צריכה את דעתכם...

ChocolateBar

New member
צריכה את דעתכם...

היי,
המנחה שלי לתזה הציע לי להמשיך לחקור איתו במסגרת מעבדה בשנה הבאה.
לפיכך, עליי להירשם ללימודי דוקטורט בארץ 'בכאילו', משום שסיימתי את התזה שלי (כרגע ממתינה לשיפוט) ולא אהיה סטודנטית של האוניברסיטה עוד.
מכיוון שאני מתכוונת ללמוד לימודי דוקטורט בארה"ב (ואך ורק שם), רציתי לשאול האם זה עשוי לפגוע באיזשהו אופן בסיכויי הקבלה שלי?

ועוד שאלה טכנית - מה התאריך האחרון להיבחן בו ב-GRE, לדעתכם, כדי להספיק לרישום של 2017, שהוא ב-1-2.12?

תודה

idohatam

New member
מה זה להרשם לדוקטורט בכיאילו?

את תיהי סטודנטית לדוקטורט או לא? אין פה כאילו.
אם אני מבין נכון הוא מציע לך שתרשמי ותפרשי ברגע שתתקבלי לארה"ב, לא מבין איך זה ישפיע לרעה. אם זה ממש מטריד אותך תכתבי בקורות חיים שאת כרגע מתפקדת כעוזרת מחקר.

ChocolateBar

New member
היי,

כוונתי ב'כאילו' הייתה שאני לא באמת מתכוונת לכתוב דוקטורט בארץ, אלא משתמשת ברישום כדי לתפקד בתור עוזרת מחקר. כמובן שההרשמה אמתית לגמרי :)
ואתה מבין נכון, זה מה שהוא מציע. אני רק רציתי לוודא שזה לא עשוי להוות מכשלה (שאני נרשמת ואז פורשת...).
תודה על תשובתך

d a p h n a

New member
זה לא יפגע. אם תהיי בדוקטורט בארץ רק לשנה, לא הייתי בהכרח

כותבת את זה בקורות החיים האקדמאיים (אני לא כותבת את השנה שהייתי רשומה למאסטר בארץ שלא סיימתי כי עשיתי מסלול ישיר לדוקטורט בארה"ב), כי זה סתם מבלבל את התמונה.
אבל כשלעצמו אני לא רואה בזה שום פגיעה.

ChocolateBar

New member
תודה, למעשה...

התכוונתי שלא לציין את זה, אלא רק לציין את הניסיון המקרי.

אגב, את רואה את האפשרות הזו כמשהו משמעותי להמשך? כי אני עדיין מתלבטת האם אני אכן רוצה לעשות את זה (מכמה סיבות...)
אשמח לדעתך

3rd CYR

New member
הייתי במצב דומה לשלך

סיימתי את המאסטר וכדי להמשיך לעבוד עם המנחה שלי כעוזרת מחקר וכו' נרשמתי לדוקטורט בארץ. זו גם הייתה תוכנית חירום למקרה שבו אם אני לא מתקבלת לדוקטורטבארה"ב אני לא בזבזתי זמן. מן הסתם הכל היה בידיעת ותמיכת המנחה (הדבר היחיד שניצלתי לרעה בהקשר הזה היה קבלת מלגת הדוקטורט).
השנה הזו לא מופיעה בשום מקום בקו"ח שלי, וכיוון שאני רושמת שנים שלמות, ללא חודשים (1999-2001 לדוגמא) לא רואים שהיה פער של שנה בין סיום התואר השני בארץ להתחלת התואר השלישי בארה"ב. את הניסיון המחקרי אני מציינת בנפרד תחת ניסיון מחקרי.

ChocolateBar

New member
זה לגמרי המקרה אצלי...

רק שאני לא הכי מעוניינת בהמשך עבודה משותפת, ותוהה האם סירוב לכזו הצעה יהווה מכשול עבורי (כמובן, באופן מנומס ומנומק).
ראשית, משום שאני זקוקה עדיין למכתב המלצה, ולא רוצה לאכזב את המנחה.
שנית, משום שזה מהווה ניסיון מחקרי משמעותי במסגרת מחקר שקיבלה גרנטים.

