צריך !!!

צריך !!!

בימים האחרונים השתמשתי במילה הזו מספר פעמים ומספר פעמים קיבלתי על הראש, מאנשים שונים על שהשתמשתי בכלל במילה "צריכה"... ואתמול בלילה פתחתי ספר שאני קוראת והמשפט הראשון היה: "אנו יכולים גם למחוק את הביטוי "צריך" מהמילון שלנו, וגם ממחשבתנו. אם כך נעשה נשחרר לחץ רב שהעמסנו על עצמנו. אנו יוצרים לחץ עצום כאשר אנו אומרים: "אני צריך לעשות..." מה לדעתכם המילה שאנו אמורים להשתמש במקום המילה "צריך"? שיהיה לכולם יום נפלא

נקודה מעניינת וטובה...

צריך מעורר את החייל הצייתן שבו לפעולה. המילה הזו, שמה אותנו מיד במקום של דריכות כי "צריך"... היא עלולה להכניס לחרדה אם אנחנו לא עושים "את מה שצריך"... וגם את רגשי הנחיתות והאשמה כי "לא עשינו מה שצריך"... מילה טעונה בהרבה רגשות ותחושות, אפשר להתמש במילה "כדאי ל..." "אני רוצה ל..." ואני בטוחה שיש עוד אפשרויות... בוקר טוב לך ותודה על המילה

Deerest

New member
ההתניה

מה זה משנה איך קוראים למלה. מה שמשנה זה איך אנחנו מגיבים אליה. את זה "צריך" לשנות. את זוכרת את המעבר ל "מתי את מסיימת?", היום כבר חוזרים ל"מתי את גומרת?" מפני שההתיחסות השתנתה. תארי לך שבספר היה כתוב: אנחנו צריכים למחוק את הביטוי..." הוא עדיין התכוון לאותו דבר. לא משנה איך נקרא לה, אנחנו עדיין צריכים...

Deerest

New member
אז צריך, אז מה?

אנחנו יצרנו את העומס והלחץ, אנחנו גם נוריד אותו.

spectacular

New member
צריך,אפשר,רצוי,כדאי,אולי,../images/Emo41.gif

לדעתי צריך לבדוק משמעות של כל מה שנאמר ולא להטפל למילה אחת ולהגיד- המילה הזאת לא טובה,ואם לא נגיד אותה ,נרגיש טוב יותר, אני למשל אמנע מלהגיד למישהו אחר: אתה צריך... אבל לעצמי אני אצעק:אני צריכה, וטוב שאכנס ללחץ, רק ככה אני מבצעת דברים,זאת אני. אבל אם מישהו אומר לי-את צריכה, אני בשום אופן לא אקבל את זה.

יכול להיות...

אני חושבת ש"צריך" עובדת חזק על המוח שלנו מהיום שלמדנו שיש "צריך"...כדי לרצות כל מיני אנשים סביבנו... הנה אמרת את זה...אמרת שהיא מכניסה ללחץ... יש גם "צריך" שלא נאמר במילים, אבל הוא מאוד ברור...

Deerest

New member
מראה

לפעמים שאני קורא אותך אני שומע חלקים קטנים מעצמי.

למעלה