צריך עזרה...

FadiFloyd

New member
צריך עזרה...

מישהו יכול לעזור לדעת מי מלחין את השירים של פינק פלויד . ברוב הליירקס שלהם כותבים בסוף מי כתב את השיר ומי שר אותו , ואף פעם לא כותבים מי מלחין אותו . אני מעוניין לדעת מי ממציא את הלחנים הגאוניים האלה . אם מישהו מכיר אתר ליירקס ובו כותבים מי המלחין של כל שיר אז בבקשה שיפרסם אותו בפורום ... תודה מראש

meandmeandme

New member
כן... זה נכון...

זה מסורת אצל פינק פלויד לכתוב ליד כל שיר מי כתב אותו. בתחילת הדרך ובסופו (לא יודע למה זה נעלם בשנות השבעים) הם רשמו מתחת לכל שיר מי כתב את המילים ומי כתב את המוסיקה. בעיקרון. את המילים כתב לרוב ואטרס. חוץ מFat old Sun ואולי עוד כמה הברקות של גילמור. איפה שכתוב רק ואטרס זה אומר שוטארס כתב את המבנה הכללי של השיר. האקרודים בביתים ובמפזמונים בקטעי מעבר וכו ואז גילמור ורייט (בעיקר גילמור) עיבדו את זה ושמו סולויים ומה לא. איפה שכתוב ואטרס וגילמור זה כמו בראשון רק שגילמור עבד גם על המבנה של השיר (השירים האלה בדרך כלל יותר טובים מבחינה מלודית
) בתחילת הדרך גם היו שירים שהיה כתוב עליהם ואטרס, גילמור, רייט ומייסון. אלה שירים שהלהקה יצרה בדרך ניסיונית. הם ישבו בחדר חזרות שלהם או מה לא ופשוט פתחו מוסיקאלית כל דבר שנשמע להם מעניין. אחרי זה הם לקחו איזה מילים ששכבו להם באחת המגירות (בעיקר של ואטרס) וסגרו בזה את הקטע. הקטעים האלה הם מאוד מומלצים וכוללים הברקות כמו: Saucerfull of secrets Echoes Intersteller Overdrive Atom Heart Mother ואפילו Time אם אתה מתעקש אז אני מצרף לינק עם רשימת שירים מלאה של הפלויד+מי כתב אותם+מי שר אותם. רק לידע כללי. קודם השם, אחרי זה הזמן של השיר, אחרי זה מי שר אותו, ואז בסוגריים מי כתב.

Paranoid Y

New member
מה זה?? מה השאלות האלה??

אתה מטומטם?? איך אתה שואל שאלות כאלה.. איפה אתה חושב את עצמך?? בדבת אלג'משי??

meandmeandme

New member
../images/Emo35.gif

בא לך להסביר לי מה הבעיה שלך? או שאולי זה היה בצחוק?

Paranoid Y

New member
התכוונתי להודעה הזאת:

כאן (לא להתבלבל בשם.. זה אותו האדם..) סתם... הוא חבר שלי.. רק צחקתי...

למעלה