ועדיין, אני רוצה לסרב (מכמה סיבות).

מה דעתך?

3rd CYR

New member
מה הכוונה ב"לא מעוניינת בהמשך עבודה משותפת?"

האם הכוונה היא שאת לא מעוניינת לעבוד אחרי שתתקבלי לדוקטורט בחו"ל? או שאם לא תתקבלי לדוקטורט בחו"ל תרצי לעזוב את האקדמיה בכלל?
אני מניחה מהאופן שבו תיארת את המצב, שהמנחה מודע לזה שזה דוקטורט בכאילו (כי הוא יודע שעליו יהיה אוטוטו לכתוב לך מכתבי המלצה לדוקוטרט בחו"ל), ולכן יהיה מוסכם עליכם מראש שבמידה ותתקבלי כנראה יהיה לך עמוס מידי להמשיך לעבוד על הפרויקט שלו בעתיד, מרחוק. בכל מקרה, אני חושבת שאם המנחה מבין ש
&nbsp
או שמא את זו שרקמת את כל הרעיון של הדוקטורט בכאילו והמנחה שלך לא מודע לזה בכלל?
&nbsp
או שאת מדברת על זה שהמנחה מצפה ממך להשאר לדוקטורט בארץ במידה ולא תתקבלי ואילו את תרצי לעזוב? אני חושבת שאם זה המקרה זה לא משהו שחייבים לדון בו עכשיו. הכל יכול להשתנות בשנה הזו, וזה לגיטימי שתחליטי לפרוש אחרי שנה (וזה גם אפשרי שאת תשני את דעתך ותחליטי כן להשאר). כן הייתי מבהירה בבירור שהכוונה שלך באמת היא מקפצה ללימודים בחו"ל ושאת רואה בלימודי ד"ר כאן רק הזדמנות פז לניסיון נהדר מבלי להכניס את הסיום דוקטורט ב"זכרון דברים".

ChocolateBar

New member
תודה על ההמלצות

למען הסר ספק, הוא מודע לחלוטין לתוכניות שלי והוא זה שרקם את רעיון הרישום מלכתחילה (בכלל לא הייתי מודעת לאפשרות). וכן, לגמרי הבהרתי שמבחינתי זה רק ניסיון הכרחי, ואני ממש לא מתכוונת להמשיך מעבר לזמן שאני ממתינה לתשובה מהאוניברסיטאות ומתחילה במעבר.

הכוונה הייתה לגמרי אחרת - יש לי הסתייגויות מהמשך עבודה משותפת מפאת נושאים אישיים והאנשים איתם אני צריכה לעבוד. פשוט תהיתי ביני לבין עצמי אם עליי לבלוע את הגלולה לשם התקדמות ומכתב המלצה או שיש מוצא אפשרי. נראה לי שדי ענית לי בין השורות, ויהיה עליי לקבל את המצב כפי שהוא.

d a p h n a

New member
תראי, מבחינת הנושאים האישיים וחוסר הרצון בעבודה משותפת

אני משערת שזה תלוי מה עוצמת הדברים. סתם לשם הדוגמה - אם המנחה הטריד אותך מינית, או התייחס אלייך בצורה מקטינה ומזלזלת באופן קיצוני, מן הסתם לא כדאי להמשיך לעבוד איתו אפילו לשנה אחת. אם סתם לא ממש נחמד לך שם, זה שיקול אחר.
&nbsp
לגבי החשיבות של זה - נראה שישנם כאן שני שיקולים:
1. ההמלצות מהמנחה: מאוד חשוב שיהיו לך המלצות טובות ומפורטות ככל האפשר מן המנחה. לכן את צריכה לשקול היטב האם זה שתסרבי לו יפגע במערכת היחסים איתו, ובמידה ואת מחליטה שלא לעבוד אצלו, להציג לו מערך שיקולים שיעיד על כך שחשבת על הדברים, ושאין לך ביקורת אישית עליו (גם אם יש לך), כדי לשמור איתו על יחסים טובים למטרת ההמלצה.
&nbsp
2. החשיבות של נסיון מחקרי לקבלה. אם יש לך כבר ניסיון מחקרי משמעותי מהתואר השני, זה פחות קריטי. אם אין לך ניסיון כזה, או שיש לך מעט ניסיון כזה, בהחלט שווה לצבור עוד לקראת ההרשמה.

