צריך עזרה

mentin

New member
צריך עזרה

אני דיי חדש פה... לפני שבוע קיבלתי פרופיל 24 זמני לשנה כי אני לא כשיר מבחינה בריאותית. ועכשיו אני עומד בדילמה במה לבחור או לחכות שנה לעוד סבב של בדיקות או להתנדב כבר עכשיו... ממה שהבנתי שהתנדבות זה ממה גן ילדים אתה מקבל מה שאתה רוצה והטירונות ממש קלה אבל אני עדיין מהסס, חסר לי עוד פרטים ומידע על ההתנדבות. ותאמת אני לא ממש מאמין שההתנדבות זה באמת קל כמו שאומרים... אז אם אתם יכולים לעזור לי להחליט ולהביא לי מידע על התנדבות ועל הטירונות למתנדבים? בתודה mentin

Tomak19

New member
תתנדב, זה שווה את זה

הטירונות כיפית בהחלט, ואחר כך אתה חייל לכל דבר- רק בלי טירנויות. תתחיל עכשיו, מכסימום שתהיה חייל ישנו לך את הפרופיל.

mentin

New member
הטירונות היא תירונות רגילה?

הטירונות היא תירונות רגילה? כמה שבועות התירונות?

מעיין©

New member
תומר,

המטרה של הפורום היא לא לשלוח אותו ללשכת גיוס שיסבירו לו- אלא לעזור לו מהנסיון שלנו

כמה תשובות:

1. הטירונות איננה טירונות. היא לא נקראת ככה. היא מכונה השתלמות מתנדבים. היא נמשכת ארבעה ימים בלבד (שלושה בתקופתי). בסופם, מוזן לך במחשב רובאי 99 (שזה בעצם מינוס 1). 2. במידה ויעלה לך הפרופיל במהלך השירות, תשלח לטירונות רגילה ותשובץ לאחר מכן מחדש ביחידות בהתאם לצרכי הצבא - למשך הזמן שנותר לך ע"מ להשלים שירות ל3 שנים.

מעיין©

New member
ברוך הבא../images/Emo24.gif

אני מציעה לך להתנדב, ולא להפסיד את הזמן הזה. גם אני על פרופיל 24 בריאותי ושנה אחרי הגיוס שלי יש לי ועדה רפואית מיוחדת שיכולה להעלות לי את הפרופיל, ופשוט תשנה את הסטטוס שלי ממתנדבת לחייל "רגילה"- מה שאומר שאני אתחיל לעשות שמירות ותורנויות. חוץ מזה אין שום הבדל. אתה עושה טירונות של 4 ימים, טירונות עיונית לחלוטין, בעקרון רק יובים באולם ושומעים הרצאות, יש משמעת אבל לא מעבר לזה. (ומי שגר קרוב גם חוזר כל יום הביתה). בנוגע לשירות עצמו- אתה משרת בדיוק כמו כל חייל רגיל רק בלי תורנות ושמירות. קח בחשבו שתהליך ההתנדבות הוא תהליך ארוך של 4 חודשים לפחות.אז כדאי לך לגשת לעבודה

ברוך הבא../images/Emo70.gif../images/Emo140.gif

בגדול מעיין ודורון ענו לך על כל הפרטים הכלליים. אני יכולה רק להוסיף שאני בתור מי שסיימה עם המחזור טירונים האחרון של המתנדבים, לא מתחרטת על שנייה מארבעת הימים האלה ורואה את העתיד הצבאי שלי מאוד ורוד
בתוק משהי שלא היה לה קל לקבל אישור להתנדבות- אין דבר שיותר מעלה לך את האגו ואת המוטיבציה להוכיח את עצמך, מאשר לעבור את הארבע ימי השתלמות האלה שהם בעצם היחידים שבהם אתה שונה מכל חייל אחר בצה"ל, ולמשיך הלאה, לתפקיד שתרצה, ושיהיה לך טוב בו. אני באמת מאמינה שההתנדבות תתרום לך המון
באשר לפרטים הקטנים, אני לא מצליחה לחשוב כרגע על משהו שלא נאמר כבר בהודעות הקודמות. אבל
אם אתה מוצא משהו כזה. או שבעקבות הדברים שנאמרו בהן, עולה בך שאלה, אתה מוזמן לשאול אותה כאן בשירשור, ו/או לפנות אליי במסרים
מקווה שאוכל עזור לך יותר בהמשך
יוּני

mentin

New member
מאיפה אני מתחיל ???

תודה עניתם לי על רוב השאלות .... אבל ראיתי שמעיין אמרה שהתהליך הקבלה להתנדבות הוא מאוד ארוך (כ4 חודשים) שאלתי האחרונה היא מאיפה אני מתחיל את התהליך? אני צריך להתקשר ללכשת גיוס שלי ולבקש טפסים או משהו אחר? ועוד שאלה איזה תפקידם אני יכול לבחור לשרת, כמו כול חייל רגיל? הצבא נותן לך אפשרות לבחור תפקיד או שמשבצים אותך לפי הצרכים שלהם?

