צריך עצות/הדרכה לפתיחה עסק

גיאר

New member
צריך עצות/הדרכה לפתיחה עסק

שלום, אני כרגע עובד HIGH-TECH, אך רוצה ליפתוח עסק (אטליז), למטרת עשיית כסף כמובן. מכוון שאין לי שום נסיון בניהול עסק, רציתי לדעת איך אוכל לקבל עיצות והדרכה על פתיחת העסק, כגון מה הסיכונים הכרוכים, מה הציוד הדרוש לי לעסק, אילו הלוואות לקחת בכדי לפתוח עסק, איך אני מוצא ספקים, ניהול קופה, וכו´ דרך אגב, יש לי מיקום מושלם לדעתי. תודה, גיא.

אתי.ו

New member
אותי לימדו כי

עסק צריך לפתוח עם חזון. ולא בכדי לעשות הרבה כסף (ולא שיש בזה חלילה דבר רע...) מה עוד? בכדי לפתוח עסק צריך להכיר את התחום מקרוב, אם היית מספר כאן כי אתה עובד במחלקת הבשר של רשת שיווק גדולה מזמין בשר, מוכר בשר, חותך בשר ועוד ועוד בשר... הייתי אומרת לך לך על זה אבל, אתה בא מתחום אחר לגמריי, אין לך מושג בתחום הבשר (ספקים, מחירים, עיגול פינות וכו´ ) אם ככה, העסק לא ממש תפור עליך, לא הייתי ממליצה לך למרות שמצאת איזור שאין בו אף לא אטליז אחד לרפואה.... מצטרת.

סקיפר1

New member
אם אתה רציני עזוב את חברת ההיטק

מיד וחפש עבודה בתור עוזר קצב עד שתרגיש שאתה מבין מספיק. אבל קודם אני ממליץ לבדוק היטב את התחום ואת היתרון היחסי שלך בו (רמז בתשובה של אתי).

גיאר

New member
אני מאוד רציני אבל

יש גם משכנתא לשלם, ואשתי מרויחה שכר מינימום (פחות מההחזר החודשי של המשכנתא) כך שאם חשבתי לעזוב את ההיטק, ולעבוד באטליז לחצי שנה-שנה, אני חושש שאקרוס מבחינה כלכלית ... יש רעיונות ?

גיאר

New member
ועוד משהוא

נניח שהייתי רותה לפתוח עסק חדש, שאין בארץ, איך הייתי יודע/לומד לנהל אותו בהצלחה ?

mrk100

New member
הצעה

קודם כל קח בחשבון שעסק לא מקימים ביום וגם אחר כך לוקח זמן עד שהעסק מרוויח לעיניין המקצועיות היתי ממליץ למצוא שותף שעבד ומתמצא בתחום. לצערי אני מצתרף לשאר הכותבים והיתי ממליץ ללמוד את העסק טוב טוב לפני שתוציא כסף בהצלחה

גיאר

New member
אז במה עדיף לרכוש נסיון?

באטליז שכונתי או רשת בשר גדולה? ולגבי שותף - האם זה לא יותר מדי בלאגן? כי שמעתי ששותפים כל הזמן דופקים ומרמים אחד את השני, וגם יש לי חבר שלאבא שלו היה עסק, וכל הזמן גנבו ממנו העובדים, לכן העסק לא היה רווחי והוא נאלץ ליסגור אותו.

nirdagan

New member
שותף עם סכין קצבים

בהחלט יכול להיות מסוכן. אינני יודע מדוע בחרת דוקא באיטליז, אבל אני מניח שיש לך איזו קרבה לתחום למרות שלא עסקת בו. בכל מקרה רצוי שבעל עסק יהיה בקי ביותר במה שהוא עושה. זה די בלתי אפשרי בלי זה. אי לכך הציעו שתיקח שותף שהוא מבין בקצבות. בגדול שותפים בהחלט יכולים להביא צרות, ולכן יש להכניס שותפים רק כאשר לשותפים השונים יש תרומה ממשית לעסק בידע או בקשרים או במשהו אחר ייחודי שיכול לתרום להצלחת העסק.

alona18

New member
../images/Emo88.gif שולחת לדפוק שניצלים.........

ועכשיו ברצינות מה דעתך להמשיך בעבודת היי טק. ולהתנסות פעם פעמיים בשבוע בתחום הבשר?ככה תהרוג שני ציפורים במכה אחת.תשמור על העבודה ותרכוש נסיון בכל מה שכרוך בעבודה באטליז. אז אולי תעריך יותר וגם מקרוב את התחום ואם תוכל להכנס אליו. המון הצלחה אלונה

גיאר

New member
תתפלאי אבל חשבתי גם על זה

כלומר לעבוד באיזשהוא עסק של בשר פעמיים שלוש בשבוע, הבעיה היא שאני מסיים את העבודה כל יום ב-18:00 (במקרה הטוב) לכן ישנה בעיתיות עם העניין כי איזה קצב יעסיק אותי לשעה-שעתיים ביום ? אבל תודה על העיצה בכל מיקרה. גיא.

alona18

New member
אטליז למתקדמים

היי גיא. (כמעט נשמע כמו התוכנית בערוץ 3 ) כמובטלת אני חייבת לספר לך עד כמה שפר גורלך להחזיק במשרה.ולכן האפשרות שתעזוב למען עסק שאתה עדיין לא מבין בו בלתי אפשרית, כמסתכלת מהצד.גם אם אתה מסיים בשעות מאוחרות בטוח שתוכל להקדיש פעם פעמיים בשבוע (גם בהתנדבות)לעבודה באטליז.ואם זה כמו שאתה אומר תחום חדש אז אולי יתברר לך שאתה בכלל לא מסוגל לעבוד שם.הדם,פרוק חלקים מבהמות מתות וכולי.. אני לא בדיוק צימחונית אבל תמיד סלדתי מלקנות ולבשל בשר ועוף. ספר מה אתה מתכוון לעשות עם שלל העצות שקבלת אבל טובה אישית ואנחנו לא מכירים. אל תעזוב את העבודה אלונה

גיאר

New member
אל דאגה

אלונה, קודם כל אני רוצה להודות לך על הדאגה, אבל את יכולה להיות בטוחה שאני לא אעזוב את העבודה שלי לפני שאני בטוח ב 200% שאני יכול להיתקיים מהעסק. יש לי אשה ילד ומשכנתא שצרכים להתקיים מהעסק ואני לא מתכוון לקחת סיכון שאינו מחושב, אני גם יודע מה מצב שוק העבודה ... לגבי סלידה מבשר - אני לא צמחוני ודווקא אוהב להתעסק בבשרת עופות וכו´ (גם מכוון שאשתי, כמוך, סולדת ממגע הבשר החי). החלתתי להתנסות בעבודה באטליז פעמיים בשבוע (אך לא בהתנדבות, כי למי לא תזיק השלמת הכנסה של כל סכום שהוא ?), ובעוד חצי שנה - שנה, אבחן את האפשרות שוב. בהצלחה במציאת עבודה. גיא

למעלה