צריך עזרה

צריך עזרה

שלום לכם. אני עתודאי שחוזר מחר (רביעי) לשירות. כבר שנים שאני נמצא בדיכאון ושוקל התאבדות (אתם יכולים לחפש הודעות קודמות שלי בפורום עזרה נפשית למבוגרים). הצבא הוא לא אחת הסיבות העיקריות למצב שלי. הוא בטוח לא עוזר למצב רוח, אבל זה לא העניין כרגע. רציתי לדעת מה האפשרויות שיש לי לקבל עזרה נפשית בצבא. מצד אחד אני לא מעוניין ללכת לקב"ן כי אין לי מושג מה הוא יכול לעשות כדי לעזור לי חוץ מלשחרר אותי - שזה לא מה שאני מחפש, לפחות לא כרגע. אם אני אלך לקב"ן - האם הוא יכול להפנות אותי לפסיכולוג קליני? משהו אחר? האם לצבא יש בכלל את האמצעים לעזור לי או שהדבר היחיד שהוא יכול לעשות זה להוציא אותי החוצה ובעצם אין לצבא כמערכת שום דרך להתמודד איתי? תודה רבה על העזרה.

disturbed fairy

New member
...

הקב"ן יכול להמליץ על טיפול בשיחות, שתעשה איתו, [אחרי הכל לקב"ן יש תואר, והוא לא נעשה בשביל לרשום "21"] בנוסף הוא יוכל גם להפנות אותך לפסיכיאטר להתאמת טיפול תרופתי, אם תחליטו על כך....

timmyy

New member
הי

הקבן יכול לעזור.. כמו שרשמו גם בטיפול כזה ואחר..

אני לא מבין

עד כמה שאני יודע קב"ן יכול להיות אחד משני דברים - או פסיכולוג במילואים (שכנרא היה פעם עתודאי), או עתודאי. אם מדובר במקרה הראשון, אז הוא בעצם לא יכול לתת לי טיפול ארוך טווח, ואם מדובר במקרה השני אז בעצם יש לו תואר ראשון בפסיכולוגיה אבל הוא לא פסיכולוג קליני והוא לא יכול לתת לי טיפול - לפחות ככה זה באזרחות. אז איך קב"ן יכול לעזור לי חוץ מהפניה לגורם אחר? תודה.

disturbed fairy

New member
יש לך כמה טעויות קטנות...

א. אין קב"נים עתודאים מהסיבה הפשוטה שפסיכולוגיה ועבוןדה סוציאלית [שאלה התארים שקב:"נים לומדים וזה בדר"כ אגב עו"ס] הם תארים שאפשר ללמוד רק מגיל 20, אז רוב הקב"נים הם חיילים או קצינים שהשתחררו עשו תואר וחזרו לקבע. ב. נכון שיש קב"ני מילואים אבל הם לא נותנים טיפול מהסיבה הפשוטה שהם באמת במילואים שנמשכים בדר"כ בסביבות החודש ונמצאים בברה"ן רק כדיי לתגבר בימי הקבלת קהל, ולא לשם טיפול ושיחות ג. אתה צודק שבאזרחות אדם בעל תואר ראשון בפסיכו' או בעו"ס לא יכול להיות מטפל במלוא מובן המילה [בעל קליניקה או לעבוד במגזר הציבורי] אבל בצבא כן, רוב הקב"נים כאמור הם עו"סים ולא פסיכו' ודווקא בזמן התואר בעו"ס כן עושים הכשרה מעשית במשרד הרווחה לעומת פסיכלוגיה שמכשירים רק בסיום התואר. ובכל אופן, דוווקא לצבא יש קב"נים איכותיים מאוד, כמובן שיש ו-יש, אבל אם הם מזהים שאתה לא בא לחרטט אותם ולא בא בשביל להוציא לינת בית/ פטור משמירות, הם יוכלו וירצו מאוד לעזור. בהצלחה.

ומה ההשלכות של זה על השירות?

