צריך עזרה - עומד לרדת לי הפרופיל ל-24

Frutapao

New member
צריך עזרה - עומד לרדת לי הפרופיל ל-24

הי,
אני חייל שמשרת כבר למעלה משנה וחצי, ולפני כחודשיים עברתי ניתוח בברך.
ע"פ ספר הפרופילים הניתוח מחייב 6 חודשים של פרופיל 24 זמני (עם אפשרות לחזרה מוקדמת לאחר לכל הפחות 3 חודשים ע"פ המלצות רפואיות).

המפקדת של ר"מ 2 הסבירה לי שכשאני ניגש לבקו"ם לשחרור הזמני כדאי לי לבדוק את האפשרות להתנדבות.

כמה שאלות בנוגע לזה:
1. כמה מרחב תמרון יש לי בתור מתנדב כדי לקבוע מה יהיה השיבוץ? או במילים אחרות: איך השיבוץ מתנהל במקרה שלי?
2. אם אני מוצא יחידה עם עבודה משרדית שחסר בה כוח אדם, והדרגות הגבוהות מעוניינות לקבל אותי אליהן, ואני מביא איתי למדור התנדבות מכתב-בקשה (מסא"ל) לשבץ אותי אצלו - יש לזה משמעות עבור השיבוץ? מישהו בכלל יתחשב בזה?
3. האם ייתכן שלא יסכימו לקבל אותי להתנדבות בגלל שצפויים לי פחות מ-6 חודשים על 24? (כי כבר חודשיים אני מסופח לר"מ 2)
4. האם ייתכן שמדור התנדבות יכפה עליי להתנדב ביחידת האם?
5. במידה והצלחתי להתנדב לתפקיד שאהבתי ושאוהבים אותי בו, האם כאשר יעלה לי הפרופיל בחזרה יכריחו אותי לחזור ליחידת האם, או שמהרגע שהתנדבתי למקום מסויים - אני שם וזהו?

תודה רבה!

Run for a Fall

New member
תשובות

היי,

1) הכיוון בשיבוץ במקרים של חיילים שקיבלו 24 הוא להחזירם ליחידה הקודמת שלהם אם מצבם הרפואי מאפשר זאת. כלומר אם אתה כשיר רפואית לחזור ליחידה שלך - כנראה שלשם תגיע.

2) ברור, אם יש יחידה שמעוניינת למשוך אותך זה מקל מאוד על התהליך ומזרז אותו.

3) יכול להיות, לפי מה שידוע לי הסף להתנדבות על פרופיל 24 הוא חצי שנה, יכול להיות שזה השתנה מאז, אבל בהחלט קיימת האפשרות הזאת שההתנדבות לא תאושר בשל הזמן הקצר. אני מציע להגיש בקשה בכל מקרה ולראות האם אפשרי.

4) אני לא חושב ש"יכפו" עליך (אתה תמיד יכול להגיד שאתה פשוט לא מעוניין להתנדב), אבל מבחינה הגיונית - למצוא שיבוץ חדש לוקח זמן, ובהנחה שאתה מקבל פרופיל 24 לחצי שנה (ואולי אפילו לפחות) נראה לי לא סביר במיוחד שיתחילו לחפש לך תפקיד חדש (תהליך שיכול לקחת גם חודשיים או שלושה). כמו שאמרתי, הכיוון הוא להחזיר את המתנדב ליחידת האם אם מצבו הרפואי מאפשר זאת. אני חושב שאם באמת תמצא יחידה שתהיה מעוניינת לקלוט אותך אפילו לזמן קצר זה מאוד יעזור.

5) על פי הפקודות היבשות- העלאת הפרופיל בחזרה גוררת שיבוץ מחדש, אבל ממה שידוע לי, בפועל, לפעמים נוהגים לאחר תקופה מסוימת של שירות להשאיר אותך בתפקיד אליו התנדבת (במיוחד אם יש המלצות מפקדים). כמובן שלא ניתן להבטיח זאת.

בעיקרון, כשתגיש ביום השחרור את הבקשה להתנדב יעבור רופא מתנדבים על התיק שלך ויגיד לך במקום אם יש לך אישור לפתוח בתהליך התנדבות או לא. אני חושב שיש בתיק שלך המון מקום לשיקול דעת רפואי (כמו בכל תיק בעצם) בהתייחס לזמן ההחלמה מול התקופה שתוכל לשרת בה בפועל וכן האם אתה כשיר לחזור ליחידת האם, ולכן תשובות סופיות תוכל לדעת רק לאחר שהרופא יקבל החלטה.
כשאני הגשתי את הבקשה שלי לדוגמה במעמד קבלת פרופיל 24 הרופאה דחתה את הבקשה בגלל שהמחלה שלי עוד לא הייתה יציבה ולכן הגשתי בקשה נוספת רק בתום תקופת הפרופיל הזמני (כשקיבעו לי אותו ל-21), ככה שהכל נתון לשיקול דעתו של הרופא.

התהליך עצמו לוקח בדר"כ בין חודש לשלושה.

בהצלחה ורק בריאות.

Frutapao

New member
תודה. אני ממשיך בשאלות

תודה על דבריך. בפרק הזמן הקצר שבין כתיבת ההודעה שלי ותגובתך, כבר הספיקו בצה"ל להיזכר שהפרופיל שלי צריך לרדת ל-45 ולא ל-24 זמני.

מה שאומר שאמנם החכמתי בנוגע להתנדבויות, אבל העניין האקטואלי הוא אחר:
1) האם 45 הוא פוסל את היותי בגדוד? (לוחם בוודאי שכבר לא אהיה, זה ברור. אבל האם אפלט מהגדוד לשיבוץ מחדש?)
2) במידה ואפלט מהגדוד - אני עובר שיבוץ דרך מז"י, או דרך שלב ביניים כלשהו בין הגדוד ומז"י (אגד, אוגדה, פיקוד...)?
3) האם בשיבוץ מחדש יכולים להתחשב בבקשה שלי להיות במודיעין מחקר, על-פי אותו מכתב המלצה מהסא"ל עליה דיברתי קודם?
כמובן, השיבוץ אותו אני רוצה רלוונטי גם מבחינה רפואית (קל"ב, יומיות, פטורים).
4) האם לאחר שיבוץ ושיקום רפואי ינסו להעלות לי את הפרופיל מטעם הצבא? ואם כן - האם יש סיכוי שינסו להחזיר אותי לגדוד?

תודה!

Run for a Fall

New member
אוקיי

מההיכרות שלי עם הנושא בפועל, בדר"כ תשובץ בתפקיד זמני במסגרת הגדוד/החטיבה שיתאם את המגבלות החדשות שלך. בתום הפרופיל הזמני תקבל פרופיל קבוע - בהתאם לפרופיל זה יוחלט לגבי המשך תפקידך ושיבוצך.

לגבי התפקיד שמצאת כבר, לא בטוח עד כמה רלוונטי במקרה של פרופיל זמני, אבל יכול לעזור אם הסא"ל שרוצה אותך תפנה לגורמים שאחראים לשיבוץ שלך (בדר"כ פרופיל זמני נסגר ברמת הגדוד/החטיבה) לצורך בחינת השיבוץ שם.

הייתי ממליץ לשאול גם בפורום סדירים.

למעלה