צריך עצה.

Unicorn98

New member
צריך עצה.

לצורך מחקר שאני עורך, אני זקוק לפריטים המעריכים את עמדות הציבור בנושאי חברה ומדינה. ספציפית, המחקר עוסק בין השאר בסוגיית "הפרדת הדת מהמדינה" וסוגיית "התהליך המדיני". יש למישהו עצה טובה למי ניתן לפנות לקבל פריטים שעוסקים בנושאים הללו? אני מניח שעדיף לפנות לחוקרים אקדמיים ולא למכוני מחקר מסחריים, שוודאי לא ישושו לנדב פריטים, גם אם למחקר אקדמי טהור, כמו שלי. אילו חוקרים אקדמיים בישראל עוסקים בנושאי חברה ומדינה? מישהו מכיר?

מממאיה35

New member
תנסה לשאול את המנחה שלך

אני מניחה שהתחום שאתה מחפש בו מידע הוא התחום שבו גם אתה וגם המנחה שלך (ואולי חוקרים אחרים מהמחלקה) עוסקים בו ויוכלו לתת לך רעיונות לאן לפנות, או אולי ממארים שקראת בנושא - תוכל "לצוד" חוקרים מהארץ?

Unicorn98

New member
תודה, אבל השאלה היא אחרי

התייעצות עם המנחה שלי. אנחנו מגיעים מעולם התוכן של פסיכולוגיה בין אישית, פחות פסיכולוגיה פוליטית או מדעי המדינה. לכן הוא שלח אותי "לחפש"...
אם מישהו כאן בכל זאת מכיר/שמע, אשמח לדעת על כך.

esunshine

New member
למיטב זכרוני

יש את פרופ' סובול מהחוג לסוציולוגיה באוניברסיטת חיפה שעוסק בכך.. וגם ליברמן מאוניב' בר אילן.

aya_bsf

New member
עוד אחד

היי.. גם ד"ר עוז אלמוג, סוציולוג שמתעסק בחברה הישראלית מאונ' חיפה אולי יוכל לעזור.. בהצלחה

Unicorn98

New member
המקום הראשון שחיפשתי,

אבל השאלות שם מאוד מאוד כלליות, כמו הסקר השוטף לגבי הדמוקרטיה. אבל בעצה טובה שקיבלתי כאן מאחת החברות, אנסה באופן פרטני שני מרצים שמשתתפים בחיבור הסקרים של המכון.

תנסה ם את...

פרופ' דניאל ברטל מהחוג לחינוך באוני' תל אביב. הוא פסיכולוג חברתי אבל מתעסק עם סוגיות פוליטיות ומדיניות (מהפן הפסיכולוגיסטי). הוא איש מאוד מלבב... בהצלחה.

למעלה