צריכה את עזרכתם...

barrrr

New member
צריכה את עזרכתם...

שלום!!! אז ככה...יש לי ךהכין פרוייקט באנגלית ואני צריכה לבחור נושא והחלטתי לעשות על פינק פלויד!!! ועכשיו כאן אתם נכנסים...נאי צריכה למקד יותר את הנושא (כי אני יכולה למצוא המון חומר עליהם) אז אם אתם יכולים בבקשה לעזור לי למקד יותר את הנושא ולהפנות אותי למקורות בהם יהיו מאמרים באותו נושא (באנגלית) מקווה שתוכלו לעזור...תודה ויום טוב! :)

weird dust

New member
אני ההיתי עושה על סמים

ואז בסוף כותב סיפורים אישיים ואחד מהם על סיד בארט. בתרגום לעיברית של שאלת המחקר זה אמור להיות משהו כמו: איך סמים משפיעים על חיי אדם? לחקור סמים ולכתוב עליהם (לא סחר חומר באינטרנט) לכתוב על השפעות רפואיות שלהם. לחפש מישהו מ"מלקישוע" ולראיין אותו. ולכתוב על סיד בארט. (זה מה אני ההיתי עושה עם החברה לא היו מתעקשים לעשות על איידס, שם עשיתי את אותו עיקרון ושמתי את פרדי מרקורי שמת מאיידס).

Queen Of Rain

New member
מה הבעיה...?../images/Emo163.gif

תעברי על המאמרים ותריצי חיפוש טוב בגוגל ואת מסודרת

barrrr

New member
וואלה אחלה רעיון...

רק נראה לי שיש כבר סמים אז מקסימום אני יעשה אלכוהון או משהו כזה בכל מקרה...המון המון תודה לך

itaikuskus

New member
אבל אלכוהול זה לא כל כך רלוונטי

אלכוהול הוא לא משהו שהכשיל את הפינק פלויד. סמים כן. בעיות האסיד של ברט שהביאו לנפילתו בעיות הקוקאין של רייט שהביאו לפיטוריו בעיות האגו (גם סוג של התמכרות) של ווטרס... אבל אלכוהול זה לא רלוונטי. את רוצה תעשי על מכוניות מרוץ והקשר שלהן לניק מייסון המתופף שאוהב אותן כל כך.

barrrr

New member
דווקא לא חשבתי בכוון

של פינק פלויד... פשוט הנושא של סמים כל כך מאוס כל בן אדם עושה עבודה על השפעות הסמים אז חשבתי ללכת יותר לכוון של אלכוהול

weird dust

New member
הנושא של הסמים לא מאוס

יש הרבה דברים שלא ידועים על סמים יש דברים שאף אחד בבית ספר לא בא להגיד לכם על סמים יש כל כך הרבה לכתוב על סמים הבעיה שבאמת יש הרבה יותר אנשים שעושים על סמים אבל בלי קשר מה את יודעת על סמים? היתה עם מלחמת האופיום, שהיא מלחמה על סמים. יש את הסיפור המאוד ידוע כאן על סיד, שלא הרבה כתבו עליו. יש את העיניין שיש "משפחות" של סמים, כמו למשל האל אס די לא ממכר הוא משפיע על חלק אחר של המוח. היצור והזיקוק של ההרואין שבעצם ניתן לייצר כמה סמים עם זיקוק שונה מפרג פשוט בצבע וורוד. יש הרבה מה לכתוב וזה כמה רעיונות.

itaikuskus

New member
תכתבי על

ג'ון בונהם, המתופף של לד זפלין שחשב שהוא יכול לשתות את כל הבר אבל טעה והקיא עצמו למוות.

barrrr

New member
אחרי מחשבה ועוד כמה התייעצויות

החלטתי באמת לעשות על הסמים... ובאמת יש המון חומר נגיש וגם לי בעצמי יש ידע עליהם אז המון המון המון תודה לכל מי שעזר...

weird dust

New member
אם כבר מדברים על מוות של כוכבי רוק

הנה רשימה לא קצרה שמסבירה ממה כל כוכב מת (למרות שזה ניראה נחמד זה של הכנסיה הקטולית וכדאי שלא תקשיבו להם ותיראו מה זה יעשה)

flowerboy69

New member
תנסי על טיס כי...

