צריך עזרה

יוני210

New member
צריך עזרה

שלום לכולם/ן. בפעם הראשונה אני ואשתי מארחים אצלנו בבית ואנו זקוקים לעזרתכם. 1- נשמח לקבל מתכון לתבשיל בשר בקר. מתכון טוב וטעים. אבא שלי משוגע על בקר ואנו רוצים להכין לו מתכון שלא ישכח. (רק לא מתכון של צלי בקר כי זה דורש הכנה מראש ואז קרור וחיתוך וזה לא מה שאנו מתכוונים). אנו רוצים שהתבשיל יכלול בשר עם רוטב טוב, כזה שאפשר לטבול בו את החלה ושהבשר יהיה מענג... משהו כמו חמין אך לא נגיש חמין בערב חג. 2- נשמח לעצה ומתכונים לסלטים ותוספות ליד הבשר. יש לציין כי אבי ממוצא טורקי ולכן אתם יכולים לנחש מה הטעם שלו באוכל. תודה מראש יוני

צלשף

New member
יוני קבל שני מתכונים תבשילי בשר בקר

לראשון המצרכים: 1 כתף מרכזי פלייקה מ״ס 5 במשקל של -2 ק׳ג פרוסה לפרוסות של 1ס״מ בערך, 1/2 1 ראשי שום קלופים להשאיר את השינים שלמות, 2 גזרים קלופים שלמים, 1 בצל קלוף שלם ,1 כף אבקת מרק עוף ,1 כף מלח, 2 כפות פפריקה מתוקה, 1/2 כפית פלפל שחור ,3 ליטר מים ,אופן ההכנה: לסיר רחב ושטוח להכניס את הבשר ולהביא לרתיחה לבשל שלוש דקות לסנן ולשטוף את הבשר ,להחזיר את הבשר לסיר להוסיף את שאר המצרכים מלבד מרק העוף והמלח ולבשל כשעתיים ,לבדוק שהבשר רך במידה נכונה אם לא לבשל עוד כחצי שעה ,לאחר מכן להוסיף את מרק העוף והמלח לערבב קלות ולבשל עוד כ-15 דקות ,ניתן להגיש בתוספת פירה תפו״א או אורז לבן או פתיתים .למתכון השני: 2 ק׳ג בשר צלעות או שריר חתוכים לקוביות גדולות ,2 בצלים גדולים וקצוצים, 6 תפו״א קלופים וחתוכים ל-4 כל אחד ,1 זר שמיר קצוץ, 1 כף אבקת מרק עוף ,2 כפות פפריקה מתוקה ,1 כף מלח ,1/2 כפית פלפל שחור, 3 ליטר מים, לרביחה: 3 כפות קורנפלור מהולים 1/2 כוס מים פושרים ,אופן ההכנה : להכניס לסיר את הבשר עם מים ולהביא לרתיחה של -3 דקות לסנן ולשטוף את הבשר ,לצקת לסיר 1/4 כוס שמן קנולה ולטגן את הבצל עד השחמה ,להוסיף את הבשר לטיגון קצר ולהוסיף את המים התבלינים מלבד מרק העוף והמלח .לבשל כשעתיים ולבדוק שהבשר רך מספיק אם לא לבשל עוד כחצי שעה, להוסיף את תפו״א מרק העוף והמלח ולבשל עד שתפו״א רכים ,להוסיף את הקורנפלור ולבשל עו כ-5 דקות ולהוסיף את השמיר ולכבות את האש ,התבשיל הזה מכיל את התוספת, כמובן שאפשר להכין שעועית ברוטב כתוספת של ירקות מבושלים ,לקבלת מתכונים נוספים לסלטים תוספות מנות ראשונות ועיקריות כנס לאתר מתכונלה שם תמצא יותר 130 מתכונים שלי בהצלחה וחג שמח

למעלה