צריך עצה!

צריך עצה!

היתה לי חברה עימה יצאתי כ-6 שנים. לפני כשנה זה נגמר בהחלטה משותפת של שנינו (ביוזמה שלי, פשוט "התעייפתי" וחשתי שהרגשות שלי כלפיה כבר לא מה שהיו בהתחלה והקשר התחיל כבר להימאס עלי) "לקחת הפסקה". הפסקה זו נותרה עד היום. היא ביקשה להישאר בקשר ונעניתי לבקשתה עם לא מעט היסוסים שכן היא לקחה את הפרידה הרבה יותר קשה ממני. כעבור כמה חודשים של שיחות טלפון נפגשנו ומצאנו את עצמנו במיטה. וכך, מבלי שנשים לב, הפכנו מחברים לחברים לשעבר וכעת ליזיזים. תגידו, ניחא, זה קורה. אלא שלפני מס' ימים היתה לי יום הולדת. היא ביקשה שניפגש ואמרה שקנתה לי משהו. הסכמתי. נפגשנו ואז גיליתי לתדהמתי את המתנה - זה היה משהו מאד יקר. בעודי שרוי בהלם מוחלט שאלתי אותה לפשר העניין והיא ענתה שהמוכר שאל עם היא מתחתנת שכן זו מתנה שקונים בד"כ לבעל טרי. (לא מדובר בטבעת...) . ידיד שלה הופתע אף הוא ושאל אם זה מה שהיא קונה ל"חבר לשעבר" מה היא תקנה לחבר שיהיה לה, מכונית??! יצויין כי אני יצאתי עם כמה וכמה בנות מאז הפרידה ואף היתה לי חברה תקופה קצרה. לא סיפרתי לה על אף אחת מהן, כדי לא לפגוע בה. מאידך אני יודע שהיא לא יוצאת עם אף אחד, כאילו מחכה שנחזור יום אחד. בקיצור, אני מרגיש נורא. אני יודע שאין סיכוי שנחזור וגם שפגישות הסקס שלנו יסתיימו מתישהו כאשר אמצא חברה רצינית חדשה. יודגש, כי היא מגיעה מרקע סוציו-אקונומי נמוך, היא בקושי משלמת את שכר הלימוד שלה ואין לי מושג איך שילמה עבור המתנה. היא טוענת שהיא מעוניינת "להחזיר" לי על כל הטוב שהרעפתי עליה כל השנים בזמן שהיא לא יכלה לעשות כן והיא עושה זאת מאהבה. הנקודה היא שמצבה הכלכלי לא השתנה וכיום אני בכלל לא הבן-זוג שלה. אז מה עושים?? האם היא חושבת "לקנות" אותי חזרה? לנתק לגמרי את הקשר? אני מסתובב עם הרגשה מחורבנת כבר כמה ימים ואשמח לשמוע תגובתכן/ם.

pain is MY love

New member
איש חביב...

ללא ספק רואים שהבחורה עדיין מאוהבת בך... היא לא מחשיבה כסף או מעשים טובים כשמדובר בך. היא מוכנה לעשות בשבילך הכל. לא בהכרח כדי לקנות אותך. יותר משום שהיא מרגישה צורך להראות לך את האהבה שלה. לדעתי הקשר שלכם מאוד לא בריא כי היא עדיין חיה באשליה שאתם ביחד והכל טוב ביניכם. אתה בעצמך כבר המשכת הלאה ואתה מודע לעניין שברגע שתמצא חברה חדשה אתה תפסיק גם את מפגשי הסקס שלך איתה. היא לא מודעת למצב היא חושבת שאתה עדיין פנוי ויש לכם סיכוי ביחד... תבהיר לה שזה לא נכון! עדיף לה להיפגע עכשיו מאשר להמשיך לחיות באשליות. בקשר למתנה... את הנעשה אין להשיג תרגיש מוחמא מזה שהיא מבזבזת כל כך הרבה עליך אבל אל תתן לה להרגיש שזה מה שיקנה אותך. תבהיר לה חדש משמעית שאתה המשכת הלאה ולדעתי אפילו תספר לה על הקשרים שהיו לך בזמן שלא הייתם ביחד. עדיף להעיר אותה מהחלים שהיא נמצאת בו מאשר להוליך אותה שולל...

black side

New member
../images/Emo45.gif

מצב מבאס.. אבל אתה חייב לסיים את זה, תסביר לה את המצב כמו שההוא לפני אמר ואני מציעה שלאחר מכן, אם תעשה זאת, אז תתרחקו קצת, ואז אם אתם רוצים תחזרו להיות ידידים, רק בהתחלה תתרחקו קצת אחד מהשני

אבל צעד כזה יפגע בה מאד

אחרי שהוציאה סכום כסף גדול, השקיעה וכו' אני פתאום מגיע ומודיע שאני חותך את העניינים?! זה בכלל יפרק אותה. אולי כדאי לעשות את זה בהדרגה?

apl

New member
תראה,אין ברירה,אלא....

