צריך עזרה...

papar laila

New member
צריך עזרה...

יש לי בעיה שמאוד מציקה לי ואני לא יודע למי לפנות. אני בן 13 ולומד בכיתה ז'. הבעיה שלי היא שהורי, שעשו אותי ואת אחי התאום מחוץ לנישואים, אבא שלי היה נשוי ואמא שלי לא. לאחר מכן הורי נפרדו ואישתו של אבא שלי לא התגרשה ממנו לבסוף. כך נולדנו. עכשיו- ההורים שלי לא בקשר והם לא ממש אוהבים אחד את השני. אני הולך לאבא שלי פעם בשבוע, למרות שפעם הלכתי פעמיים אבל זה נפסק מתי שהוא. אז עכשיו זה הבעיה המרכזית- אבא שלי משלם מזונות סכום נכבד החופף עם כפול משכר מינימום. לאבא שלי קשה לשלם לאחרונה בגלל המיתון במשק..... הוא טוען שהכסף אמור להגיע אלינו והוא שקט שהוא יודע שאנחנו נהנים מזה. יש לו כבר מינוס בבנק של כמה עשרות אלפי שקלים. עכשיו, אני מרגיש שבקושי אגורה שחוקה מהכסף הזה לא הולך עלי ועל אחי- אין לנו כמעט חוגים, תמיד חסר לנו פרטי לבוש בסיסיים, אין לי חדר משלי, ועוד רשימה עצומה של דברים שאין. וזה לא מצדיק את זה כי אבא שלי משלם אלפי שקלים ואני לא רואה מזה כלום כמעט. אז יש לי שאלה- יכול להיות שאמא שלי גונבת לי כסף? יכול להיות שהכל הולך על צרכיה? הבעיה היא שהיא אומרת שזה הולך על כל מה שדרוש לגדל אותנו, חשמל, ארנונה, אוכל מים. העניין הוא שאמא שלי לא מבשלת- כל החיים שלי אני אוכל יום יום אצל הסבא וסבתא שלי. ולדעתי מזונות זה לא צריך ללכת על חשמל כי גם כל בני המשחפה משתמשים בזה-( שני אחי שהם של אמא ובעלה) אמא שלי ובעלה. כל הכסף הולך על החיים של האחים שלי ואני רואה שקונים להם מלא מתנות וצופרים לי אין כמעט כלום ביחס אליהם. אמא שלי מכניסה כל מיני דברים כהוצאה מוכרת שהם דברים בכלל לא נכונים. אני נורא פוחד כי אם שאי אגיע לגיל 18 ואני אגלה שאין גרוש בתוכנית חיסכון זה יהיה מאוחר מידי. כי עקרונית לפי החישובים שלי עד הזמן הה יהיה החשבון הרבה יותר מ100,000 שקל שזה המון...... מה לעשות? הרי אין לי זכות להתערב בכספים! אני קטין! (13).

טל קר

New member
אני עדין חושבת מה אפשר לעשות

מי לדעתך המבוגר/ת שהכי נמצא/ת בצד שלך ושתוכל לפנות אליו/ה בנוגע לחששות שלך, ובנוגע למצב שאתה מתאר שבו חסרים לך פרטים בסיסים כמו פרטי לבוש? אבא? דודה? סבתא? מחנכ/ת? יועצ/ת?

אני חושש

שאביך קצת מפעיל אותך במקרה הזה. לא? יש לי הרגשה שנער בן 13 בד"כ לא מתמצא כל כך בפרטים כמו גובה שכר המינימום, או הוצאה מוכרת. אני לא מתכוון לטעון שאביך, או אתה, אינכם צודקים בחששותיכם, אבל אולי כדאי שאביך יטפל במקרה הזה בדרכים שמבוגרים מכירים.

למעלה