צריך עזרה

ofir73

New member
צריך עזרה

שלום, אני צריך עזרה דחופה ואשמח להצעות אני צריך לממש פעולות על המסך כמו ניקוי המסך או הבאת הסמן לנקודות שונות אבל: הישום הוא במהדר++ VISUAL C של מיקרוסופט. הישום רץ כתכנית דוס. אין להשתמש ב MFC או AIT . ניסיתי להשתמש בספריה הסטנדרטית CONIO.H אך אין לי מושג אילו ואיך משתמשים בפונקציות שם תודה מראש אופיר.

עידית_

New member
conio.h לא קיימת בויז´ואל...

זו לא ספריה סטנדרטית של השפה, ויש אותה רק בדוס. יש פקודות דוס שניתן להפעיל ע"י קריאה ל-system . למשל
system(clrscr);​
(או משהו דומה) תעשה ניקוי מסך. (יתכן שזה cls , אני כבר לא זוכרת). אבל אם התכוונת שאתה צריך לכתוב פונקציות חדשות בעצמך שיממשו את זה, אז בשביל לנקות מסך אפשר פשוט לרדת שורה כמה פעמים שצריך.

ofir73

New member
אבל...

מה אם אני לא רוצה להשתמש בקריאת SYSTEM האם אין שום ספריה ב VISUAL שדרקה ניתן לעשות?

antidot

New member
ממש לא

למרות ש CONIO.H לא יעזור לו (מספיק לפתוח את הקובץ ולראות איזה פונקציות מוגדרות שם) עדיין הקובץ הוא חלק מ-VC והמטרה שלו (אני מצטט את הקובץ עצמו)
/*** *conio.h - console and port I/O declarations * * Copyright (c) 1985-1997, Microsoft Corporation. All rights reserved. * *Purpose: * This include file contains the function declarations for * the MS C V2.03 compatible console I/O routines. * * [Public] * ****/​

ofir73

New member
האם תוכל/י

לצרף קובץ שמכיל את כל המידע על CONIO.H ועל הפונקציות המוגדרות בו? תודה

antidot

New member
אני לא בטוח שMSDN יכנס פה

בכל מקרה הקובץ יושב ב C:\Program Files\Microsoft Visual Studio\VC98\Include פשוט תפתח אותו
/* Function prototypes */ //Gets a character string from the console _CRTIMP char * __cdecl _cgets(char *); //Formats and prints to the console _CRTIMP int __cdecl _cprintf(const char *, ...); //Puts a string to the console _CRTIMP int __cdecl _cputs(const char *);​
וכו וכו

עידית_

New member
אתה צודק ואני טעיתי

לא יודעת למה, משום מה תמיד חשבתי שהוא איננו, ו"ידעתי" מאיפשהו שהוא לא סטנדרטי... אולי התבלבלתי עם קובץ אחר של דוס. תודה על התיקון, וסליחה על הטעות.

antidot

New member
אני רק לא מבין למה להסתבך ?

#include <stdlib.h> int main (void) { system("cls"); return 0; }​

למעלה