צריך עצה דחוף - לכולם

רק לילה

New member
צריך עצה דחוף - לכולם ../images/Emo53.gif

אני בן 18 יש לי חברה בת 16 כבר 7 חודשים ואני רוצה להיפרד ממנה אבל אני מפחד שהיא תתאבד כי היא תלויה בי מאוד יש לה חיים קשים ההורים שלה התגרשו היא גרה עם אבא שלה שזרק אותה מהבית והיא גרה כרגע אצל סבתא שלה. יש לה נטיות התאבדותיות היא ניסתה להתאבד מספר פעמים בעבר ומאוד אכפת לי אם יקרה לה משהו. איך אני ניגש לבעייה? כל עצה תתקבל בברכה.

תיראה........

מצד אחד אפשר להבין אותה כי היא בסך הכל מתוסכלת מהמצב המשפחתי שלה, ומצד שני אני חושבת שהיא קצת לא נורמלית אם היא מנסה להיתאבד כל כך הרבה פעמים. אני חושבת שאולי פשוט תיפרד ממנה בדרך הכי יפה שתימצא ותציע לה שתישאר הידיד הכי טוב שלה, ותעזור לה ותתמוך בה כי בסך הכל לא קל לה ותעזור לה כמה שאתה יכול אבל בתור ידיד ולא בתור חבר. מקווה מאוד שעזרתי, רעות.

טוב קשה לי בטירוף לענות לך על זה

כי זה בהחלט מצב קשה! קודם כל לפני שאתה נפרד ממנה פשוט תדבר איתה על כל הנטיות שלה... ותאל אותה תאורטית מה יקרה אם יקרה לך משהו זאת אומרת אם תיפרדו או שתתגייס או משהו כזה ותיראה את התשובה שלה.... אחר כך תחשוב על מה לעשות ואם באמת כדאי להפרד ממנה או אולי כדי לך לשלוח אותה ליועצת הבית סיפרי...שדרך אגב עובדת גם בחופש במיקרים כאלו...

ziv`s girl

New member
קשה לי לענות לך.....

כי אני יודעת שכשאצלי המצב היה קשה עם החבר שלי ובכלל שקלתי ברצינות התאבדות... אז אם אני, ילדה נורמלית לכאורה שוקלת את זה אז נערה עם נטיות עלולה לבצע את זה... הייתי ממליצה אולי לידע את ההורים אבל מצד שני... מה הטעם? אם הילדה תחליט שהיא רוצה להתאבד... שום דבר לא יעצור אותה גם לא ההורים... חשבתי שאם תתחיל פחות להשקיע בקשר שלכם... ותתקשר פחות וכאלה... היא תראה שלא טוב לה איתך ואז תזרוק אותך (לא נעים אבל עדיף ע"פ התאבדות) אבל זאת לא עצה טובה במיוחד כי זה עדיין כואב ואם היא "אוהבת" אותך באמת זה לא מה שיגרום לה להפרד ממך... זה מנסיון אישי כאוב... (אבל זה כבר סיפור אחר) לכן, בגלל שאני רואה שאני והאחרים שהגיבו הם חסרי עצות... כדאי לך לפנות לגורם מקצועי יותר... פסיכולוג... או מישהו שמבין בזה... (כאן נכנס שלומי לתמונה) אתה צריך עצה מקצועית כי כל טעות קטנה עלולה להביא אסון... בהצלחה
ziv`s

אני מפקפקת במניעים שלך..

לי זה נשמע כאילו הכרת מישהי חדשה..והעובדה שיש לך חברה תוקעת את התקדמות העניינים ביניכם. מה שעוד נראה לי.. שהיא טיפונת מעורערת בנפשה. ההורים שלה יודעים שהיא ניסתה להתאבד מספר פעמים? ואם כן..איך אתה לא ניגש לספר להם? סבתא שלה עכשיו אחראית עליה. ואתה צריך להיות שם בשבילה בזמנים קשים כאלו במיוחד. אם היא נשענת עליך.. אם אתה חלק גדול מעולמה... ואם אתה יודע שהיא צריכה אותך.. למה אתה בורח ממנה? אפילו בתור ידיד..בחיים לא הייתי מתרחקת מחבר שמבקש עזרה וצומת לב בצורה כ"כ ברורה. בחיים לא. אני חושבת שזה חלק מהמחיבויות שלי..לאותו בן אדם שכביכול קשור אליי. לא קשור למה שאני מרגישה כלפיו. תעשה את המעשה האצילי..והלא-אנוכי.. ותעזור לה עכשיו כשהיא בשעת מצוקה. תעודד אותה.. תהיה איתה.. תמלא את החלל שחסר לה.. ואם אתה זה שמשפיע עליה לרעה..ואתה חלק מהגורמים שאבא שלה זרק אותה מהבית. תפסיק עם זה. כדי שהיא תוכל לחזור לשיגרת חיים נורמלית. לפעמים אי אפשר לחשוב רק על עצמינו.. אני מבינה שכרגע העסק הזה זה עול..והוא מכביד עליך. אבל.. תהיה פייר. ותעשה מה שנכון לעשות. אני לא רוצה להישמע כמו פסיכולוגית בגרוש.. אבל.. זה מה שנכון לעשות. זה מה שאני הייתי עושה.

למעלה