צריך עזרה

Guyp1990

New member
צריך עזרה

אז ככה..
אימצנו חתול בשם גודו כאשר הוא היה בן שבועיים (סיפור עצוב) והיום הוא בן שנתיים וחצי.
אני ואישתי קשורים אליו ואני מאוד אוהב חתולים אבל עלתה בי המחשבה היום למסור אותו .
גודו מאוד חכם אבל.. הוא נושך ושורט לא מעט, אנחנו לא ישנים בלילות בגלל ההתנהגות שלו וזה הגיע למצב בלתי נסבל.

מה עושים?

דרורp

New member
האם יש באפשרותך לפרט קצת יותר על הבעיה?

אני חושב שאולי זה יעזור לחברי הפורום אם תוכל לפרט קצת יותר. הוא נושך ושורט אתכם? באילו סיטואציות? ... האם אתם נוטים לשחק איתו? (באגרסיביות?)

לגבי הבעיות בלילה- מה בדיוק בהתנהגות שלו מפריע לכם? זה דבר שניתן לפתור ע"י דלת סגורה?

Guyp1990

New member
כן.

דוגמא- אנחנו יושבים וצופים בטלויזיה או אוכלים הוא קופץ על הרגליים שלנו, אוחז בהן ונושך. יש לו מגירת מלא במשחקים כך שהמשחק יהיה פחות אגרסיבי עם הידיים. ידוע שזה כדי לקבל תשומת לב אבל בלילות שלא ניתן לשחק ולתת לו את תשומת הלב זה בעייתי. הוא משתולל בלילה ומעיף דברים (גודו חתול יחסית גדול 6 ק"ג כך שיש לו מסה) .
בנוסף אציין שאנחנו זוג צעיר שמתכוונים להביא ילדים ואני בחשש של התנהגות כזו עם תינוק.
הדלת היחידה שלנו בבית היא דלת השירותים.

sharonei1

New member
שגודו היה קטן האם נתתם לו לנשוך את הרגליים ?

אם כן כנראה הוא התרגל שזה מה שטוב לעשות
הרבה דברים שנותנים לגורים קטנים לעשות ולא מרגישים כי השינים של הגורים קטנטנות הם מתרגלים ועושים אותה שהם גדולים ואז זה כואב

Guyp1990

New member
היי שרון

שגודו היה קטן הוא נשך אותנו הרבה יותר אבל לא אפשרנו לו אף פעם
חשוב לי לציין שהוא לא חתול רע וברור לי שהוא עושה את זה מתוך משחק.
דוגמא נוספת: במידה ואני סתם יושב על הספא ובא לו, הוא פשוט עולה ומזנק לי על הידיים .

sharonei1

New member
לדעתי (הלא מקצועית) פשוט

לעשות משהוא (לא פיזי) שיבהיל אותו בכל פעם שנושך או קופץ
למשל להשמיע רעש מפחיד כמו לזרוק איזה פחית על הריצפה (מבלי לפגוע בחתול כמובן)

Yukita

Active member
מנהל
מביאים יועצת חתולים

ברור שאין צורך לסבול מצב של נשיכות ושריטות כל הזמן. באופן רגיל, הסיבה הסבירה ביותר למצב הזה בחתול צעיר עדיין הוא שילוב בין דפוסי התנהגות שלכם (לא משהו שהתכוונתם אליו, אבל בכל זאת מעודד תגובות של שריטה ונשיכה, כמו עידוד משחק עם הידיים וגם סתם דפוסי התנהגות שאתם אולי לא מודעים אליהם אבל מעודדים תגובה עצבנית מצד החתול) ובין התנהגויות טבעיות לחלוטין של החתול.
&nbsp
יועצת חתולים יכולה להתבונן באינטראקציה, למעשה היא כנראה תוכל להתבונן בעיקר מה אתם עושים באופן בלתי מודע שמעודד התנהגות כזו מצד החתול, ולייעץ לכם איך לשנות את המצב. היא תוכל גם להסתכל בבית שלכם ולייעץ לכם איך לגרום לחתול להוציא אנרגיות בדרכים יותר חיוביות בעזרת דברים קטנים, כמו מדף במקום הנכון (תופתע עד כמה "נקודת תצפית" ממוקמת היטב יכולה להרגיע חתול עצבני) או מתקני גירוד שמתאימים לדרך שבה החתול שלכם מעדיף להזיז את עצמו. היא גם תוכל לומר לכם אם יש משהו באמת יוצא דופן כאן שמצדיק ביקור אצל וטרינר התנהגותי (בעל מקצוע והכשרה ספציפית שהופכת אותו למעשה לפסיכיאטר לבעלי חיים, לא וטרינר רגיל).
&nbsp
נכון, זה עולה כסף, אבל בהחלט לא יותר מקניות אחרות המיועדות לשיפור איכות חיים. יתכן שכדאי לכם לחשוב על זה.

למעלה