צריך עזרה...

צריך עזרה...

אם תוכלו לעזור יל בעניין קטן... כידוע לכם אני יוצא עוד כשלושה חודשים למשלחת. אני יוצא אליה מטעם בית הספר, אך אני גם מדריך בתנועת בית"ר, וכאמור בית"ר היא אחת התנועות שהיו באירופה לפני המלחמה וגם במהלכה. אם יש לכם חומר/קטעי עדות/תמונות על בית"ר בתקופת השואה/מלחת העולם...אשמח לקבל וזה ממש יעזור. תודה מראש!

מי מניצולי השואה המשתתפים בפורום

היה חבר בתנועת נוער בתקופת השואה? אנא ספרו לנו על תנועת הנוער שלכם.

deebeebee

New member
לפני השואה

היה אבי חבר בפלוגת בית"ר בוורשה. גם שני אחיו היו חברים בתנועות נוער בוורשה, תנועות אחרות (אבל המשפחה לגמרי לא היתה מפולגת). קראו לה פלוגת בית"ר של עורך-דין ריפל. עו"ד ריפל חינך אותם לציונות כשהמטרה היתה עליה לארץ. בוקר אחד, באמצע שנות השלושים, הוציא ריפל את חניכיו ואנשים נוספים למסע רגלי לארץ ישראל!!! אבי היה ביניהם, הוא היה נער צעיר, ולא נראה לי שהם הודיעו להורים. מר ריפל ופמלייתו לא הגיעה ברגל לארץ-ישראל. הם הספיקו לעבור כעשרים קילומטרים ואז פגשה אותם המשטרה והחזירה אותם לביתם. לפני חודשים ספורים ישבתי לי בחדר המתנה לרופא במכון ההמטולוגי של בי"ח שיבא ולידי ישב איש מבוגר מאד. בטלוויזיה היתה תכנית הקשורה לשואה והאיש אמר לי שגם עליו עברה חוויה הדומה לזו שסיפרה המרואיינת. כהרגלי, התחלתי לשאול שאלות כמו מאין אתה וכדומה, ונעניתי שהאיש מוורשה. כמובן ש"התלהבותי" גברה, וכשאני "מתלהבת" קשה לעצור אותי. בין לבין התחיל האיש לספר לי שהוא היה ביתרי"סט ושפעם הם ניסו ללכת ברגל לארץ ישראל. מרוב התרגשות השלמתו לו פרטים והוא נדהם- מאין את יודעת על זה? סיפרתי לו שאבי היה בין הילדים ההם.

deebeebee

New member
אפרופו בית"ר---

כשלבסוף עלה אבי ארצה, ומבלי שתכנן זאת מראש, הוא עלה עם ספינת מעפילים שאירגנה בית"ר. האוניה יצאה מקונסטנצה שברומניה אליה הגיע אבי עם חבר. השניים נדדו על-פני פולין ורומניה לאחר שהסתננו מפולין לרומניה, ומשום כך גם בילו תקופה מסוימת בכלא הרומני. בסופו של דבר, בעזרת הקהילה היהודית של העיר הרומנית, הם שוחררו והצליחו לעלות על אותה אוניה. אם כבר מדברים על סגירת מעגל- מפקד אונית המעפילים היה יהודי מצ'כיה בשם דר' פאול. כעבור מספר שנים, בזמן מלחמת השחרור, היה אבי עם שיירות הפלמ"ח שפרצו את הדרך לירושלים. עם הזמן הצטרפו לשיירות גם אנשי לח"י, וגם הם העבירו תחמושת, נשק ואספקה. אולם, אחד מגדודי הפלמ"ח סגר את המעברים כדי לא לאפשר לאנשי לח"י לעבור. אבא שלי ועוד חבר הכריזו על מרד הודיעו למפקד השיירה שאם לא יאפשרו להם לעבור, גם הם לא עוברים. למחאה שלהם הצטרפו אחרים ובעקבות המרי איפשרו גם להם לעבור. מפקד השיירות של לח"י היה אותו דר' פאול, מפקד אונית המעפילים איתה עלה אבי לארץ.

schlomitsmile

Member
מנהל
דפנה-איזה סיפור חיים מדהים לאביך! וכל הכבוד לו, שגם בצוק העיתים, לא שכח שההליכה יחד נכונה וטובה יותר, מהתנגחות ראש בראש.

deebeebee

New member
לאבי באמת סיפור חיים מרתק

והכל מתועד. יותר נכון, כל מה שהוא זוכר.

