צריכה את המלצתכן בנוגע לסמארט טרייק..

מאי26

New member
צריכה את המלצתכן בנוגע לסמארט טרייק..

ילדון הבית מתקרב בצעדי ענק לגיל שנה (איך זה קרה???) ואני רוצה לבקש עבורו מאמא שלי סמארט טרייק, רק שכל הדגמים בלבלו אותי. יש את סמארט טרייק דרים שעולה מחיר מזעזע של קרוב ל-800 ₪, ויש סמארט טרייק ״רגיל״ שעולה הרבה פחות. מה ההבדל ביניהם? זה שווה בכלל? ויש המלצה לחנות שבה המחירים קצת יותר שפויים?
בהזדמנות זו, אשמח לשמוע המלצות לקניות לבן שנה שיש לו (כמעט) הכל. יש לו שני אחים גדולים, כך שכבר יש לנו בימבה/לגו בלוקס/קוביות/קומפי/שולחן פעילות. יש עוד רעיונות?

d a p h n a

New member
יש למעשה יותר מרק שני אלה

יש כמה וכמה דגמים של טרייק.
הדגם הכי יקר מתאים גם לילדים מגיל חצי שנה בערך, כי אפשר להרכין אותו אחורה. את לא צריכה את זה.

בין הדגמים האחרים יש כל מיני הבדלים (עם ריפוד, בלי ריפוד וכו'), אבל ההבדל הבאמת קריטי הוא ההבדל בקלות הניווט מבחינת ההורים. בדגמים הזולים יותר, כדי לפנות ימינה או שמאלה או להסתובב, את צריכה פיזית לסובב את הידית מצד לצד. בדגמים היותר יקרים, כמו הדרים, יש Touch Steering, מה שאומר שהנייוט עובד ממש כמו בעגלת תינוק (כשאת רוצה להסתובב, את פשוט דוחפת לכיוון המתאים).

כשרצינו אנחנו לבקש טרייק ליום ההולדת הראשון של איתן, הלכתי לחנות שמחזיקה את הדגמים, ופשוט ניסיתי אותם. ברגע שהשוותי בין ההיגוי של הדגמים ה"פושטים" להיגוי של היקרים יותר, היה לי ברור לגמרי לגמרי שאני רוצה דגם עם touch steering. נדמה לי שמה שקנינו בסוף היה דרים. הוא עלה בערך 600 ש"ח. אמרתי בזמנו למשפחה שלי (שהיו אלה שקנו) שאני מוכנה לשלם את ההפרש במחיר, אבל הם הציעו מיוזמתם לשלם על היקר יותר.

Noich80

New member
לנו יש את ה ZOO והוא מצויין

האמת שזה גם הדגם שאני רואה הכי הרבה (במודיעין לפחות).
מתנות של גיל שנה.. טוב פסלת את החשודים המיידיים, ממליצה על ספונת שזה כיף גדול, פליימוביל 123 (האמת שפה מהתחלה היה פליימוביל רגיל עם החבאה של החלקים הקטנים), משחקי עץ, ספרים... פחות בקיאה בעינייני בנים.
תכלס חבל לקנות סתם רק בשביל הקניה. תבקשו משהו לגיל יותר מבוגר שהילד יהיה ממנו אם יש לו הכל.

greys

New member
אנחנו קיבלנו סמרט טרייק מתנה

ליומולדת שנה ובקושי משתמשים בזה.... בעניי מיותר.

לנו יש דגם שהיה דאז די מתקדם

ומאוד נהנינו ממנו (מה שמזכיר לי שהגיע הזמן למכור אותו
)
אבל לא הייתי נסחפת ומוציאה על זה 800 ש"ח (תכל'ס גם לא 500), נראה לי שהדגם הבסיסי של היום לגמרי מספיק.

המלצה טרייה

אנחנו קנינו בחנוכה לתאומות 2 סמארט טרייקים. (קיבלנו תקציב מהמשפחה לכבוד יום ההולדת שהיה חודש לפני)
היה מבצע בטויס אר אס, וקנינו את דגם ספארי ב-450 במקום 600
הוא ממש מוצלח, ניווט טאצ' (כמו שהסבירה דפנה) והילדות פשוט מתות עליו.
אני צריכה להחביא אותם כדי שלא יטפסו ויגידו לי "אן אן" - רוצות לנסוע לטייל.

yoyo10

New member
וואו איזה סכום

זה בסך הכל אופניים שהילד פסיבי בהם לחלוטין לא ראיתי ילדים מדוושים על זה מעולם והרבה יותר נוח לתנייד עם טיולון או מנשא גב

d a p h n a

New member
קודם כל, ראיתי בהחלט ילדים מדוושים

אבל שנית, אין בכלל מה להשוות בין טיולון לבין טרייק, בלי שום קשר לדיוושים.

בטיולון, הילד באמת לגמרי פסיבי. הוא יושב שם ומסתכל על העולם, וגם זה במבט די מוגבל כמעט רק ישר קדימה.

בטרייק הוא הרבה הרבה יותר פעיל. הוא רואה הרבה יותר ממה שקורה סביבו, כולל שהוא רואה אותי ואני אותו הרבה יותר בקלות. והוא גם יכול לגעת בעולם שסביבו. הוא נוגע בשיחים, מלטף את האבנים בקירות, מבקש להתקרב לכלבים שאנחנו עוברים (כמובן עם רשות של הבעלים שלהם), וכו'. הוא באינטראקציה עם הסביבה שלו ברמה שאין להשוות אל מול טיולון.