ChocolateBar

New member
תודה לך על ההבהרות

זה יותר מקרה של לא ממש נחמד לי שם (אם כי קצת יותר סבוך מזה), ולכן ניסיתי לשמוע חוות דעת של חברות וחבריי הפורום.

מבחינת המלצות, האם אני מקבלת את המכתב אליי?
לא הבנתי מה הנוהל במקרה הזה. במקרים של הגשת מלגות למשל, הממליצים שלי כתבו מכתב ישירות לוועדת המלגות.
מבחינת ניסיון מחקרי, עבדתי כעוזרת מחקר בתואר הראשון וכעוזרת מחקר בארגון חיצוני בתואר השני, כמו גם חשבתי לציין את התזה בתור ניסיון מחקרי. אולי בכל זאת שווה להשיג יותר ניסיון...

3rd CYR

New member
לגבי המכתב

המכתב נשלח ישירות על ידי נותן ההמלצה. לרוב בעת ההרשמה תספקי למערכת הממוחשבת של ההרשמה את שמות והאימיילים של הממליצים והם אוטומטית יקבלו מייל עם לינק שמשמש אותם לספק המלצה (לפעמים לענות על כמה שאלות סטנדרטיות סגורות, כגון לדרג את היכולות השונות של המועמד על סקלה של 1-5, בנוסף לשאלות פתוחות. לפעמים מדובר בהעלאת קובץ מוכן של מכתב בPDF).
במקרים מסוימים מדובר ב HARD COPY כאשר את תספקי למנחה את הדד-ליינים לקבלת המכתב ואת הכתובות. גם כאן לפעמים למכתב יש לצרף טופס שאלון קצר (את מורידה אותו יחד עם ערכת הרשמה ומוסרת לממליץ).
לעיתים נדירות יחסית הסטודנט עצמו שולח את המכתבים יחד עם החומרים של האפליקשיין. במקרים אלו הממליץ שם את ההמלצה במעטפה חתומה (דהיינו, חתימה/חותמת על שולי הסגירה של המעטפה כך שברור שהיא לא נפתחה לאחר סגירה), ואת המעטפה החתומה את מצרפת לכל החומרים האחרים שנשלחים כHARD COPY.
&nbsp
לגבי ניסיון - אני חושבת שככל המרבה הרי זה משובח, בעיקר אם מדובר בניסיון שונה ומגוון ותפקידים שונים. אם יש סיכוי שיצא לך מזה מאמר או הצגה בכנס אז אין בכלל שאלה שזה חשוב וכדאי. אבל גם ניסיון "סתם" שהוא בתפקיד שונה (למשל, הרצת נבדקים בניסוי לעומת הזנת נתונים וניתוחם), או דרג אחר (נניח, רכזת מחקר במקום עוזרת זוטרה), התנסות במתודולוגיה שונה (ניסוי לעומת סקר, למשל) הם דברים שיעשירו את קורות החיים שלך ויהפוך אותך למועמדת טובה יותר אם תמנפי את זה בSOP שלך

ChocolateBar

New member
מה אומר...

חיזקתי אצלי את המסקנה שעליי לשתף פעולה, גם במחיר של 'לא נחמד לי'.
תודה על המידע המפורט, זה עזר לי לסדר דברים בראש

3rd CYR

New member
בהצלחה!

מקווה שהכל ישתלם וגם יהיה פחות לא נחמד ממה שאת מצפה.

אור302

New member
לזכר הימים שבהם המרצה כן היה נותן מעטפה חתומה לתלמיד,

עד היום יש לי ערימה של מכתבים מיותרים. 12 שנה מאוחר יותר (+יומיים מאז הגעתי לפה), ועוד אין לי אומץ לפתוח ולראות מה כתבו עליי שם.

למעלה