דפנה, אבא שלך אוצר../images/Emo130.gif

והאוצר, תמיד נמצא בבית
(כמו הסיפורים על אנשים שחיפשו אוצר וגילו אותו בבית שלהם). העיקר הרחקתי עד פורום "מילואים" בנסיון לאתר ניצולי שואה שהפכו לחיילי צה"ל, בזמן שאבא שלך.......הוא בדיוק מה שחיפשתי!. מחכה לשמוע את הסיפור כמו שהבטחת לנו. ותודה מראש.

deebeebee

New member
אבא שלי אמנם הוגדר

כניצול שואה, ואפילו קיבל תעודה שהמדינה מגדירה אותו ככזה, אבל הוא לא עבר את השואה באחד ממחנות הריכוז/מוות, או כפליט, ולכן אני לא יודעת אם הוא מתאים למה שאת מחפשת. הוא הסתלק מפולין לפני כניסת הגרמנים לוורשה ולא חזר אליה יותר. הוא התגייס לצבא הבריטי, נפל בשבי ביוון ונמלט משוביו כשהוא נודד על-פני יוון ומסתתר מפני הגרמנים עד שהצליח להמלט לתורכיה. אחר-כך חזר לשירות ולחם במקומות שונים עד שנפצע ושוב נפל בשבי הגרמני ובילה את חודשי המלחמה האחרונים במכרות פחם באוסטריה. אם עדיין מעניין אותך, אעביר אלייך את מספר הטלפון שלו ותוכלי לדבר איתו. אגב, יידיש היא שפת האם שלו, למרות שהוא דובר מספר שפות.

נעבור למסרים../images/Emo9.gifאַ שיינעם דאַנק תודה

גם המשפחה שלי מוגדרת "ניצולי שואה", למרות שגורשו/ברחו לסיביר ולא היו (תודה לאל) במחנות. מה כוללת ההגדרה: "ניצולי שואה"?!, לדעתך ולדעת חברי הפורום!

deebeebee

New member
באחד מפגישות המתעדים

הסבירה מנחת הקבוצה שאלה שבכורח הנסיבות הוגלו/ברחו/גורשו מבתיהם, שברחו לברית-המועצות או לכל מקום אחר והתחבאו בכל מיני מקומות, כולל פרטיזנים והלוחמים בנאצים, וכמובן אלה שהיו במחנות עבודה/מוות/עובדי כפיה.

schlomitsmile

Member
מנהל
לעניות דעתי- כל יהודי, שהמגף הנאצי דרס בדרך כלשהי, ולמרות זאת שרד. בין אם זה במחנות כאלה או אחרים, בגיטו, במחבוא, בזהות בדויה, או בכל דרך אחרת. האמת היא, שפעם שמעתי ניצול שואה אחד, שאמר: אנחנו שרידי השואה, לא ניצלנו ממנה. אתם, שלא עברתם על בשרכם-ניצלתם ממנה. אתם ניצולי שואה. זה היה מזמן, אבל לא אשכח זאת לעולם. כנראה שהוא צודק.

deebeebee

New member
HOLOCAUST SURVIVOR

המושג ניצול שואה לא קיים באנגלית (אני לא בטוחה לגבי שפות אחרות) אלא שורד שואה, אז יתכן שהוא צודק (לפחות חלקית). האם אנחנו שנולדנו אחרי כל זה ניצולי שואה? אני חושבת שכן. אני תמיד אומרת- כמו שבערב פסח אנחנו אומרים שבכל דור ודור אנחנו חייבים לראות את עצמנו כאילו אנחנו בעצמנו יצאנו ממצרים כך הדבר עם השואה. בכל דור ודור (לא עברו כל כך הרבה דורות מאז)אנחנו חייבים לראות את עצמנו כמי שניצלו מהזוועה כי אם לא היו עוצרים את הצורר ימ"ש אזי לא היו שורדים ולא ניצולים.

למעלה