גילמור הוא טייס וגם טיסה זו סוג של חוויה שהמוזיקה שלהם מעבירה כשמאזינים לה וטיסה זה גם איזה שהוא הקשר לסמים...השיר lerning to fly מספר על איך הכל נראה ואיך מרגישים כשטסים אני אוהב את השיר הזה...

melancholy man

New member
קצת מיקוד

קודם קצת מחאה, קצת מרגיז אותי הקישור שנעשה בין פינק פלוייד לסמים, סה"כ יחסית למרבית הלהקות בסצנת הרוק בין 67 ל 79 תקופת הסמים של פ"פ הייתה מאוד קצרה ובניגוד לרבים אחרים הם השכילו להבין את הסכנות הטמונות בענין. ולבקשה, הייתי מתמקד באחת מאלבומי הלהקה (למשל ה Dark side) ומנסה להבין מה ניסו חברי הלהקה להגיד באלבום, האלבומים של פינק פלוייד מ 73 ואילך מתאפינים בהיותם אלבומי נושא (קונספט) כך שניתן לקחת את הנושא המרכזי של האלבום ולנסות לראות כיצד "תוקפת" הלהקה את הנושא.

weird dust

New member
תגובה

אני מנייח שהעבודה באנגלית שנתנו לה לעשות זה מה שנתנו לי לעשות. משום כך נתתי את דעתי למה אני רציתי לעשות, על סמים ובסוף לתת קישור מסויים לפינק פלויד, סיד בארט וההתמכרות לסמים. העבודה בגדול לפי ההמלצה היא על התמכרויות ומשם הגעתי לנושא צקצת יותר מעניין.

Jflyaway

New member
קצת עצוב לי להיווכח

שוב ושוב שסיד בארט הפך להיות מזוהה עם סמים יותר מאשר עם מוסיקליות, והאסוסיאציה המיידית של כל מי שמזכיר אותו: סמים. בארט היה בראש ובראשונה מוסיקאי. בארט היה אדם אינטליגנטי ומוכשר, אשר נקלא לסיטואציה אשר בה היו לו קשיי התמודדות עם מציאות תובענית אשר נגדה את האישיות שלו. הוא לא היה קורבן של LSD אלא קורבן של נסיבות, וחשוב להכיר בזה. ראוי שניתן לאיש את ברספקט הראוי, לא מדובר בנרקומן אלא באשיות רגישה אשר התמוטטה - והסמים היו רק חלק קטן מן הסיפור, מעין קטליזטור. אני מציע לכם לקרוא ביוגרפיות של בארט, יש לפחות שני ספרים מאוד רציניים ובהם תחקיר מעמיק למורכבות הבעייה שהייתה לבארט באותה תקופה.

לא הייתי אומרת ש"כל מי שמזכיר אותו"

חושב מיד על סמים. זה עניין של עומק ההכרות עם הלהקה, ועם הביוגרפיה של סיד ויצירתו בכלל. גם בפורום הזה, תמצא תאורים שונים, והיו על כך כבר שרשורים. ואולי זה גם עניין של גיל, ונסיון חיים... אגב, כאשר שמעתי על בארט לראשונה, מפיו של י. קוטנר, זה היה בדיוק בסגנון הזה: "חבר בלהקה שהתחרפן מסמים, והוחלף".

melancholy man

New member
זה היה היחס לסיד במשך שנים

ואני חושש שליחס של חברי הלהקה, שניסו בהתחלה, מן הסתם בשביל להשתחרר מהדומיננטיות שלו אצל המאזינים, להמעיט בתרומתו יש חלק גדול בכך. הסיפור של סיד הוא סיפור מעניין, לצערנו אנחנו חיים בעולם שבו סיפור מעניין, הוא חדשות טובות יותר ממוסיקה טובה, ככה זה. יחד עם זאת, אולי אני טועה ואולי זה רק תוצאה משיטוט בפינות האפלות של חובבי רוק באינטרנט, אבל יש לי תחושה שסיד מתחיל לקבל חזרה את הכבוד הראוי לו ויותר ויותר אנשים מפסיקים להתיחס כמו: "חבר בלהקה שהתחרפן מסמים, והוחלף" ומתיחסים אליו כפי שהתיחסו אליו כשהיה פעיל וכפי שראוי שיתחסו אליו: מוסיקאי מחונן, שתולדות חייו הביאו אותו למקומות קשים ולפרישה ממוסיקה.

למעלה