צריך ערה

maaw2

New member
צריך ערה

עוד חודשיים שלושה יש לי בגרויות ואני לא יודע איך להתחיל ללמוד.. ברוב המוחלט המקצועות שיש לי בגרות,אני לא מבין עדיין את החומר או קצת.. חשבתי לקחת מורים פרטיים שילמדו אותי לבגרות ואז הציעו לי לקנות ספרי מיקוד,האם לכל המקצועות יש ספרי מיקוד והאם מסבירים שם איך פותרים את התרגילים או רק מה יהיה בבחינה? וחוץ מזה מה אתם חושבים שאני צריך לעשות? ספרי מיקוד או מורים פרטיים?

גם ספרי מיקוד וגם מורים אבל

את המורים רק למקצועות בהם אתה הכי מתקשה. אגב, האם אתה אינטרני או אקסטרני? אילו מקצועות אתה לומד?

גם וגם ואפילו גם

מה בעצם אתה צריך - מישהו שיעזור לך להתארגן עם הקצאת זמן למידה לכל מקצוע בו אתה רוצה להיבחן, אחרת זה עלול להיות למכשול. ספרי מיקוד - מעולים כדי להתאמן, הם לא יודעים להסביר לך במה שאתה לא מבין. מורים או מורה - שיודע ללמד אותך איך ללמוד - עדיף על אלף מורים שילמדו אותך מקצועות בודדים. חוץ מזה, למה לעשות את כל הבגרויות בבת אחת, אם יש לך פער בחומר ובהבנה ? אלא אם אתה חושב שתוכל להשתלט על הכל, לכן כדאי שמישהו יישב איתך, יעשה איתך סדר, כדי שתוכל לדעת אם תעמוד במבחנים הללו או בחלקם. בהצלחה !

maaw2

New member
תגובה

יש לי 5 בגרויות השנה 1.חשמל,מיתוג(אותה בחינה)חשמל מבין קצת מיתוג בכלל לא 2.פיסיקה-לא מבין 3.לשון-לא מבין 4.הסטוריה-מבין 5.מתמטיקה(3 יח')-לא מבין. יש לי עוד שלושה חודשים להיות מוכן לכל הבחינות האלו.. אני מתכוון גם לקנות ספרי מיקוד וגם להביא מורים פרטיים וללמוד ברצינות עד הבגרות מה דעתכם?אני יצליח להשתלט על כל המקצועות האלה או לא?

למידה יעילה לבגרויות

אז ראיתי שענו לך את רוב הגדברים שהתכוונתי לכתוב..... הראיון הוא ללמוד איך ללמוד נכון.... להתמודד עם מסגרות זמן ולקחת אחריות! (לדעתי זו המהות של בית הספר בתפקידו לעצב אותנו ולגרום לנו ללמוד להתאקלם במיסגרת, לקחת אחריות על חיינו, לתכנן לוחות זמנים ועוד). בכל אופן 3 חודשים ל-5 בגרויות שאת רובן אתה לא מבין זה ניראה לי קצת מלחיץ..... אפשרי אבל השאלה הגדולה היא באיזה מידה אתה באמת לא מכיר את החומר? האם יש לך ורכשת עם הלימודים אסטרטגיות למידה ויכולת למידה להתנהל עם מגבלות הזמן?...האם יש לך בכלל רצון??? אני הייתי מבצע מספר הכנות לפרוייקט שכזה:הייתי מחלק נכון את הזמן ובונה תכנון ברמה החודשית מבחינת למידה כדי לראות אם הדבר ראילי בכלל מבחינת כמות החומר. לשם כך הייתי נצמד לילדים המובילים בכיתה ואלו שיודעים מה קורה עם החומר.... מבקש לראות את הייקף של כל החומר. לאחר מכן בוחן את הידע שלך בחומר ורואה באיזה מקצוע וכמה יש להשלים כדי לגשת לבגרות ??? לפי נתונים אלו מתחיל לארגן לי מסגרת זמן וקובע יעדים!!! חשוב לעבוד עם יעדים כדי לראות שאתה עומד בתפוקות שקבעת לעצמך.... בנוגע לעזרים: אני הייתי ממליץ לך להעזר בכל חומר שיכול לתרום. המיקודים לפחות בחלק מהתחומים הם ספרים מצויינים, אומנם לא תמיד אפשרי ללמוד הכל דרכם וצריך עזרה מבחוץ, אבל כספרים להכנה הם אכן טובים ותורמים.גם מורים פרטיים שיודעים להגיש לבגרות יעזרו לך מאוד כמובן!. התהליך צריך להיות כולל מעקב ובדיקה רציפה של ההתקדמות שלך!!! אני מכיר גם ילדים שהשלימו בגרויות בתקופה קצרה מזו עם עזרה נכונה וחלוקת זמן נכונה..... בהצלחה יוסי

למעלה