בהנחה שהקב"ן לא משחרר אותי (דרך אגב, האם הוא יכול לשחרר אותי על 21 בניגוד לרצוני?) מה ההשלכות של זה על השירות? אני מזכיר לכם שאני עתודאי ובהנחה שאני נשאר בצבא יש לפני אופק שירות די ארוך - האם עצם ההליכה לקב"ן יכולה לפגוע לי לדוגמה באפשרויות שלי לתפקיד חדש כשיגיע הזמן לזה? מה ההשלכות של ללכת לקב"ן במידה ונשארים בצבא ובמידה ולא? תודה.

disturbed fairy

New member
השלכות,

תראה סיפורים יש מפה ועד הודעה חדשה, בתכלס- להוציא אותך בכוח, לא, נדיר מאוד, אתה צריך להיות במצב די קיצוני בשביל שיציאו אותך, רק במידה ואתה לא מתפקד ויש חשש לחייך שהקב"ן לא יסיכם לקחת על זה אחריות, אבל לא נשמע ליח שזה המקרה, נשמע שיש לך בעיה וקשה לך ואתה מוכן לטפל בזה. השלכות- במידה ואתה רק הולך לקב"ן, ולא מוריד פרופיל ולא מקבל שום סעיף נפשי, שום השלכה, סה"כ שיחות, לא השפעה בצבא, ולא באזרחות, אף אחד לא יכול לדעת את זה, ולא כלום. מעבר לזה, גם אם יש לך סעיף נפשי באזרחות- זה לא ממש משפיע כי הרישומים של הכל נעשים בCPR שהיא מערכת רפואה ממחושבת של צה"ל, והרישום נשאר רק ב-צה"ל, וכל עוד סיימת שירות מלא אף אחד לא מתעניין במיוחד מה סעיף 26545 אומר, או בכלל למה יש לך 64 או 45. וגם אין להם שום דרך לברר, אלא אם אתה חותם על ויתור סודיות רפואית ואז זה פרוצדורה של להביא את התיק של מהצבא לקופ"ח האזרחית והלאה, אבל זה נעשה רק בעבודות ממשלתיות. בקשר ללצאת מהצבא, כמובן שיש מקומות שידרשו לראות תעודת שחרור ובה יהיה רשום כמה חודשים שיררתת, ובקטע הזה כן אנשים מרימים גבה אם לא סיימת שירות, אבל יש הרבה מקומות [גם די נחשבים ועם שכר טוב]] שאפילו לא טורחים לשאול, וכן עוד אתה עומד בקריטריונים של העבודה יקבלו אותך, אבל זה כן סיכון כאן, ואני מציעה לך לנסות כן לסייים את השיורת, עם כל הקשייים, להשתמש בעזרה שלצה"ל יש להציע, ובסופו של דבר זה נהיה קל יותר, ואתה מתרגל למסגרת וזורם עם הזמן, ולוקח את זה יותר בתור עבודה, ומוצא אנשים שכיייף לך איתם, זה עובר... בגלל שאתה עתודאי וקצין וכו', לדעתי סעיף נפשי יכול להוות לך בעיה, אני לא יודעת ממש איך זה הולך אצל קצינים וכו', את זה תוכל לברר מול ועם הקב"ן, ובכל מקרה להכריח אותך להוריד פרופיל הוא לא יכול. גם אין לו כ"כ אינטרס לעשות את זה. הצעה שלי, תבוא, תדבר, תשאל תתיעץ, תראה, ותחליט, הקב"ן לא נושך, ולשיחה- שתיים לא תהיה שום השפעה.. באמת.

timmyy

New member
אממ

קבן יכול להיות או עוס או פסיכולוג (פסיכולוג עם תואר שני בקלינית בדרכ). יכול להיות שהוא היה עתודאי (יש קבלה לפסיכולוגיה וגם מסלולים מיוחדים למסיימי תיכון) אבל אין לזה חשיבות ממשית, כי הם מתחילים בתפקידם בסוף התואר ולא בהיותם עתודאים. יש טיפול בצבא. טיפול פסיכולוגי לכל דבר. רק שבניגוד לאזרחות הוא לא עולה לך המון כסף וזה ממש יתרון (ולדעתי האישית חבל שלא יותר חיילים מנצלים את הדבר הזה). וגם בצבא אפשר להחליף קבן מסיבה זאת או אחרת. ויש גם טיפול פסכיאטרי וכו כו. ואגב יש גם אפשרות לקבל טיפול אזרחי בזמן הצבא (על חשבונך). על ההשלכות אני רואה שענו לך.. וגם לדעתי- תלך. קבן יקבל אותך בכייף..

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
דרך להתמודד...

אתה נשמע מאד החלטי בבחירת הדרך, "שוקל התאבדות", נראה שאתה לא מאמין שניתן לעזור לך לצאת מהדיכאון. בכל אופן, נשמח לדבר אתך על זה בשיחה אישית, אולי ביחד נמצא סוג של פיתרון שיתן לך דרך להתמודד, או לפחות לנסות. אנא, בוא

למעלה