צריך עזרה - מניעת תאונות דרכים

examiz

New member
צריך עזרה - מניעת תאונות דרכים

עלה לי רעיון שימנע חלק מתאונות הדרכים. את הרעיון העלתי לבלוג בתפוז. הייתי רוצה לקבל ממכם פידבק על הרעיון לפני שאני מתחיל לקדם אותו בנוסף רעיונות לשיפור וחסרונות יתקבלו בברכה. blog.tapuz.co.il/pplpolice

offirla

New member
הרעיון ככלל נחמד מאוד, אבל...

הרעיון ככלל נחמד מאוד, אבל - ויש כאן אבל גדול... החוק כיום, שנקרא "פקודת הראיות" - לפי נוסחו כיום, ינו מאפשר לבית-המשפט לקבל מידע שמקורו דיגיטאלי, או סרט וידאו. כדי להציג מסמכים אלה, צריך מה שנקרא תעודת עובד ציבור (תע"צ). כאשר משטרת ישראל, מצלמת עבירות תנועה, כל אחדשנגע בסרט או במצלמה, מגיש תע"צ - דבר זה מעיד על התהליך שבו עבר סרט הנגטיב עד להפקת תמונה שאותה ניתן להגיש לבית-המשפט, כראיה להוכחת תוכנה של התמונה: תיעוד המעבר באור אדום או נהיגה במהירות מופרזת. כאשר אדם פרטי מצלם עבירת תנועה, הוא לא יכול להגיש עליה תע"צ - וזו הסיבה העיקרית כי המשטרה נתקעה עם מאות קלטות וידאו שצילמו אזרחים, לאחר פנייה של חיים הכט בתוכנית "רישיון להרוג". כנגד רוב רובם של אותם "עברינים" מצולמים לא יוגש דוח תנועה / הזמנה לדין לעולם. מעניין לדעת, מה עלה בגורל הדוח של אלה שצולמו (בתוכנית מוקדמת) ובהמשך היו בתוכנית "רישיון להרוג" כאשר קיבלו את דוח התנועה - האם שלמו את הדוח / האם ערערו עליו לבית המשפט וזוכו או שנמצאו חייבים בדין?

examiz

New member
הרעיון מטפל בבעיה

המוקד בעצם מנתח את הוידאו ולמוקד יהיה תע"צ. הנהג עצמו הוא לא חוליה בשרשרת המשפטית.

offirla

New member
אין דבר כזה...

אין דבר כזה "הנהג לא יהיה בשרשרת המשפטית" - הנהג הלוא הוא זה שיצטרך לתת את הדין בפני בית-המשפט או לשלם את הקנס, הנוגע לעבירה שביצע.... שנית, למוקד לא יכול להיות תע"צ - התעצ הוא לעובד במוקד ולא לכל המוקד...

examiz

New member
לא הבנת אותי

התכוונתי לנהג שלוחץ על הכפתור שהוא גורם לצילום של נהג אחר שמבצע את העברה. הוידאו עובר למוקד ששם יושב "עובד ציבור" שלו יש את הסמכות להחליט על הנפקת דו"ח. מציע לך שוב לקרוא את תאור הרעיון.

offirla

New member
אני ציע לך להתייעץ עם גורמים משפטיי

אני ציע לך להתייעץ עם גורמים משפטיים והם יסבירו לך את החוק, משמעותו וכל האשר, ולמה כל מי שמעורב בתהליך האכיפה, כולל הפקידה שמעבירה את הסרט מחדר לחדר, צריכה להציג לבית-המשפט גם תעודת תע"צ. גם הנהג (אני ואתה לצורך העניין), ש- "רק" לוחצים על הכפתור "הקלט" ו- "עצור הקלטה" צריכים להיות בעלי תפקיד / יכולת להגיש תע"צ...

למעלה