עכשיו, ברור לגמרי שהוא לא מחליף עגלה/טיולון למטרת התניידות למרחקים ארוכים. הוא לא נועד בשביל "לסחוב" את הילד ממקום למקום. הוא נועד בשביל הכיף. אצלנו הטרייק הוא הבילוי הקבוע של שישי אחר הצהריים ולפעמים גם של שבת בבוקר (אם אין תכניות אחרות). הוא קם מהנמנום ודבר ראשון רוצה להכנס לטרייק ולצאת לטייל. אם מזג האוויר לא מאפשר טרייק, הוא מתבאס לגמרי. ולפעמים באמצע היום הוא פתאום ילך לחדר עם הטרייק ויבקש להכנס אליו, אפילו אם הוא יודע שלא נוכל ללכת לשום מקום.

yoyo10

New member
בשביל זה יש בימבה ומנשא על הגב

עם 2 הגדולים היה לי תלת אופן עם ידית הגוי (זה מה שהיה אז נפוץ) זה כמעט לא היה בשימוש (דווקא הייתה אחלה ידית היה ניתן עם יד אחת
לדעתי זה אותה פסיביות לקראת גיל 3 עדיף כבר אוני איזון
לרוב ילדים מתחילים לדווש הרבה אחרי גיל 3 ואז הסמרט כבר קטן עלהם מזמזן מעטים הילדים שמדבשים לפני גיל 3

רגע, אין יותר תלת אופן עם ידית?

שיט, אז חבל שזרקנו את שלנו... אצלנו שתיהן נהנו מאוד לדווש בתלת אופן.

d a p h n a

New member
העניין הוא, שלך זה פתרון נוח (מנשא/בימבה)

לנו נוח טרייק. לכל אחד יש סיטוצאיות שונות וצרכים שונים.

כמו שכבר כתבתי כמה פעמים, איתן שנא ושונא מנשאים. הפעם האחרונה שהסכים להיות במנשא היתה בגיל חודש וחצי, וגם אז רק לעשר דקות. מאז הוא לא הסכים להכנס לשום מנשא בשום פורמט שהוא.

יתרה מזאת, הוא שוקל כרגע יותר מ-11 קילו. אני שמחה מאוד בשבילך (באמת, לא בציניות) אם את יכולה בקלות לסחוב 11 קילו על הגב לאורך זמן. הגב שלי, באופן מצער, לא יעמוד בזה. אני משקיעה הון תועפות כדי לקנות לפטופ ששוקל פחות משני קילו, כי לסחוב יותר מזה באופן קבוע זה בעייתי בשבילי. אז לסחוב ילד ששוקל יותר מעשרה קילו זו פשוט לא אופציה מבחינתי.

וגם בימבה כרגע לא עובדת לנו, כי הוא מאוד אוהב לעלות על בימבות ולרדת מהן, אבל להסיע אותן הוא מצליח רק ברברס.

מבחינתנו, הטרייק הוא מעולה. כי כרגע הוא יושב בו קשור בבטחה, עם הרבה אינטראקציה לעולם. ועוד כמה חודשים נוריד לו את המושב הגדול ונשאיר אותו עם המושב הקטן, שיהיה לו יותר חופש, ואחר כך נוריד לו את הפדלים ונראה אם הוא רוצה או לא רוצה לדווש. ירצה, ירצה. לא ירצה, לא ירצה. אבל אפילו אם הוא לא ידווש בטרייק פעם אחת - עדיין זה פריט מעולה בשבילנו, בשביל הצרכים והתנאים שלנו.

הדבר היחיד שמבאס אותי עם הטרייק זה שבפעם האחרונה שהיינו בפינת המשחקים מישהו גנב לנו את הטלפון שבא איתו, ואיתן נורא אהב אותו.

יש בימבות

שאת יכולה להסיע ועם מין "מגן" שמונע מהם לרדת. כשהם גדלים מפרקים את זה
לי הסמארט טרייק גם נראה עונש- לא נכנס לי בבגאז', לא מתקפל וכו'

d a p h n a

New member
תכל'ס, לא ממש מבינה את הדיון הזה.

מבחינתנו הטרייק הוא ה-פריט הכי שווה שנקנה לילד אי פעם.
מבחינתכן הוא עונש.
שכל אחד יעשה מה שטוב לו.

כי כאמור

כנראה שיש הורים שזה יהיה עבורם עונש
ו800 ש"ח להוציא על משהו שלכל הפחות- עלול להיות עונש- זה משהו שצריך לשקול לפני שקונים ולשמוע ממי שעבורה זה היה עונש...
(במיוחד כשהחלופות יותר זולות ולפחות הבימבות כמו שהיו לנו- הרבה יותר זולות עם אותם "פיצ'רים")

yoyo10

New member
הטיולון שלנו עלה כמעט חצי

והוא מעולה
אני בהלם מהמחיר

d a p h n a

New member
אין לי שום בעיה עם זה שאתם מביעות את הדעה

שלכן בנושא.
פשוט מוזר לי הניסיון לשכנע *אותי* שהטרייק מיותר, ולהתווכח איתי על הסוגיה של האם הוא מיותר או לא, ולהציע לי פתרונות חלופיים.

זה שאתן חושבות שהוא מיותר - אחלה. זה בהחלט יכול להיות מידע שימושי. אבל מה הדחיפות בלשכנע אותי שזה מיותר ובזבוז כסף?

דפנה ממתי את בתפוז?

המון לא?
משורשר אליך כי את ציינת שבימבה לא מתאימה כי אין לה XYZ ופשוט כתבתי שיש בימבות שכן.... ברור שלא באים לשכנע אותך..

d a p h n a

New member
לא התייחסתי בהכרח אלייך, אבל לא משנה

באמת, נראה לי שהנקודות הובהרו:
יש מי שמאוד נהנה מהטרייק, יש מי ששונא את הטרייק, ויש מי שבאמצע. כעת פותחת השרשור יכולה לקבל את ההחלטות שלה, וזה מה שחשוב.

למעלה