צריך עזרה עם כל החלקים של SOYCD

Itai8

New member
צריך עזרה עם כל החלקים של SOYCD

שלום לכם, אני חדש פה... כבר כתבתי כמה הודעות ואני צופה בפורום הזה הרבה, עכשיו רציתי לשאול שאלה... בשיר Shine On You Crazy Diamond, מישהו יכול להגיד לי מתי נגמר ומתי מתחיל כל חלק? הרי יש 9 חלקים סך הכל... מישהו יכול להגיד לי, לפי דקה... מתי מתחיל חלק שונה? תודה מראש!!!

זה לא ברור

היצירה מרובת-החלקים הופיעה כך גם באלבום המקורי, האנלוגי. ככל הנראה ה"חלקים" השונים באו רק לציין את הקטעים שפותחו בנפרד ואח"כ הורכבו ליצירה הכללית, ולא לקטעים מובחנים ממש. בכל מקרה, קשה לומר באיזו שניה נגמר קטע אחד ומתחיל אחר. כפי ש-flower כתב, היצירה חולקה ל-2 עוד באלבום המקורי (בוויניל), מכיוון שלא היה לה מקום בצד אחד של התקליט.

אני לא חושב

שמעתי הרבה גרסאות ויש כאלה ש"חסרים". למשל הגרסה בונציה 89

holo

New member
השיר SOYCD חולק לשניים?

הוא רק 14 דקות, 14 דקות זה ארוך מדי בשביל תקליט?

holo

New member
ממ לא הבנתי

את מדברת את שני החלקים של SOYCD? הם היו אמורים להיות נפרדים מלכתחילה לא?

Itai8

New member
לא...

השיר היה שיר אחד שמורכב משני החלקים שזה 14 ועוד 14 משהו כזה... אבל בגלל שלא היה מקום בתקליט הם חילקו ככה אני הבנתי... תקנו אותי אם טעיתי... אהה ותודה על העזרה... אני ינסה לשמוע לפי האוזן מתי מגיע כל חלק חח

Me n MySelf

New member
אתם כולכם טועים

השיר לא היה אמור להיות בחלק אחד חילקו אותו ל2 כדי לעצב פתיחה וסוף לתקליט וכדי ליצור חבילה שלמה ובכל אופן אני יכול להסביר לך באופן דיי ברור איך החלקים של השיר הולכים חכה אני ירשום את הדקות: זהו הולך ככה: 0:00 2:11 3:55 6:28 8:45 12:00 טוב אני מקווה שלא פקששתי (זה לפי החריצים על התקליט ולפי הכלים שמנגנים בכל קטע אבל נדמה לי שפקששתי איזה קטע)

avki

New member
כל הכבוד! אבל

זה רק החלק הראשון... מה עם החלק השני?

Me n MySelf

New member
אין לי כוח כרגע לעבור על זה

אני יישב על זה עוד מעט או מחר...

השיר היה אמור להיות יחידה אחת

וחולק ל-2 כי לא היה ניתן להכניסו לצד אחד של אלבום הויניל.

ecotest

New member
השיר לא נכתב במובהק כיחידה אחת

עד כמה שאני זוכר מראיון כלשהוא עם גילמור, הוא אמר שהוא דווקא רצה לסיים את התקליט עם שיר אחר, אבל רוג'רס בא עם רעיון לסיים אותו בחלק נוסף של SOYCD, כמחווה הולמת לתקליט שהוקדש לסיד בארט. באותו ראיון גילמור הוסיף שבסופו של דבר הקונספציה של רוג'רס הייתה מוצדקת.

בערך...

בדקתי במקורות, היינו הביוגרפיה של שאפנר: לווטרס ולגילמור היו תפישות שונות לגמרי לגבי האלבום WYWH. גילמור רצה לשים בצד אחד את SOYCD, ובצד שני את Raving and Drooling ו-You Gotta Be Crazy. אבל ווטרס כבר היה בראש אחר. הוא לא רצה את YGBC ו-RAD בכלל, ובמקום דרש את HAC, WTTM והשיר WYWH. ווטרס בא גם עם הרעיון לחלק את SOYCD לשני חלקים, כך שהם ישמשו כמסגרת רעיונית לאלבום. לאחר מריבות, גישתו של ווטרס זכתה. כמובן, RAD ו-YGBC הוקלטו אח"כ, ל-Animals, בתור Sheep ו-Dogs.

למעלה