צריך עצה

3dandan

New member
צריך עצה

אני יודע שהשאלה שאני שואל לא קשורה באופן ישיר לנושאים בהם עוסק הפורום אבל החלטתי בכל זאת לרשום כאן עקב התחבטות קשה אני מתחבט לאחרונה בשאלה זו והחלטתי להתייעץ אתכם ולשמוע עצה גם מההיבט הבריאותי / הוליסטי. אדגיש כי הענין הכלכלי פחות מדבר אלי (אפילו שעדיין חשוב) - ההיבט הבריאותי הוא שחשוב לי. בכל זאת אנחנו עשויים כולנו ממים... אני מתלבט בין האופציות הבאות: 1. לקנות מתקן ביתי לטיהור מיים - וכאן יש המון אופציות (אוסמוזה הפוכה ועוד שלל שיטות שאינני יודע עם עושות "טוב" למיים. האם יש סוגי מתקנים שהורגים גם דברים טובים שאנו זקוקים להם מהמים / האם כל המתקנים האלה מומלצים/ לא מומלצים 2. מתקן ביתי של מיים מינרלים מהחברות המסחריות הקיימות בשוק. 3. להמשיך ולסחוב מיים מינרלים מהמכולת ממש כמו שאני עושה היום (אבל הענין האקולוגי מבאס - הפלסטיק שלא כולם ממחזרים). 4. שמעתי על מתקן מים חיים שאינני יודע עליו דבר... 5. אופציה אחרת שאינני מכיר. תודה !

C H 4

New member
העניין האקולוגי באמת מבאס

הבנתי שכל המסננות שמתלבשות על הברז ושאר מטהרי מים הם לא פתרון מוצלח במיוחד כי בשלב מסויים זה מזדהם בחיידקים ולכלוך ומתחילים לשתות זבל. (מאותה סיבה שמחליפים פילטר בריטה פעם בחודש) אמא שלי תמיד טוענת נגד המתקנים הביתיים של מים מנרלים שהחיסרון הוא שהמים עומדים (פתוחים) הרבה זמן ולכן שוב הופכים לבית גידול חיידקי. לא יודעת אם זה נכון, נשמע לי נכון. העניין האקולוגי באמת מבאס. אנחנו זורקים בקבוקי פלסטיק לפח מחזור ועדיין זה לא אידאלי. אם כבר אקולוגיה, אז אם אתה הולך על מתקן מים גדול כדאי לבדוק מה סיפור החברה. אני יודעת שעין גדי פחות או יותר מיבשים את השמורה שזה אסון אקולוגי גם כן. אצלינו בבית יש פילטר בריטה שלא לגמרי ברור אם אנחנו משתמשים בו או לא כי גם קונים מים מינרלים. אומרים שמי-הברז באיכות גרועה והפילטר לא מסנן את כל מה שכדאי לסנן. בכל מקרה זו גם אפשרות אם יש לך יותר מידע לגבי המים עצמם.

lightflake

New member
מתקני אוסמוזה הפוכה לדעתי מיותרים

הבנתי שהם גם מבזבזים לא מעט מים וגם זה גם לא נשמע לי הכי טוב לזקק את המים ואז לתסף אותם במינרלים שאבדו... נראה לי שהפתרון הכי בריא זה באמת מי מעיינות.. המתקן של מים מינרליים זה רעיון מצוין למי שיכול להרשות לעצמו. אני משתמש במתקן תמי4 שזה פילטר מיקרוני+פחם פעיל שמחליפים אחת לחצי שנה +מנורת UV שקוטלת חיידקים למיניהם.. זה כמובן לא מושלם אבל יותר טוב ממים מהברז (מוציא מינימום 80% מהכלור לפי היצרן אם אני זוכר נכון)

אלי ו.

New member
כמה עצות

1. אוסמוזה הפוכה באמת מנקה את המים ובסופו של דבר אתה מקבל מים כמעט מזוקקים. בתהליך הזה תאבד גם כמויות קטנות של סידן, פלואור (יש האומרים שזה דוקא טוב לאבד את הפלואור ולא נכנס לזה) ועוד מינרלים. יחד עם המינרלים גם טעם המים קצת הולך לאיבוד, ענין של טעם וריח. במערכות אוסמוזה הפוכה טובות יש גם "פילטר" שמוסיף חזרה מינרלים למיים. 2. מערכות פילטר רגילות בד"כ זולות יותר ומסתפקות בסינון לכלוך וריחות מהמים. הן בד"כ מורכבות מפילטרים מכניים פילטר פחם פעיל, לפעמים סנן אבנית ולפעמים נורה אולטרה סגולה ההורגת חיידקים. 3. כל פילטר הוא מצע לחיידקים ומעצם טבעו (מסנן לכלוך עליו מצטבר הלכלוך שלא מגיע למי השתיה) צריך להקפיד על החלפתו מדי פעם. הייתי שואל גם בפורום צרכנות.

למעלה