צריך עזרה עם כתוביות

shefyg

New member
צריך עזרה עם כתוביות

אני ממש חדש פה ואין לי יותר מידי מושג מה אני עושה. באופן כללי עשיתי סדרה של סרטוני תלת מימד, צירפתי אותם כסרטונים לסרט אחד ב Premier 6 , עם עוד כמה תמונות, עד עכשיו הכל נראה בסדר פחות או יותר, אבל אני רוצה להוסיף כתוביות, אין לי מושג איך עושים את זה (גם אין לי מושג איך משתמשים ב alpha channel שמישהו הזכיר פה, אשמח לעזרה.

MaSTeRLou

New member
->

ישנן מספר דרכים להכין כתוביות: 1. להשתמש בTitler של פרימייר. הוא לא מתוחכם במיוחד, ועברית כותבים שם הפוך, אבל אם אתה מחפש דרך פשוטה להפיק כתוביות באנגלית זה פיתרון סביר ביותר. לשימוש בפיצ'ר הזה גש בפרימייר לfile>new>title. לאחר שמלאכת הכנת הכתובית הסתיימה תציב אותה בערוץ Video2 (ומעלה), והשקיפות תיווצר אוטומטית. 2. להשתמש בתוכנה צד-שלישי להכנת כותרות. תוכנה שעובדת יפה עם עברית ומפיקה כתוביות באיכות לא רעה בכלל זו Inscriber TitleExpress. לא אמורה לעלות הרבה כסף. גם התוכנות צד-שלישי כמו זו הנ"ל מכינות בקבצי הכותרות שקיפות בערוץ אלפא, כך שגם במקרה הזה לא תצטרך להגדיר אותו בד"כ בעצמך. 3. אפשרות שלישית היא ליצור בפוטושופ משטח עבודה בגודל של מסך טלוויזיה (לדוגמא 720X576 -PAL), ושם ליצור שכבת טקסט. את הקובץ שומרים בפורמט PSD, וכשתייבא אותו לפרוייקט פרימייר תישאל איזו שכבה מהקובץ תרצה לייבא ואז תבחר את שכבת הטקסט. גם בשיטה הזו שקיפות האלפא נלקחת מהנתונים הקיימים ואין צורך ליצור אותה באופן ידני. לפעמים פרימייר לא מפעיל את שקיפות הקובץ ונוצר מצב בו הכתובית משתלטת על כל המסך (מפני שהכתובית תמיד חייבת להיות בערוץ הגבוה ביותר). במקרה כזה תצטרך להפעיל את השקיפות בעצמך. זאת תעשה ע"י קליק ימני על השקופית בTimeline ומשם Video Options>Transparency בהצלחה

shefyg

New member
תודה רבה, עזרת לי מאוד - עוד שאלה

קטנה, בניתי את הסרט, אני מרוצא מהתוכן שלו, לאיזה פורמט ולפי אילו הגדרות כדאי ליצא כך שהוא יראה חד וברור, שיהיה ניתן להעביר אותו לטלוויזה, אבל שעדין לא ישקול המון אורך הסרט דקה ו 45 שניות

למעלה