צריך עצה

beginner

New member
צריך עצה

יש למישהו טיפים או שיטות איך להחזיק את המצלמה בצורה יציבה בלי חצובה

אורן1

New member
יציבות

אם אתה חייב יציבות כדי לצלם תמונה מיוחדת אתה יכול לכוון את הטיימר ולהמתין . מקווה שעזרתי ..... אורן

SkyEye

New member
צילום יציב: כך תעשה לך תמונה...

אז ככה... קודם כל, יש כלל אצבע שאומר שהתמונה לא תימרח כתוצאה מרעידות כל עוד אתה לא משתמש באורך מוקד (זום) הגדול מהמספר המציין את זמן החשיפה. לדוגמא: בזום 200 ניתן לצלם במהירות 1/300 אך במהירות 1/125 קרוב לוודאי שהתמונה תימרח, אלא אם כן היד שלך יצוקה מבטון. כמובן שיש חריגים, אנשים יציבים שמסוגלים לצלם Bulb מהיד וחולי פרקינסון (לא עלינו) שגם חצובה לא תעזור להם... וכשאתה מצלם: יד ימין על המצלמה, אגודל חופשית וכל שאר ארבע האצבעות מקדימה. כף יד שמאל תומכת בבסיס העדשה (מופנית כלפי מעלה), האגודל והאצבע על טבעת הפוקוס. מרפקים צמודים ככל האפשר לגוף, במיוחד ימין. רגליים בפישוק קל (רוחב כתפיים), רגל שמאל מעט קדימה. מחסנית בהכנס (אופס זה משיעור אחר...) נשימות קצובות תוך מעקב אחרי האובייקט במסגרת, ושיחרור המחשף בזמן הוצאת האויר מהריאות. ואחרי שתקבל את התמונות מהפיתוח, קנה לך חצובה :cool:

beginner

New member
יש לי....

יש לי מצלמה דיגיטלית לא הכי משוכללת בעולם ולכן כל הקטע של המהירויות לא רלוונטי בשבילי

SkyEye

New member
אז כשאתה קונה חצובה...

קנה גם איזו מצלמה טובה בהזדמנות :) ותעמוד ישר, ותחזיק את המצלמה כמו שצריך, ותאכל בפה סגור, ואל תשים רגליים על המושב שלפניך...

eligrt

New member
רון, וואלה, לא ידעתי שאתה צונח...

שזפון / בונים ? דרך אגב גם אני נטשתי את IOL גם בפורום צילום וגם בפאלם... SEEE YOU IN THE AIR...

SkyEye

New member
ואני לא ידעתי שגם אתה... B-)

בבונים לא צנחתי כבר הרבה זמן, והאמת, גם לרוי ונויה בשיטים אני מתגעגע 8-( ככה נראיתי בימים יותר טובים (מצורפת תמונה):

eligrt

New member
אתה ותיק בתחום... ?

יש לך MSN מסנגר - אולי נעבור לשם...

SkyEye

New member
אני בעבודה.. sorry בפורום

הישן מופיע האייסיקיו שלי, ואם הבת שלי תירדם הלילה בשעה סבירה אולי נוכל לצ`וטט. הותק שלי בצניחה הוא 400 בערך. איבדתי את הלוג בוק 8-p ...

eligrt

New member
וווואאאאאההההההה !!!! קטונטי

אני ממש בתחילת הדרך (20 צניחות) הייתי בשזפון בשבת, רציתי לקבל את הרשיון אבל ברגע שהגעתי נויה אמרה לי שיש חוק חדש הדורש 6 RW מתוך ה 20 ולא 3 כמו שהיה פעם - בבאסא נפשית (וכלכלית..) עשיתי את הRW ה חמישי אך נכשלתי בו..., רק בפעם השניה עברתי ככה שאני ממתין להגיע פעם הבאה, לעשות את ה RW ה-6 ולקבל את A טוב טוב, אני הגזמתי, אני יוזע שזה לא קשרו לפורום צילום - אני מתנצל, רון, נשתמע... דרך אגב מה מספר ה ICQ שלך..

Ariehs

New member
למתלמד

יש אפשרות לכרוך את הרצועה של המצלמה על הצוואר בצורה הדוקה על ידי סיבוב היתרה על כף היד, בזמן הצילום יש לעצור את הנשימה וללחוץ על לחצן הצילום בצורת סחיטה רצופה ולא בלחיצה פתאומית בהצלחה!

למעלה