צריך עזרה!

צריך עזרה!

יש לי אופניים ULTRA MX-2000 עם הילוכים של שימנו. 7SIS או משהו כזה. 21 הילוכים. כל פעם שאני נוסע באופניים השרשרת נופלת באופן חלקי מגלגל השיניים הקטן העליון של ההילוכים האחוריים (זה שצמוד לגלגלי שיניים). אפשר לנסוע במצב כזה אבל זה עושה רעש מעצבן ומקשה על המסיעה. זה לא קורה בהילוך מסויים. יכול להיות שזה רק רק בהילוכים הגבוהים (גלגלי השיניים הקטנים) אבל אני לא בטוח. חבר אמר לי שזה בגלל שהשרשרת רפוייה ואני צריך להוריד חוליה או שתיים. זה נכון או שזה משהו אחר? תודה מראש יזהר. נ.ב אם צריך אני יכול לצלם את זה ולשים תמונה אבל נראה לי שהמצב די ברור..

ranperagmin

New member
קצת קשה להבין מהתיאור אבל

הכי טוב שתיקח אותם לחנות אופניים יכול להיות שצריך לכוון הילוכים.

ההילוכים מכוונים

התיאום בין הסמן להילוך הוא מדוייק והשרשרת לא נופלת בהילוכים הקיצוניים. היא נופלת רק בגלגל הקטן של ההילוכים עצמם ובלי קשר להילוך.

ranperagmin

New member
אני לא מצליח להבין מהתיאור שלך

איזה בעיה יש לך, ועל איזה גלגלי שיניים אני לא יודע מה זה "הגלגל שיניים הקטן העליון של ההילוכים האחוריים", הקטן הוא אף פעם לא עליון.. אם השרשרת רפויה יכול להיות שצריך למתוח קצת כבלים. אבל שוב... כיוון שאתה, כמו שזה מסתמן, לא היתנסת בתיקון עצמי, ולא למדת את העניין ממישהו, קח אותם לחנות אופניים אם זה לא יהיה בחינם זה יעלה מקסימום 20-30 שקל, וגם יסבירו לך מה הייתה הבעיה. חבל על הכאב ראש.

העליון מבין השניים של ההילוכים עצמם

התנסתי בתיקון עצמי, לא ברמה מקצועית אבל אני מבין משהו..

ranperagmin

New member
יזהר היקר

קשה להבין מהתמונות מה הבעיה. אני לא ממש מצליח לראות מה סימנת. ואני שוב חוזר.. קח אותן לחנות אופניים (אם אתה באיזור ירושלים, "פדלים" למשל הן חנות מצוינת), יגידו לך בדיוק מה צריך לעשות ולסדר, ואם צריך להחליף משהו, ולא ידחפו לך סתם דברים. בגלל שזה שילוב של כמה מערכות (שרשרת,קסטה, מעבירים) קשה לדעת. מכונאי מקצועי יידע.

amirgal

New member
זה לא קצת.

אבל אם היא עוברת חלק ואין חוליות תקועות, אז כנראה שלא צריך.

עשיתי ניקוי כללי לשרשרת

לא נותר זכר לחלודה. נראה לי שגם פתרתי את הבעיה. כל טוב. תודה לכל העונים! יזהר

נשמע כמו מעביר/אוזן עקומים.

שים תמונה. עמוד מאחורי האופניים, וצלם את גלגלי השיניים והמעביר מאחורה.

ido pro

New member
נישמע כמו

1 שרשרת גמורה 2 קסטה גמורה 3 הילוכים לא מכוונים

bonanai

New member
לפי התמונה השרשרת נופלת מהפולי...

העליון. כמו שזה נשמע (ופחות נראה) כנראה שיש לך בעיה בכלוב שמחזיק את הפוליז (הגלגלים הקטנים שנמצאים בין שתי מסילות מתכת שיוצרות מעין מסגרת בה נעה השרשרת). תבדוק אם אחד מחלקי המתכת עקומים אולי הבורג/ציר של הפולי העליון משוחרר ופותח חריץ לשרשרת להחליק החוצה... יכול להיות גם שקו השרשרת שלך לא ישר - אם היה ישר גם אם היה נפתח פתח בפולי סיכוי נמוך שהשרשרת הייתה נופלת. בכל מקרה זה נראה כמו אופני מדבקה עם מעביר מאוד פשוט - מקסימום תחליף (המעבירים האלה בד'כ לא כל כך ניתנים לשירות/תיקון/אובראול)

למעלה