ישמעו עליה, היא תהיה תפוסה על ידי מקצוענים כמוך.
להתראות בקרוב בקנדה,
-מיכאל

michaelbl

New member
עושה רושם שזה כבר לא משנה

מהאתר של הפרובינציה:
Important Notice:
&nbsp
The intake threshold for International Skilled Worker – Saskatchewan Express Entry Sub-Category has been reached for 2015.

למעלה