צריך עזרה

avidor74

New member
צריך עזרה

מה הכוונה כשאני מתקין את חלונות 98 המחשב כותב לי setup detected a windows NT file system partition on your disk files on this partition will not be available when you use windows 98 for mor information see setup txt on setup disk1 on the windows 98 compact disc מה הכוונה האם יש לי מערכת שונה מחלונות 98 רגיל האם בעיה זו מונעת ממני דרייברים מסויימים

AfiComp

New member
לפי הטקסט שצירפת...

ניחוש מלומד יעלה את העובדה שעל מחשבך היתה מותקנת מערכת הפעלה מבוססת NT (NT4/200( שעשתה שימוש במערכת הקבצים NTFS שאינה נתמכת ע"י Win9X, ולכן ההודעה שמציינת שישנה מחיצה על מחשבך שעושה שימוש ב-NTFS ולכן אם תתקין WIN98 לא תוכל לגשת לקבצים שנמצאים במחיצה הזאת. אם אין לך שום מידע חשוב על המחשב, פשוט מחק את כל המחיצות הקיימות וצור חדשות עם מערכת קבצים מבוססת FAT (FAT16/FAT32(, השתמש ב-FDISK לצורך העניין, הכי פשוט ונוח, ואז תוכל להתקין בשקט את WIN98 מבלי לקבל את כל אותן ההודעות. בהצלחה, AfiComp

AfiComp

New member
לפי הטקסט שצירפת...

ניחוש מלומד יעלה את העובדה שעל מחשבך היתה מותקנת מערכת הפעלה מבוססת NT (NT4/200( שעשתה שימוש במערכת הקבצים NTFS שאינה נתמכת ע"י Win9X, ולכן ההודעה שמציינת שישנה מחיצה על מחשבך שעושה שימוש ב-NTFS ולכן אם תתקין WIN98 לא תוכל לגשת לקבצים שנמצאים במחיצה הזאת. אם אין לך שום מידע חשוב על המחשב, פשוט מחק את כל המחיצות הקיימות וצור חדשות עם מערכת קבצים מבוססת FAT (FAT16/FAT32(, השתמש ב-FDISK לצורך העניין, הכי פשוט ונוח, ואז תוכל להתקין בשקט את WIN98 מבלי לקבל את כל אותן ההודעות. בהצלחה, AfiComp

big daddy

New member
החלונות הקודמים היה 98

זה מחשב נייד של קומפק שהבאתי מאמריקה והיה מערכת של 98 מהדורה שנייה כמובן בלי עיברית המטרה שלי להגיע למצב הקודם שקניתי אותו כי חסר לי הרבה דרייברים של המחשב שאין אותם עדיין בארץ יכול להיות שהגירסה שבא המחשב איתו היתה יותר מתקדמת מסתם חלונות 98 ? מה שכן יש לי את הדיסק הצלה אורגנלי של המחשב אבל לאחר שאני מכניס אותו כמובן שהוא רוצה את מערכת ההפעלה של המפעל ואין לי אותה יש לי 98 רגיל כמו לכולם

kitt

New member
דרייברים לקומפאק אפשר להוריד

מאתר קומפאק, נוח מאוד לשימוש, יש להם דרייברים לכל המערכות לכל המחשבים שלהם. יש לקומפאק חלוקה מיוחדת של הדיסק ה16 מגה הראשונים של הדיסק הם מחיצה מיוחדת לתוכנות דיאגנוסטיקה שלהם והמחיצה מפורמטת בצורה מיוחדת שרק תוכנות הדיאגנוסטיקה של קומפאק יודעות להפעיל. מבחינתך מחיצה זו היא שקופה ואתה יכול להתעלם מההודעה.

