צריך עזרה עבור אבי הסובל מדימנציה

הי ניצה

לפני שנה נסיון שעשיתי עם עכברה לסבית הצליח מאד. יחד עם בת זוגה, ובעזרתי הפיזית (תדמייני מה עשיתי) נולד לנו במז"ט עכבר אינטליגנטי עם נשמה היהודית (מה שחייב ברית, בזזזזהירות). יש לו IQ של גאון והוא צדיק. מאז הפסקתי לעשות נסיונות עם עכברים ובמקום זה מבצע עכברלה מגבעתיים נסיונות עם אנשים והוא קרוב מאד למציאת תרופה וחיסון לאלצהיימר. אני מאד גאה בו

צריך עזרה עבור אבי הסובל מדימנציה

לחברי הפורום שלום,

אבי סובל לאחרונה מדימנציה הולכת ומחמירה. הזכרון שלו נפגע בצורה חמורה, הוא ממעט לדבר ובקושי מגיב כשפונים אליו.
הוא נבדק על ידי פסיכוגריאטר שרשם לו VIEPAX נגד דיכאון ו-Memantin לבלימת הידרדרות הדימנציה.

בחיפושיי אחר משהו שיכול לעזור או לפחות לבלום את ההדרדרות, נתקלתי בפרסומת לספר שנקרא "Awaking From Alzheimer's".

באותה פרסומת הוזכרו כל מיני תוספי תזונה (למשל, Apoaequorin, שמן קוקוס, ועוד) שחוללו ניסים וניפלאות בחולי אלצהיימר שונים.

האם מישהו כאן מכיר במקרה את הספר הזה? האם מישהו יכול להעיד מניסיונו של תוסף תזונה או תרופה שאכן עוזרים במצב המתואר?

כל עצה או התייחסות יתקבלו בתודה ובברכה.

יש הרבה

מחלות ללא מרפא כרגע בעולם, אלצהיימר היא אחת מהן. אם קצת שמן קוקוס היה עוזר, אף אחד לא היה סובל מאלצהיימר.

למנטובני

חחחחח ממש הצחקת אותי. לא, פשוט הרגת אותי מצחוק.
אבל סיפרתי את זה לאבא שלי והוא לא הבין את הבדיחה.
תמיד נחמד לדעת שיש אנשים שמוצאים בכל דבר את המצחיק.
סתם, לא באמת. התגובה שלך פשוט לא לעניין. ובטח לא מצחיקה.

לא בטוח שאתה מסוגל להבין כמה שזה כואב ומצער, אבל ככה או ככה אם אין לך משהו מועיל לכתוב - פשוט אל תכתוב.

התגובה של מנטובני

היא באמת צינית אבל השאלה שלך ממש מוזרה.
אתה כותב שאביך נבדק ע"י פסיכוגריאטר שרשם לו תרופות.
הכי טבעי שתשאל את הפסיכוגריאטר ורק אם תשובתו לא תספק אותך, תצטט אותה ותשאל לדעתנו הבלתי מקצועית, או לדעתו המקצועית של מנהל הפורום.

יענקלה

כבודם של הרופאים במקומו מונח, אבל הם ימליצו רק על סמך מחקרים, שזה, בסופו של דבר, המלצות מבוססות סטטיסטיקה. הם גם לא ימליצו על תוספי מזון, כי "זה לא נבדק מחקרית".
מה שביקשתי זה לקבל פרספקטיבה של מישהו שיכול להמליץ מניסיונו האישי (או מהיכרות אישית).

אין לי בעיה שרק מי שמוכן באמת לעזור ישיב.
מי שנראה לו מוזר או טפשי - אני מוותר לו מראש.

מחקרים מול התנסות אישית

אני מסכים אתך שהמחקרים מאד לא מבוססים אבל הם עדיין עדיפים על התרשמות אישית של מישהו שנתן למטופל תוסף תונתי וחל שיפור במצבו. אין לכך שום אינדיקציה אם השיפור חל ללא קשר עם התוסף או תרופה.

אני יכול לציין בפניך שפסיכוגריאטר שמוערך על ידי כמצויין, הציע לתת לרעייתי אלפי ז"ל ממוריקס. בעקבות מאמרים ודיעות שקראתי ושמעתי, סירבתי. לאחר הביקור חל שיפור במצבה של אשתי למספר שבועות. חשבתי אז, ואני חושב גם כעת, שאם הייתי נותן לה את התרופה, הייתי משוכנע שהיא עזרה, בעוד שבמציאות היא יכולה אפילו להרע במצבים ותנאים מסויימים.

כפי שציינה חברה בפורום, אין (עדיין?) שום תרופה לאלצהיימר ודומיו וכל מיני בעלי עניין, או סתם קשקשנים, מפיצים שמועות "מבוססות" על כל מיני שמנים ואבקות, תבלינים וויטמינים ש"הוכחו" על עכברים ואנשים.

תהיה בטוח שאם וכאשר תמצא תרופה אמיתית זו תהיה חדשה מסעירה בכל אמצעי התקשורת. ועד אז אני מציע לך לתת כמה שפחות תרופות רשמיות ותרופות אליל (מלבד תרופות למצבים פסיכוטיים שבלווי פסיכוגריאטר מנוסה, עוזרות באמת להרגע קצת) ולהתרכז בטיפול אישי מסור. לא להתווכח עם החולה ולדאוג להיגיינה האישית ואכילה בהתאם למצבו.

למעלה