צריך קצת עזרה עם מסך כחול ופרימייר

yuvalkob

New member
צריך קצת עזרה עם מסך כחול ופרימייר

היי דבר ראשון ברכות על הפורום החדש דבר שני אני משתמש באדובי פרמייר 6.5 ושמעתי שיש בה אפשרות להשתמש במסך ככחול וירוק (כמו שיצפאן עושה ויש גם בתחזיות) מישהו יכול להסביר לי קצת איך משתמשים באפשרות הזו תודה מראש!

MaSTeRLou

New member
אכן יש כזו אפשרות

קודם כל, בכדי שיהיה לך מסך ירוק/כחול טוב (היום נהוג להשתמש בירוק, כי הוא קונטרסטי יותר לשאר החפצים והאנשים על הסט) תצטרך בד בצבע אחיד ורווי, כאשר תצטרך לדאוג שהוא יהיה פרוס באחידות בלי קפלים, שעלולים ליצור צללים שיפריעו את אחידות הרקע. כמו כן, תצטרך להאיר את הרקע בתאורה אחידה, ולדאוג שהדמויות והאובייקטים על הסט לא יטילו צל על הרקע הכחול/ירוק. לאחר הצילום, אתה ניגש לעבודת עריכה. לפרימייר יש אופצייה לעבוד עם Green/Blue Screen או כל Chroma-key (צבע רקע) שתגדיר לו. לאחר דגימת הוידאו שים את הוידאו הדגום בערוץ Video2 ומעלה, כי רק אלה תומכים בסוגי השקיפויות השונים. קליק ימני על רצועת הוידאו>Video options>וכאן בחר Transparency... בחלון שנפתח תוכל לבחור איזו שקיפות הכי תתאים לך. אם לא השגת בד מקצועי, יש מספר אפשרויות חוץ מGreen/Bluee Screen. כדאי שתשחק עם זה קצת, בשביל לראות מה הכי טוב בשבילך. זה הכל. עכשיו, כל רצועת וידאו/תמונה שתשים מתחת לערוץ שבו שמת את הסרט עם הChromakey, תראה ברקע השקוף. גילוי נאות: הפונקצייה הזו בpremiere לא ברמה גבוהה במיוחד, ולא קל להגיע לתוצאה איכותית באמת (אל תצפה לתוצאות כמו של ערוץ 2). תכנות כמו AfterEffects או Combustion יעשו עבודה טובה יותר, אבל למשתמש הביתי פרימייר יכול לספר סחורה נאה, כל עוד הצילום עצמו מוקפד.

MaSTeRLou

New member
והערה נוספת..

בעת הצילום תצטרך להוסיף גם backlight (אור אחורי) לאנשים, בכדי שהקונטור שלהם בצילום ייצא חד, ולא ייבלע ברקע.

ronnymp

New member
סתם הערה קטנה - או הארה ....

עבודה עם Chroma-key ( כך זה נקרא ) קיימת בכל הגירסאת של פרמייר זה חלק די בסיסי בתוכנה זו .... השימוש באפקט מסוג זה הוא בדיוק כפי שהוסבר כאן ..... קליק ימני על רצועת הוידאו>Video options>וכאן בחר Transparency...

yuvalkob

New member
אנשים אתם תותחים אם אפשר עוד שאלה..

קודם כל באמת תודה רבה על העזרה המהירה והטובה והמפורטת! את באמת אחלה קהילה ואני מקווה להיות חלק ממנה! דבר שני יש לי גם את התוכנה אפטר אפקט אבל אין לי מושג איך משתמשים בה ומישהו פה אמר שהקטע של המסך הכחול בה טוב יותר.. אפשר קצת לפרט על זה? המון תודה יובל

MaSTeRLou

New member
->

AE היא תוכנה קצת פחות ידידותית מPremiere. אני אשמח להסביר לך איך עובדים גם איתה (לא עד כדי-כך מסובך), אבל קודם כדאי שתלמד איך עובדים עם הבסיס. שיהיה לך נסיון ראשוני בעניין, יהיה לך הרבה יותר נוח לגשת לAE.

yuvalkob

New member
אתה מכיר אולי מדריך באינטרנט?

אתה מכיר אולי מדריך באינטרנט לתוכנות עריכה של אדובי אם יש,וברור לי שהסיכוי קטן, בעברית אבל כמובן שאפשר גם אנגלית. אני פשוט לא מסתדר עם המניואל המקורי שוב תודה, יובל :)

MaSTeRLou

New member
לא מכיר

השיטה שלי היא פשוט לשחק כמה שיותר עם התוכנה כאשר אתה מציב לך יעד מסוים, עד שאתה מגיע לרגע בו אתה כבר ממש תקוע, ואז מחפש איזה Tutorial טוב למשהו הספציפי הזה. חפש בGoogle כלמני Tutorials לPremiere/AfterEffects. אני בטוח ביותר מ100 אחוז שתמצא.

GGOODD

New member
לגבי מדריך...

אני כרגע עובד על הוספה של מדריך לפרימייר ולavid בעברית, זה הכל תלוי בבן אדם שכתב אותו ואם הוא יסכים לפרסם, אני עובד על זה עכשיו ובמידה והוא יסכים זה יפורסם בפורום...

ronnymp

New member
קיים מדריך בעברית לפרמייר 6 ../images/Emo63.gif

וכבר הבאתי כאן אתמול את הקישור - הנה הוא לא ניסיתי אותו - אבל אני בהחלט מניח שיתן המון מידע בסיסי או יפתור הרבה בעיות מיידיות למי שנתקל בבעיה
אבל אם קיים גם מדריך אחר נוסף - גם אני אשמח לשמוע לא ממש מת על אלה של הוצאת "פוקוס"

roli

New member
טוטוריאלים לאפטר אפטקס

וכמובן שתמיד יש את הפורומים של אדובי. או את גוגל כדי לחפש עוד.

מוצלח מאוד ויש עוד אחד פחות טוב..

זה מדריך ממש נחמד ויעיל !!. יש עוד אחד, זול יותר, אך פחות מרשים של חברה בשם DVS זה מדריך שלא קיים בחנויות (אני חושב). החברה יושבת בראשל"צ וניתן לרכוש באמצעות משלוח. אני רכשתי אחת וממש לא מרוצה. הטלפון שלהם : 03-9613424 ומחירו 69ש"ח האתר שלהם הוא: www.digitalvideo.co.il הם מתעסקים במערכות עריכה וניתן למצוא שם כמה מציאות חבל על הזמן...

eladavitan

New member
מסך כחול ופרמייר

אהלן להשתמש במסך כחול או ירוק בפרמייר 6.5 זו לא בעייה. הבעייה היא בלהעמיד את המסך. אתה צריך מסך או וילון בצבע כחול אחיד. המסך חייב להיות מתוח ומואר היטב. אסור שתהיה הצללה של האובייקט שאתה מצלם. לאחר שצילמת ודגמת את החומר למחשב הדרך קצרה מאוד. גרור את קטע הוידאו עם המסך הכחול לערוצי וידאו 2 ומעלה (ההורדה של המכך הכחול לא אפשרית בערוצי וידאו A,B). כפתור ימני בעכבר על הסרטון בחר באפשרות VIDEO OPTIONS --> TRANCEPERENCY בחלון שיפתח תבחר באפשרות מסך כחול והתוכנה לבד תסיר לך את הרקע הכחול. כדי לשפר את התוצאה אתה יכול לשחק עם הסליידרים למטה. בהצלחה

למעלה