צריך עזרה ממביני עניין

warrior hippie

New member
צריך עזרה ממביני עניין

מצאתי לא מזמן ברשת כוכב מחומש ועליו כתובות בעברית, כל מי שיכול להסביר, או להפנות לאנשים שיכולים להסביר, יבורך.

כרמית.

New member
בקוים מאוד כלליים וגסים

מדובר בשילוב של סמל פאגאני עתיק (המחומש) וכיתובים. לא אמרת מה כתוב אז אני לא יודעת להתייחס אבל יש כמה אפשרויות: או שיש שם "שמות", כלומר מילים שנראות חסרות משמעות אבל יש מאחוריהן משמעות מאגית (לרוב קבלית, אבל לעיתים ממקורות מערביים אחרים - שמות של מלאכים, או שמות של שדים, או שמות של אלוהים). או שמדובר בפסוקים מהתנ"ך או מספרי קודש חיצוניים או מספרי מאגיה יהודיים ומערביים (שהיו בשימוש בשלהי ימי הביניים ובתחילת תקופת הרנסנס ברחבי אירופה). השילוב של המחומש והכיתובים נעשה על ידי קבוצות מיסטיקה ומאגיה מערביות רבות באופנים מגוונים וצריך לראות בדיוק איך זה נראה כדי לדעת את המקור המדויק. בכל מקרה אין קשר בין הסמל והכיתובים לבין דתות פגאניות. אמנם המחומש עצמו הוא פגאני בהחלט, אבל הכיתובים בתוכו ומסביבו הם כבר התפתחות מאוחרת יותר, שקשורה לנצרות וליהדות.

warrior hippie

New member
אם תסתכלי על התמונה בהגדלה

תראה יותר בבירור את הכתובים, על הצלע העליונה במשולש השמאלי העליון כתוב "יהוה", בתחתונה כתוב "כפר", ככל הנראה, ובקצה המשולש סמלו של מארס (סמל הזכר, של המעגל והחץ היוצא ממנו כלפי מעלה). בצד ימין על צלעו העליונה של המשולש העליון כתוב בעברית "אדמ", ובקצה המשולש נמצא סמל וונוס (סמל הנקבה, מעין "צלב" ועליו עיגול). בצלע הימנית של המשולש הימני התחתון כתוב בעברית "פהר", ככל הנראה. בשני המשולשים התחתונים יש סמל שאת משמועותו אני לא יודע. במשולש העליון המרכזי רואים זוג עיניים וסמל דמוי ארבע. עזרתי?

warrior hippie

New member
מצאתי בצורה מקרית ברשת

הכוכב המחומש הזה נמצא על דלת ביתו של סוחר מקומי באקוודור, בעיירה קטנה ליד Loja (אני לא יודע איך מבטאים את זה בעברית) ע"פ האתר, חוץ מזה לא מצאתי עוד מידע.

זה אכן נראה כמו סמל מהקבלה

בהתבסס על מגן הדוד שם בפינה... אגב, יש לי ספר על וויקה וגם בו מופיעה אותה תמונה, אך גם שם לא כתוב מהו הפירוש שלה. מצטערת שלא יכלתי לעזור ליה

sphinx

New member
אני לא חושבת שזה מגן דוד

אלא כמו בטארוט ריידר, זה אמור לסמל מטבע. ושימי לב שיש גם את הסמלים של שלושת היסודות האחרים: חרב- אויר, גביע- מים, מטה- אש.

warrior hippie

New member
לא נורא, העיקר הכוונה../images/Emo13.gif

אבל מצד שני הדרך לגהינום סלולה בכוונות טובות, אז צריך לשמור הכל בפרופורציה

Jerald_Admonds

New member
הממם

יותר מזה שזה סמל מן הקבלה, האותיות בלטינית מצביעות על כך זה שייך למאגיה הרמטית ששילבה בתוכה כמה תורות כמו גם הקבלה.. להצביע על המקור עצמו ביותר דיוק, הייתי אומר שהסמל הספציפי הזה שייך לאלכימאים הארופאים. אפשר לראות את זה על פי שני הנחשים שנמצאים במרכז הסמל שכמו שהם מסמלים היום ואז במידת מה את הרפואה, הם בעצם יוצרים צורה שהיא התבנית של הכוח שתפס מקום מרכזי בתורה שלהם- אש. כאשר הכוח הבסיסי של היקום זורם בצורה הזאת הוא יוצר אז אש בצורה הטהורה ביותר אותה להבה שע"פ התורה שלהם בוערת במהותו של כל אדם, אותה אש שמנקה את האדם מכל לכלוך ומביאה אותו למצב הטהור שלו שלאחריו הוא יוכל להתפתח למשהו יותר טוב ולעבור לשלב הבא של הקיום שלו. שי.

morning star

New member
סייג קטן אחד

(עוד לא התעמקתי בסמל עצמו...) לגבי שני הנחשים המסמלים את הרפואה - זוהי טעות. שני הנחשים הם מסמלו של הרמס. בתי המרקחת שמשתמשים בו פשוט מתבלבלים. סמל הרפואה הוא נחש אחד מלופף על מוט - סמלו של האל אסקלפיוס, אל הרפואה הגרקו-רומי, שעד היום עומד בית חולים על שמו (ומקדש) ברומא. שלך הנווד

Jerald_Admonds

New member
תודה על התיקון אחי..

לא כל כך היה לי איזשהו ביסוס על ההצהרה הזאת, אבל כתבתי אותה בכל זאת כדי שלא יעשו בי לינץ אחר כך

troyana

New member
איפה מצאת את זה?

הכוכב המחומש ע"פ האמונה באקוודור שומר על הבריאות והשלמות

למעלה