גם ככה זה יגיע בשלב כלשהו ותצטרך להיפרד לשלום מהווי היזיזות ומהנוחות הזו ביחסים איתה. לי זה נראה שאתה פשוט מחזיק את האקסית במין "ממתינה". נהנה מהיחסים איתה,היא חושבת שהכול על מי מנוחות(למרות שאתם פרודים,לי במקומה זה היה מדליק נורה אדומה לגבי הבן זוג..)ושאתם תחזרו לזוגיות. אז תתפוס איתה שיחה,תגיד תודה רבה על ההשקעה ועל המתנה היקרה(שלדעתי בכלל אתה לא צריך לקחת)שהיא העניקה לך ליום ההולדת ותגיד שאתה רוצה להתקדם בחייך. אתה לא חותך שום "עניינים",פשוט מבהיר לאקסית איפה אתם עומדים ביחסים ביניכם,זו הרי עובדה בשטח,פשוט אתם(או היא,לפחות)לא רואים את זה. היא עדיין עיוורת מאהבה כלפיך,ואתה בראש אחר,השלמת.. אז היה נעים היה נחמד אבל נקסט...להשלים עם המצב וכול אחד שילך לכיוון שלו. ואני בטוחה שזה יהיה קשה,מכאיב ופוגע לעשות את זה "במכה" ועוד לאחר כמה שנים טובות שהייתם ביחד,אבל זה עדיף מאשר לתת לבחורה להמשיך ולחיות באשליה לגביך ולגבי טיב יחסיכם,הכאב והצער יבואו בין כה וכה,אין לי ספק..

black side

New member
לא

באמת, מניסיון שלי- שאני הייתי הצד השני, כדאי גם בשבילה לחתוך ישר ומהר, אל תהיה גס או משהו, תנסה להסביר לה באמת איך שאתה מרגיש זה הכי טוב, גם לך וגם לה

קודם כל תחזיר את הירח...

סתם...... היה לי מאוד קשה לקרוא את הסיפור שלך, גם לי היה משהו דומה אבל "רק" 4 שנים ...וללא קשר למצב סוציו-אקונומי.. אין קשר למצב הכלכלי, גם אם הייתה מאוד עשירה, לא מתקבל שום "תירוץ" שיעלה על הדעת לכך ש: א. היא תקנה לך מתנה יקרה מאוד. ב. שתקבל את אותה מתנה. אתה חייב לדבר איתה... תהייה חזק גם בשבילה....ותשמור על מרחק פיזי וטלפוני.... בהצלחה...

מניסיון- זה הורס אותה.

היה לי בערך אותו מקרה עם חבר לשעבר שחשב שאנחנו חזרנו, ואני ידעתי שאין סיכוי שנחזור , משכתי את זה ולא אמרתי לו כלום וכשהוא גילה שאנחנו לא נחזור, זה שבר אותו! ריסק אותו לגמרי והוא לקח את זה ממש קשה. אני חושבת שאתה חייב להגיד לה את זה עכשיו, כל יום שעובר שהיא מסתובבת עם ההרגשה הזאת שיש את הסיכוי.. זה אסון בשבילה, היא חייה באשליה. תנפץ אותה, ומהר. בשבילה ובשבילך.

gilanit

New member
יקירי קבל עצה.......

אז ככה אכן הרגשה מאוד לא נעימה כשמפרקים חבילה ויש צד שעדיין חשוב לך ולא היית רוצה שיפגע, על כן אתה חייב להסביר לבחורה את המציאות לא לתת לה שום תחושה שיש מצב שאתם חוזרים להיות יחד. יכול להיות שדברים לא עמדו על דיוקם ולכן יש בלבה את התקווה הזו, אתה צריך להסביר לה שהמשכת הלאה ושאתה לא מעוניין לפגוע בה והכי טוב פשוט להעלם ולהתנתק לגמרי, לפחות בטווח זמן הקרוב. יהיה לה קשה אבל כך היא תפנים את המצב ותוכל לתעשת על עצמה. כל עוד תהיו בקשר זה יהווה עבורה אשליה ואפשרות שאתם תחזרו להיות יחד.....

למעלה