antidot

New member
כבעל מידע פנימי

2 שאלות: 1. מחשבים של קומפאק מגיעים או עם 2 CD או עם CD אחד. אם יש 2 אז הראשון למעשה מכיל את כל הדרייברים והשני מכיל מערכת הפעלה. הדיסק השני למעשה הוא הדיסק הרגיל של מערכת הפעלה. אם קיבלת אותו עם CD אחד אזי זה לא המקרה ותתעלם. 2. בדגמים ישנים של מחשבי קומפאק היה נהוג לשמור תוכנת קונפיגורציה גרפית של BIOS על PARTITION נפרד של FAT16 (קומפאק קוראת לזה EISA DISK) בדגמים האחרונים (מלפני שנה וחצי-שנתיים בערך) וויתרו על הרעיון. אם עדיין לא פתרת את הבעיה, פרסם את הדגם ואפנה אותך לדרייברים האחרונים. אגב: יש לי לא מעט דיסקים כאלה של ARMADA, אז אם אתה מתעקש על התקנה של קומפאק (אני אישית גם ממליץ-התקנה נקיה ובטוחה) תשלח מייל ואולי אעביר לך את הדיסק איכשהו. Antid0t

antidot

New member
פספסתי את הפואנטה

1. את הדיסק השני אפשר להחליף בדיסק רגיל של חלונות. 2. WINDOWS לא יכול לראות את הPARTITION של קומפאק.

avidor74

New member
אחי מה הייתי עושה בלעדיך

יש לי דיסק אחד של קומפאק אורגינל שרשום עליו שחזור באנגלית סוג המחשב קומפאק פרוסריו 1700XL265 נייד כמה שאני זוכר קיבלתי רק דיסק אחד אבל בזמנו שקניתי אותו באר"הב הידידה שלי הפעילה אותו פעם ראשונה ויכול להיות שמערכת 98 נשארה שם(סיכוי קלוש) אם יש לך מערכת הפעלה מקומפאק זה עדיף על מערכות אחרות של מחשבים אחרים אם תגיד לי את הכתובת אני אשלח לך דיסק ותוכל לצרוב לי

antidot

New member
התקלת אותי

בכל המשרד אין פרסריו אחד אבל אל תתיאש, תרים טלפון לתמיכה של קומפאק והם יתנו לך את הדיסק. 7623300-09 אם הם עושים לך בעות שם, תשלח מייל ואני אזמין לעצמי. Antid0t

big daddy

New member
חוץ ממענה קולי אין אם מי לדבר

השארתי הודעה ואין אם מי לדבר אם תשלח לי את המייל שלך אוכל לשלוח לך טלפון ולדבר אשמח אם תשיג את הדיסק של המחשב שלי כי יש לי חוסר בדרייברים במחשב שגם מהאתר לא ניתן להוריד כי בזמנו לא היה חלונות ME וחלונות 2000 והיום האתר מעדכו דרייברים לכולם ביחד וזה לא נקלט במחשב בזמנו הדרייברים שהיו לי היו יחודיים למחשב הזה בלבד

א-ז

New member
אולי זה...!

מה שזה אומר זה שיש לך פרטישן אחד או יותר במפורמט אחר מ fat32 או במקרה הזה ntfs שזאת מערכת הקבצים שבה עובד וינדוז 2000! מה שזה אומר בעצם זה ש: או שיש לך עוד פרטישן עם מערכת הפעלה מסוג NT שזה אומר 2000 ככל הנראה! או שהיה לך מערכת הפעלה מסוג NT והיא המירה את הכונן שלך לפורמט NTFS בשורה התחתונה יש לך שם פרטישן שלא תוכל לגשת אליו באמצעות ה 98 מפני שה98 עובד ב fat32 שהוא תקן "נמוך" יותר מ "ntfs".! אם תרצה הסבר נוסף תגיד לי אין בעיה!

gadi_f

New member
NTFS vs FAT

אז ככה כנראה שלפני ה-98 שהיה מותקן,היתה מותקנת מ"ה nt\win2000 ששתיהן תומכות ב ntfs (New Technologie File System שמאפשרת מתן שיתוף והרשאות מתאימות לקבצים/תיקיות על המחשב וגם מתקנת פאק "קטן" שיש ב-FAT16, כל קובץ הקטן מ-4K לוקח ב-FAT16 כ 64K, ב-NTFS דבר כזה לא קורה (אלה אם כןקובץ הקטן מ-4K יתפוס 4K ולא את גודלו המקורי). כאמור, כל ה win9x למיניהן לא תומכות ב ntfs וכל כונן שמפורט ל ntfs לא מזוהה ע"י win9x. הפתרון פשוט... יש להיכנס ל-fdisk (עדיף של win98 ומעלה) ולמחוק את המחיצה שמפורמטת ב ntfs ב-fdisk להיכנס ל delete partition.3... ואז ל delete non-dos partition ולמחוק את המחיצה בהצלחה!!!!

