צריך עזרה...

jazzistco

New member
צריך עזרה...

השכרתי היום לראשונה בחיי סקסופון אלט... האם מישהו יכול להסביר איך צריך להרכיב את העלה בפיה.?? (ניסיתי ולא ממש הצלחתי להכניס אותו פנימה...) יש איזשהו אתר שמסביר את ההעניין הזה של הרכבת סקסופון?

SHEX

New member
זו לא כזו בעיה../images/Emo95.gif

יש את הפיה. אליה אתה מצמיד את העלה של הסקסופון כשהצד השטוח כלפי הפיה עצמה, וכשהצורה של הפיה והעלה נמצאים בהתאמה זו לזו. על העלה אתה מניח את הליגתורה וסוגר אותה לא חזק מדי, אבל שתחזיק...

jazzistco

New member
כשאני נושף

ללא לחיצה על כפתורים, הצליל שיוצא לי הוא Eb, ואמור לצאת לי Db, כשאני לוחץ עם יד שמאל על B, הצליל שיוצא הוא C# - האם זה אומר שהסקסופון לא מכוון?, האם זה נובע מכך שלא כיוונתי נכון את המפתחות של הליגטורה? מה עושים במקרה כזה?..

jazzistco

New member
אגב, שכחתי להוסיף

אין לי גם שום תגובה מהכפתורים של יד ימין... כלומר, כשאני לוחץ עליהם או על אחד מהם, הצליל נשאר Eb (שאמור להיות Db) - כאילו אני אני נושף ללא לחיצה על שום כפתור...

כן אמור להיות מי במול!

הצלילים לא משתנים כי אתה צריך לסגור את כל החורים (ללחוץ על כל הכפתורים) ביד שמאל קודם.

SHEX

New member
ובצורה קצת מסודרת../images/Emo95.gif

כמו ש"מדהימאיה" אמר (טל, אם אני לא טועה) סקסופון אלט הוא כלי בטרנספוזיציה. לכן, באמת תתרגל לקרוא למי במול שלך דו, כי ככה זה בסקסופון אלט, טון וחצי מתחת לפסנתר. בקשר ללחצנים של יד ימין - סקסופון הוא כלי עץ, בניגוד לכלי מתכת, שבהם כל לחיצה משנה את אורך הצינורות ובכך גם את גובה הצליל, בכלי עץ צריך להתחיל מהחורים העליונים ולרדת למטה. אם תסגור רק את התחתונים לא יהיה שינוי בצליל. בהצלחה

jazzistco

New member
תודה

בכל מקרה, איך ניתן לוודא שהסקסופון מכוון? יש לי את הספר A tune A day for saxophone (בצבע ורוד) ורשום בו שכשנושפים בכלי ללא לחיצות, הצליל שצריך לצאת הוא C# (דו דיאז)... בהנחה שמתייחסים לכך שסקסופון-אלט הוא טון וחצי מעל לפסנתר, הצליל שהיה אמור לצאת הוא C (דו) ולא C# (דו דיאז)... מדוע זה כך?...

תיקון טעות...

צדקת כשאמרת שהצליל הפתוח (בלי ללחוץ על כלום) צריך להיות דו דיאז (או רה במול) כלומר מצלצל מי (בפסנתר). את הסקסופון מכוונים ע"י הכנסה והוצאה של הפיה בחיבור שלה על השעם. רצוי למרוח ווזלין או משחה שנועדה לכך ספציפית כדי שיהי קל להכניס ולהוציא. אם כפי שדיווחת קודם הצליל שיצא נשמע כמו מי במול, אז עליך להכניס את הפיה יותר, עד שיוצא מי בקר (לא במול). מקווה שעזרתי...

יפתח מ

New member
שמע מר בחור...

תעשה לעצמך טובה ותקח מורה. אם אין לך כסף למורה, תמצא איזה חבר שמנגן בסקסופון שלפחות יתן לך בסיס כלשהו!! אם אתה מאיזור השרון צור איתי קשר אשמח לעזור לך ללא תשלום.

jazzistco

New member
אוקיי... אגב,

אומרים שבסקסופון יש קושי בהפקת צליל ראשוני יציב... מה שקורה אצלי זה הרבה יותר גרוע מכך- הסקסופון משמיע צלילים בעוצמה גבוה מאד ואי אפשר בכלל להשתלט על זה ולנגן צלילים יציבים ושקטים... מה גם שזה נורא מכאיב ומעייף את הפה ואת השיניים... :\ אולי אני לא מתאים לכלי הזה... לכן אני לא רוצה ללכת ולבזבז סתם כסף על מורה..
אגב, הסקסופון שהשכרתי- BUNDY , האם זה סקסופון טוב להתחלה?..

ofirshw

New member
דיי!!!!!!

אני קורא את ההודעות שלך, ואני לא יודע אם לצחוק או לבכות. קח מורה. קבל עזרה ממי שמכיר את הכלי. תפסיק עם השטויות ותלמד לנשוף בכלי כמו שצריך. לא מספר!!

שאף אחד לא יעלב, אבל

סקסופון נחשב לכלי הנשיפה הקל ביותר מבחינת הפקת הצליל (חוץ מחלילית). אז אלא אם יש לך אצבעות באמת קצרות... קח מורה ותצליח. הכאבים שאתה מדבר עליהם לא צריכים להיות בכלל אם אתה לומד להפיק צליל בצורה הנכונה. היכן אתה גר? אני לא מלמד סקסופון אבל אוכל להמליץ לך.

למעלה