צריך עצות למסלול "חתרורים" מ-אלי סט

yuv R

New member
צריך עצות למסלול "חתרורים" מ-אלי סט

מסלול לא מעגלי מערד לחניון מצדה. מישהו היה שם ? יש עצות / רעיונות ? השאלה הגדולה היא - אנחנו יוצאים ברכב אחד, והמסלול לא מעגלי עם מרחק גדול בין נקודת ההתחלה לסיום. צריך להקפיץ את הנהג חזרה לערד לאוטו. מה עושים ? האם אפשר לבנות על אוטובוס תיירים ממצדה לערד? (תיירים ? חחח) טרמפים ? משהו ? אפשר להזמין מונית מערד שתחכה לנו שם ? (כן, אני קצת נואש)... חוצמזה - אני יוצא עם שני רוכבים מתחילים מאוד. צפוי קצב רגוע. יש הערכה למשך הזמן הדרוש ? האם צריך להיות בלחץ להתחיל מוקדם כדי לא להכנס לצהרים או שבעונה הזו אין בעיה ?

יורם חן

New member
לגבי ההקפצות ../images/Emo73.gif

נתחיל מהקשה לקל : מהחניון של מצדה מערב ניתן לטפס בכביש- אפשרות לא מומלצת שכן ציינת שאתה רוכב עם שניים מתחילים (20 ק"מ , יותר מ 600 מטר טיפוס). יש אפשרות של אוטובוס תיירים שיעלה מהחניון לערד, דווקא בפעמים שהייתי שם לאחרונה היו כמה אוטובוסים ואז אחד הנהגים יוכל לעלות. אבל הכי בטוח זה להתכונן לעליה במונית. ניתן להזמין ממוניות ערד , עד 100 ש"ח כולל העברת שני זוגות אופניים, או 85 ש"ח ללא האופניים. 15-20 דק' נסיעה למעלה. התחנה שלהם בקניון אז גם כדאי להעמיד שם את הרכב.

johny r

New member
תודה

אני + שני מתחילים זה שלושה, לא נראה לי שמונית תקח שלושה זוגות אופניים, אלא אם נעבור שם בבוקר ונשאיר את המנשא... רעיון. בכל אופן, אם זה 15-20 דקות אפשר לשלוח רק מישהו אחד ולהביא את האוטו. בכל אופן תודה.

alonaski

New member
ג'וני שים לב:

האחים מזור שעשו את אחד המסלולים מערד למצדה בעבר, השתמשו בשירותיו של נהג מונית טרנזיט מערד בשם סולימאן, שהעלה אותם עם האופנים. רשום לך את מס' הנייד שלו (כמו שעדו פרסם אז): 056-616000 וכשתגיעו לערד - תתקשר אליו נסה לאתר אותו. נדמה לי שעדו פרסם אז שהמחיר היה די סביר משהו כמו 40 ש"ח לאדם... כשאני עשיתי את אחד המסלולים ערד-מצדה עם בעלי וחבר, הגענו למצדה ומצאנו שם את הבדואי ששומר על הכניסה האחורית של האתר ותמורת 50 ש"ח הוא הסכים לקחת אותנו עם האופנים - למעלה - לערד. עצתי לך - כשאתה מגיע לערד תעבור ליד תחנת המוניות שם ורשום לך את מס' הטלפון שלהם (-אם תתקשר ל 144 הם לא יתנו לך מס ' טלפון אם לא תדע לתת להם שם מדוייק של תחנת המוניות...) + נסה לבדוק אם סולימאן הזה בשטח. אל תסגור שום עיסקה, כשתסיימו את הרכיבה ותגיעו למצדה - תבדוק אולי באמת יש שם אוטובוסים של תיירים/מטיילים שתוכלו להעזר בהם. אם לא - תתקשרו למונית. נסיעה ערד-מצדה (וההיפך) - לא פחות מ 20 דקות. ברוב המקרים - 20 דקות.
טיפ חשוב - קחו איתכם בקאמל בק - חולצה ארוכה או סווטשר יבש, כי כשתסיימו את הרכיבה מיוזעים ותגיעו בחשיכה או תמתינו עד רדת החשיכה במצדה - יהיה לכם קר! עדיף שתסיימו את הרכיבה - תחליפו מיד את החולצה המיוזעת בסווטשר יבש למשך כל ההמתנה להסעה חזרה לערד. האחים מזור שעשו את אחד המסלולים מערד למצדה בעבר, השתמשו בשרותיו של נהג מונית טרנזיט מערד בשם סולימאן, שהעלה אותם עם האופנים. רשום לך את מס' הנייד שלו (כמו שעדו פרסם אז): 056-616000 וכשתגיעו לערד - תתקשר אליו נסה לאתר אותו. נדמה לי שעדו פרסם אז שהמחיר היה די סביר משהו כמו 40 ש"ח לאדם... כשאני עשיתי את אחד המשלולים ערד-מצדה עם בעלי וחבר, הגענו למצדה ומצאנו שם את הבדואי ששומר על הכניסה האחורית של האתר ותמורת 50 ש"ח הוא הסכים לקחת אותנו עם האופנים - למעלה - לערד. עצתי לך - כשאתה מגיע לערד תעבור ליד תחנת המוניות שם ורשום לך את מס' הטלפון שלהם (-אם תתקשר ל 144 הם לא יתנו לך מס ' טלפון אם לא תדע לתת להם שם מדוייק של תחנת המוניות...) + נסה לבדוק אם סולימאן הזה בשטח. אל תסגור שום עיסקה, כשתסיימו את הרכיבה ותגיעו למצדה - תבדוק אולי באמת יש שם אוטובוסים של תיירם שתוכלו להעזר בהם. אם לא - תתקשרו למונית. נסיעה ערד-מצדה (וההיפך) - לא פחות מ 20 דקות. ברוב המקרים - 20 דקות. טיפ חשוב - קחו איתכם בקאמל בק - חולצה ארוכה או סווטשר יבש, כי כשתסיימו את הרכיבה מיוזעים ותגיעו בחשיכה או תמתינו עד רדת החשיכה במצדה - יהיה לכם קר! עדיף שתסיימו את הרכיבה - תחליפו מיד את החולצה המיוזעת בסווטשר יבש למשך כל ההמתנה להסעה חזרה לערד. טיפ נוסף - הצטיידו במספיק מים ואוכל!! קח בחשבון נוכח הנתונים שהצגת - רכיבה במסגרת של 5-6 שעות... ואח"כ המתנה למונית, ואח"כ נסיעה של עוד 20 דק'... בקיצור - יום מלא! = קחו איתכם אוכל ליום מלא ומיים!! ברזי מיים יהיו לכם רק במצדה! המסלול יפהפה - תהנו!!!
אל תשכחו לקחת מצלמה!!!

alonaski

New member
- לא מבינה את המחשב הזה...

מתנצלת על הכפילויות בהודעה..

למעלה