zebra

New member
FDISK לא יעזור כאן

FDISK היא פקודה מבוססת דוס דוס לא מסוגל לזהות מחיצות NTFS הדרך היחידה להיפטר ממחיצות NTFS זה ע"י תקליטור התקנה של אנ.טי או 2000 או ע"י התוכנה פרטישן מג´יק, במקרה הזה גם דיסק הצלה של פרטישן מג´יק מספיק בשביל לפתור את הבעיה.

gadi_f

New member
אז זהו... שלא

fdisk (לפחות של me ) מזהה מחיצות NTFS ומסוגל למחוק אותן!!!

אצלי זה עבד!

מחקתי את מחיצת ה-ntfs בעזרת ה-fdisk שעל דיסקט boot של 98 . כמו שאמרו לך, הפקודה היא: delete non-dos partition

א-ז

New member
אז ככה!

וינדוז עובדת בסביבה מסויימת! כל אחד ממערכות ההפעלה עובדת בסביבה מסוימת שזוהיא בעצם החלוקה של הדיסק הקשיח שלך (נשמע מבלבל) לדוגמא WIN98 עובד בסביבת fat32 מה זה אומר?? הדיסק הקשיח שלנו מחולק למנות במקרה הזה של 4K שזה אומר שוינדוז מחלק כל דבר שהוא בדיסק הקשיח למנות קטנות יותר לדוגמא קובץ של 15K הוא יחלק ל4 מנות של בדיסק הקשיח אפילו שזה פחות נשאר 1K ריק! בwin95 זה היה fat16 שעבד עם 8K מה קיבלנו ניצולת יותר גבהה של הדיסק הקשיח! אז מה זה ntfs?? new tecnolohy file system (אומנם שגיאות כתיב אבל עדיין) זה איך ש2000 עובד במקרה הזה הוא מחלק את הדיסק הקשיח ל קבוצות של 2K שוב ניצולת הרבה יותר גבהה! מה גם שבntfs ישנה אפשרות לתת הרשאות ליוזרים מסוימים אפשר ליצור פרופילים שזה אומר אותו מחשב עם הגדרות שונות לכל משתמש...! ל NTFS אי אפשר לגשת אם אתה עובד בסביבה אחרת ! לכן קיבלת את הודעת השגיאה!

קיבלתי הודעה כזאת כאשר פירמטטתי

עם דיסק של 2000 את המחשב. יצאתי מזה על ידי שנכנסתי עם דיסקט boot של 98, עשיתי fdisk ומחקתי את כל המחיצות, ואחר כך פירמטתי . כמובן שכאשר אתה נכנס ל-fdisk חשוב מאוד לדעת איך אתה רוצה לעצב את הדיסק הקשיח שלך. אם רק עם מחיצה אחת, או עם יותר. נדמה לי שה-fdisk לא נותן מחיצות שגדולות מ-8G , ותתקנו אותי אם אני טועה.

AfiComp

New member
כמה הערות/הארות....

א. לזברה - זה שעם דיסקט איתחול של WIN9X הוא לא יכול לגשת למחיצות NTFS זה נכון, אבל הוא יכול גם יכול למחוק אותן דרך הFDISK ! ב. כל מה שנאמר עד עכשיו, להוציא את האפשרות שKITT ציין בנוגע למחשב מותג, כבר אמרתי בהודעה הראשונה, כך שאם הבחור טוען שהמערכת היחידה שהייתה מותקנת קודם היא WIN98, זה משאיר רק את האפשרות של KITT. בברכת סוכה שמחה לכולם, AfiComp

למעלה