צריך עיצה - דחוף!

צריך עיצה - דחוף!

שלום לפני כמה ימים הוצע לחברי לעבוד בארה"ב כמאבטח בבתי מלון תמורת שכר של 15 דולר לשעה כשהלינה נעשית בבית המלון עצמו. ההצעה באה דרך אדם שאיננו מכירים. כדי לקבל את ויזת העבודה צריך להביא לבחור שתי תמונות פספורט + מספר דרכון + 195 ש"ח עלות טיפול. רציתי לדעת האים זה דבר מסוכן כלומר האים יכול הבחור להשתמש לרעה במסמכים שאני נותן לו ( כלומר האים כל זה הוא scam ). בתודה על כל עזרה.

odedee

New member
בוא נגיד שזה לא נשמע הכי אמין.

נתחיל בזה שעבודת אבטחה נשמעת לי משהו שקשה להצדיק הוצאת ויזת עבודה חוקית עבורו. יש מספיק צעירים אמריקאים שישמחו לעבוד בזה. נמשיך בזה שהוצאת ויזת עבודה טיפוסית עולה למעסיק "קצת" יותר מ-195 ש"ח. משהו כמו $10000 בדרך כלל. יש מעסיקים שמגלגלים את העלות הזו על העובד, ויש (הרוב) שנושאים בה בעצמם. לא מכיר כאלה שיש אצלם "השתתפות עצמית" של 195 ש"ח. רק שתקבל פרופורציה, אפילו הוצאת ויזת תיירות לארה"ב עולה 480 ש"ח בתוספת דמי טיפול... ומה שמחשיד במיוחד הוא העובדה שלא נדרשת לתת הרבה יותר מסמכים ופרטים אחרים. למשל: למלא טפסים, לתת קורות חיים, לצרף צילומים של גליונות ציונים ודיפלומות, לפרט ארצות שביקרת בהן בעשור האחרון, ולפרט כל ביקור שבו שהית בארה"ב. קשה לקבוע אם זה scam או לא, אבל זה בהחלט לא נשמע כשר. עליך לבקש הרבה יותר פרטים על איזה ויזה תקבל, מה יהיה מעמדך, איזה מסמכים נדרשים, איזה תנאים תקבל מעבר לשכר לשעה (במיוחד מה שקשור לביטוח רפואי).

NYboy

New member
תשובה מניסיון באבטחה:

זה חתיכת בלוף אחת גדולה! scam!!! הוא רוצה את הפרטים שלך ובסוף יום אחת תמצא כרטיסי אשראי וחשבונות בנק על הפרטים שלך...

יובית

New member
בהחלט נישמע לא כשר

בתיקווה שלא יפול בפח כמו שכתבו קודמי. אני מכירה מקרוב את העבודה הזאת, וזו לא הדרך כדי להתקבל לעבודה כמאבטח בבית מלון.

למעלה