צריך עצה

phantop

New member
צריך עצה

קיבלתי את "the great book of Amber" במתנה (עשרת הספרים על אמבר של זלאזני). לא קראתי אף ספר של הסופר הזה ואני בכלל די מתחיל בכל מה שקשור לקריאת ספרי מד"ב ופנטזיה וכל זה. אחי (נראה לי שהוא כותב פה בפורום לפעמים) לא מכיר כלכך את הסדרה הזו למרות שרק בגללו הגעתי למד"ב אז הוא הפנה אותי הנה. רציתי לדעת אם האמבר הזה הוא משהו טוב או שעדיף לי להחליף למשהו אחר יותר מהנה למתחיל. הייתי מתחיל לקרוא ולראות אם זה מתאים לי אבל אני באמצע ספר אחר כרגע וחוץ מזה זה באנגלית ויקח לי הרבה זמן לקלוט את הספר. והבעיה היא שתקפות ההחלפה בסטימצקי מסתיימת. אם כדאי לי להחליף אז יהיה נורא נחמד מצדכם להמליץ לי על משהו אחר (שאפשר להשיג בסטימצקי...). תודה.

דרגורן

New member
אישית יש לי את הספר, ואהבתי את כל

הסידרה של אמבר... זה לא מסובך יותר מדי, העלילה זורמת וכייף לקרוא אותה... מצד שני אם אתה מעדיף יש את התרגום לעברית שהוא בכלל לא רע, ואז הייתי מחליף למשהו כמו היפריון ונפילת היפריון או עולם הדיסק בעברית....

preacher

New member
לא! אל תחליף!

קיבלת סידרה מעולה - לדעתי אחת משלוש סדרות הפנטזיה הכי טובות אי פעם, והוא טוב למתחילים - הספר הראשון שלו הוא ספר הפנטזיה השני שקראתי אי פעם, אחרי ההוביט. תשמור את הספר. תקרא את הספר. תאמין לי לא תתחרט. אם הגודל מפחיד אותך, תעשה הפסקה בין ספר לספר. הספר של אמבר הוא גם עסקה מעולה - קניתי אותו אפילו שכבר קראתי את כל הסדרה, רק כדי שיהיה בבית. בעברית כל הסדרה עולה בסביבות 500 שקל או יותר.

Boojie

New member
500 שקל??? יעני לא הגזמת???

במיתוס כל אחד מהספרים עולה בסביבות ה- 35 ש"ח בממוצע. חשבון מהיר מעלה שהמחיר הכולל הוא כ- 350 ש"ח. קצת רחוק מ- 500 ש"ח, לא היית אומר?

preacher

New member
35? יפה.

חשבתי שהם נמכרים בחמישים. טעות שלי. אוקיי, 350. עדיין הרבה יותר מ-89 שקלים, המחיר של GBA.

phantop

New member
עוררת אצלי שאלת המשך

האם יש ספרים מסויימים שלדעתכם הם ספרי "צריך שיהיה בבית"? אתם יודעים למה אני מתכוון, ספרים שהם בגדר קלאסיקה וכאלו שאפשר לחזור אליהם ולקרוא אותם מעבר לפעם אחת. כי באופן אישי לא קראתי הרבה ספרי מד"ב שאפשר לקרוא הרבה פעמים, אולי זה פשוט המזל שלי אבל רוב הספרים מהסוג הזה שאני מכיר הם לא ספרי מד"ב.

firefist

New member
ל - [prachet

או במילים אחרות - מה הן שתי הסדרות האחרות שטובות לפי דעתך (כי אמרת שאמבר היא רק אחת מבין השלוש הטובות). ואני מסכים עם כל מילה על כך שאמבר היא סדרה מופלאה - היו לי את רוב הכרכים אבל הם הלכו לאיבוד אצל אנשים שהשאילו אותם... קראתי את הסדרה כמה פעמים, ואין ספק, שהיא מדהימה.

firefist

New member
השאלה הקודמת הייתה ל - preacher

רק אלוהים יודע למה כתבתי prachet - התת מודע עובד שנית :)

preacher

New member
שתי האחרות:

שר הטבעות כמובן, וסדרת ולאד טאלטוס. בעצם, אני רוצה להוסיף עוד אחת. מותר? (our weapons are three...) סדרה משנות השלושים שאני קורא עכשיו, שנכתבה ע"י א.ר. אדיסון. נקראת טרילוגיית zimimavia, והיא כל כך שונה מכל מה שנכתב אחריה שקשה בכלל להשוות אותה לספרים אחרים בז´אנר. הרבה יותר קל להשוות אותה לשייקספיר. לסופר עוד ספר בודד, the worm ouroboros, שהוא ללא ספק ספר הפנטזיה הבודד האהוב עלי ביותר.

firefist

New member
מרגיש נורא בור

אבל מה היא סדרת ולא טאלאוס??? (ויותר מעניין, אבל זאת שאלה בשבילי - למה עוד לא קראתי אותה :))

preacher

New member
אל תדאג - היא לא תורגמה (עדיין)

כבר כתבתי למטה ביקורת על אחד הספרים - שומרי הפניקס. בינתיים הראשון נמצא בתרגום באופוס, 18 שנים בלבד לאחר יציאתו לאור. במקום לכתוב שוב על מה הסדרה אני פשוט אלנקק לביקורת של דידי חנוך באתר הממסד האפל, על "ספר ג´הרג", הכולל את שלושת הספרים הראשונים בסדרה - ג´הרג, טקלה, ו-יינדי.

firefist

New member
האם לפי דעתך..

אני אצליח למצוא את הספרים בארץ? כשאני מזמין דרך אמאזון לוקח שבועות עד שזה מגיע... ולמי יש סבלנות?

preacher

New member
לא.

אבל אמזון יותר מהירים עכשיו - בסביבות שבועיים-שלושה. אפשר לנסות למצוא גם ב- www.abebooks.com, חנות ספרים משומשים וירטואלית.

פריצ´ר - הטיפוס הזה, הבתים והגזענות

האלפית, מזכירים במקצת את מחזור שער המוות.

preacher

New member
...שנכתב 7 שנים אחריו.

עכשיו, תהפוך את המשפט: שער המוות מזכיר, אולי (לא קראתי), את סדרת ולאד טאלטוס בכמה פרטים, כנראה שוליים. ה"אלפים" של בראסט הם לא ממש אלפים - בני האדם קוראים להם כך אבל הם קוראים לעצמם "בני אדם" ולבני האדם כמונו הם קוראים "מזרחיים". בין הבתים בדראגארה יש הבדלים גנטיים ממשיים, שמתבטאים במראה ובאופי. הדראגארנים חיים בסביבות 2000 שנים, רובם בגובה 2 מטר ומעלה, ואין להם אוזניים מחודדות. עדיין דומה?

למעלה