צריך עצה לגבי תנאי עבודה.

• פותח הנושא hlam
  • פורסם בתאריך

hlam

New member
צריך עצה לגבי תנאי עבודה.

אני עובד כדייל מכירות בחברה. אני נהנה בעבודה. עבודה ממש כייפית. אני מרויח כמעט חמישים שקל לשעה. הכול היה נהדר עד היום. תנאי העבודה הבסיסים שלי הם התחייבות לשלוש משמרות בשבוע כל משמרת היא של 4 שעות. זה היה ממש מתאים לי. אני לא רוצה לעבוד יותר, ומכיוון שאני גם לומד . אז 12 שעות בשבוע היה מספיק. אבל החודש עזבו אותנו שני עובדים באופן פתאומי וללא הודעה מוקדמת. המנהלת שלי(שאותה אני נורא אוהב אגב) אמרה שמכיוון שאנחנו צוות, אז כל אחד מאיתנו צריך לתרום בשביל הצוות. לכן היא ביקשה שאני אעשה יותר משמרות(רצתה להוסיף לי לחודש עוד משמרת וזה בנוסף למשמרת אחרת שנוספה לי החודש).אני אמרתי שאני לא יכול לעשות יותר משלוש משמרות. לזה התחייבתי וזה מה שאני מוכן לעשות. היא מבחינתה אמרה שהיא צריכה עובדים שיהיה להם יותר נאמנות צוותית. שיהיו מוכנים לתת כתף כשיש בעיה בעבודה, ולא יעשו רק שלושת המשמרות שלהם וזהו. אלא עובדים שיהיה להם יותר איכפת מהעבודה ומצוות. ,ולכן למרות שאני עובד טוב ( הכי טוב בארץ). היא מעדיפה לפטר אותי. עכשיו אני מנסה לראות את התמונה הכוללת. מצד אחד, אני בן 21, כסף אני לא ממש צריך, אני גר עם ההורים. יותר חשוב לי להשקיע עכשיו בלימודים ופחות לעשות כסף. אז איבוד העבודה לא יהיה כזה טראומתי בשבילי. למרות שנורא אהבתי אותה. גם את המקום, גם את האנשים,גם את העבודה וגם את המנהלת. מצד שני, זאת עבודה נורא כייפית בשבילי. יש הרבה כסף. אני נהנה בעבודה. אני אף פעם לא מבועס לבוא לשמה. כייף לי שמה ויהיה לי נורא חבל לעזוב. אני באמת אוהב את העבודה שלי. השעון החול שלי יאזול בסוף החודש. אז ההתפטרות תכנס לתוקף. אם עד אז אני אתחרט ואודיע לה שברגעים שהיא תצרך אותי כן אוכל לתת לה כתף. אני מאמין שהיא תסכים להמשיך את השהות שלי בחברה. אבל מצד שני, אני באמת לא רוצה לעבוד יותר משלוש משמרות בשבוע. זה מה ש"הדליק" אותי בעבודה הזאת מלכתחילה. המשמרות הנוחות. עכשיו היא רוצה שאני אעבוד יותר. אז לי זה ממש לא מתאים. למרות שאני מבין את המצוקה שלה,שאין לה עכשיו עובדים. אבל יש גם הצד שלי. אני מספק לה כמות פנטסטית של לקוחות פוטצאיליים. אז היא יכולה להרשות לי לעשות רק את שלושת המשרות שלי. אני רוצה לשמוע דעות של אנשים פה. איך אתם מסתכלים על המצב?

היי../images/Emo140.gif

למה שלא תנסה ותראה אם באמת שתי משמרות נוספות יקשו עלייך, אולי תתבדה ותגלה שזה לא נורא...... כמו כן אתה יכל לברר עד מתי המצב הזה ימשך? כלומר מתי הכוונה לגייס עובדים חדשים. אם זה מצב זמני, אז למה לא לתת כתף? עבודה טובה קשה למצא גם אם אתה בן 21, ובמיוחד אם אתה סטודנט.

anchi1512

New member
עוד כיוון לחשיבה....

שלום hlam פירטת יפה מאוד את הסוגיות בהן אתה נאבק בקשר למקום העבודה. ברצוני לכוון אותך למספר שאלות שאולי התשובות עליהן יובילו אותך לסיום ההתחבטות. לדברייך, אינך זקוק לכסף ובכל זאת אתה עובד, השאלה היא האם במידה ואכן תעזוב את מקום עבודתך, האם תזדקק לעבודה אחרת על-פניה? אם התשובה היא לא, נשאלת השאלה, למה בכלל אתה עובד? אם התשובה היא כן, אזי עליך לזכור היטב, כי במשך כל שנות עבודתי ויעידו על כך גם רבים מהסובבים אותך, אני לא נתקלת בעובד שכל כך נהנה לעבוד במקום עבודתו, שקם בבוקר בכייף והולך לעבודה, שמשתכר יפה מאוד (ביחס למה שיש בשוק) ושנעים לו עם חבריו לעבודה, ובעיקר, גם מתחשבים בו בכמות המשמרות המועטות שהוא יכול ומוכן לתת. לאור האמור, ספק אם תמצא מקום דומה, כך שאם אתה זקוק לעבודה, בין אם מסיבות כלכליות, בין אם מסיבות חברתיות, או סיבות של עודף פנאי, נראה כי שווה להושיט יד כעת לעבודת הצוות בחברה בה אתה עובד. יחד עם זאת רצוי לברר, עם המנהלת האם מצב זה הוא מצב זמני או קבוע, האם הם מחפשים עובדים חדשים או שהחליטו להישאר בצוות מצומצם? כמובן, שהתשובה שתקבל תוביל אותך פה להחלטה המכרעת כיוון שעקב לימודייך אתה יכול לתת רק שלוש משמרות בשבוע. נקודה נוספת שאני רוצה לתת לך לחשוב עליה, עולה מדברייך, כי אתה עובד מסור שעושה עבודתו נאמנה, ויש להניח כי מרוצים ממך. אני רק רוצה להזכיר לך שאם תגיע כעת למקום עבודה חדש, תצטרך להשקיע לא מעט בלהוכיח עצמך מחדש, וזו לא תמיד עבודה קלה ופשוטה. ועוד עניין חשוב - בכל מקום בו תהיה, הקפיד להשאיר דלת פתוחה. מקווה שהצלחתי להעלות בפנייך סוגיות נוספות שראוי לתת עליהן את הדעת לפני ההחלטה. בהצלחה
ענת

למעלה