Tomak19

New member
אוקיי

א)אכן, זהו תהליך מאוד ארוך, של כמה חודשים טובים לפחות. ב)מתחיל מקבלת הפטור על ידי הרופא בלשכת הגיוס, אחר כך מבקש זימון לוועדת מתנדבים- שם אתה מחזיר את הפטור, ורושם את 3 התפקידים שאתה הכי רוצה לפי הסדר שאתה שואף להגיע עליהם, אחר כך קוראים לך לרעיון ועוד רעיון ודוחים אותך ומשגעים אותך... צבא. ג)אתה צריך להתקשר ללשכת הגיוס ולבקש להתנדב, יסדרו לך פגישה עם האחראית מתנדבים, אם היא תראה שאתה רצינית יקבעו לך וועדת מתנדבים, שם תחזיר את הפטור ותבקש תפקידים. ד)כל תפקיד שלא קשור לבעיות הרפואיות שלך, ושל פרופיל 64 ומטה(כלומר, לא קרבי). ה)בדרך כלל הם נותנים לבקש תפקידים, אבל משבצים בעצמם. אבל אתה מתנדב, אז יש לך את הפריבילגיה לבחור תפקיד.

מעיין©

New member
../images/Emo41.gifהצעד הראשון../images/Emo41.gif

להתקשר מחר בבוקר ללשכת גיוס שלך ולבקש לדבר עם אחראית מתנדבים במדור פרט. היא כבר תסביר לך איך ממשיכים משם

סיונתו

New member
../images/Emo13.gif סוף סוף יש לי גם זמן לענות ../images/Emo13.gif

אז ככה... לעזור לך להחליט זה רק אתה יכול... אנחנו יכולים לספר לך... אז אני יספר לך יותר כי כולם לא ממש התאמצו לענות לך
(סתם
) התנדבות זה לא ממש גן ילדים זה יותר בצפר (זה לפחות מה שמתן מספר) אני עדיין לא התנדבתי אבל אני יכולה לספר לך מה שאני יודעת שזה ככה- למתנדבים יש פטור- משמירות תורניות וכל זה... ולכל אחד יש עוד פטורים בהתאם למגבלות שלו... בתור מתנדב קל לך יותר להגיע לכל מיני מקומות, אבל מצד שני כדי להשיג מה שאתה רוצה אתה צריך לשגע אנשים ולנג'ס... הטירונות כמו שאמרו זה 4 ימי השתלמות כאלה בבה"ד 7 (לא עברתי על איזה חוק נכון
) שאחריהם אתה משובץ לתפקיד שלך שאתה בעצם יודע אותו עוד לפני הגיוס..מה שדי עושה את העסק נחמד... הרעיון של התנדבות לבעלי פרופיל 24 הוא שאם נתנו לך 24 לשנה אתה יכול בנתיים להתנדב ובמקרה שיעלו לך את הפרופיל אתה בעצם כבר עשית שנה ונשארו לך רק שנתיים (אומנם אתה יכול לעבור פתאום טירונות וכל זה אבל לא תמיד, ואז בכל מקרה אתה משתחרר קודם...) אבל הבעיה פה היא שעד שאתה מקבל את האישור להתנדב מהועדה יכולים לעבור 6 או 7 חודשים ואפילו יותר, ככה שלא תמיד זה ממש שווה... צריך לברר את זה קודם. אני באמת מציעה גם שתתקשר מחר למדור פרט בלשכ"ג שלך ותשאל אותם מה הסיכויים שלך להתנדב עם פרופיל 24 (אם אתה רוצה לפרט את הבעיה שלך אולי נוכל לעזור גם אבל אתה לא חייב...)... בכל מקרה גם אם אחרי 7 חודשים מאשרים לך ונשארו לך 5 חודשים להיות בגיוס מתנדבים ואחרי זה לעבור לשירות רגיל זה גם יכול להיות שווה כי אז אתה מקבל את היחידה או התפקיד שאתה רוצה ורוב הסיכויים שלא יקחו אותך משם באמצע... אם יש לך עוד שאלות אני אשמח לענות

סיונתו

New member
וחוצמיזה...

ברוך הבא
ותישאר איתנו ותמשיך לעדכן
אנחנו כיפים! באמת! התפקידים שאתה יכול לבצע בתור מתנדב הם כל תפקיד שדורש פרופיל עורפי (64 ומטה) והשאר תלוי בקב"א שלך ובהיתרים והאיסורים (הפטורים) שיש לך... (כמו לדוגמא- אם אתה לא יכול להיות בבסיס סגור אז תהיה לך בעיה לצאת לקורסים וכאלה...)

mentin

New member
הפרופיל 24 הוא בגלל....

נתנו לי פרופיל 24 בגלל בעיות משקל זה הכול אין לי שום מחלה תורשתית או משהו כזה... הסיבה לפרופיל יכולה להשפיע על הזמן של הקבלה להתנדבות? (כאילו אם אתה לא ממש חריג מבחינה בריאותית כמוני רק עודף משקל, אז יכול להיות שאני יתקבל מהר ולא יחכה 4-7 חודשים?)

למעלה