צריכה את עזרתכם- יומולדת בשבת

צריכה את עזרתכם- יומולדת בשבת

הי לכם,
בשבת אנחנו חוגגים יומולדת לביתי. אנחנו נהייה 26 אנשים מתוכם 10 ילדים. כולם (פרט לי ולעוד מישהי) לא צמחונים/טבעונים. מה מכינים לכזאת כמות של אנשים שגם יהיה טעים, נעים משביע?
 

ladybug6

New member
את מדברת על ארוחת ערב מלאה?

או רק כיבוד לנשנושים?
בראנץ'?
הגשה לשולחן, או בופה?

תני פרטים ונוכל לתת לך רעיונות בשפע
 

ladybug6

New member
אוקיי, כמה רעיונות

ראשית הרעיון של מיקי מעולה לדעתי - בצק עלים מגולגל לרולדות ממולאות ב-2 סוגים של מילויים, למשל פירה ובצל מטוגן, ופטריות וירקות, או משהו אחר שבא לך.

קערה ענקית של ספגטי מוקפץ עם ירקות ברוטב סויה-סילאן-צ'ילי מתוק.

סיר גדול של אורז לבן + שני סוגים של תבשילי רוטב: למשל תבשיל עדשים מתובל מהבלוג שלי - מומלץ בחום, ובנוסף אפשר צ'ילי נון קרנה עם טחון מהצומח.

2 סוגים של קציצות/לביבות. אחד יכול להיות פלאפל כי את זה כולם מכירים ואוהבים, והשני יכול להיות לביבות בטטה, או סלק.

ממולאים כלשהם לבחירתך. המילוי הסטנדרטי זה אורז ועשבי תיבול, קצת לימון וסוכר וסלרי קצוץ קטן בפנים יעשו רק טוב. ורוטב עגבניות עשיר, בישול ממושך.. וכו'.

תבנית גדולה של תפוחי אדמה בתנור ועוד תבנית של ירקות אנטיפסטי עם עשבי תיבול ושמן זית.

אם יש לך כח/יכולת להכין גם פוקאצ'ות עם בצל ועגבניות מעל - מה טוב.

ובנוסף, סלטים טריים ו/או מבושלים לבחירתך: סלט ירוק גדול, סלט כרוב קצוץ קטן עם לימון ומלח ושמ"ז, סלט גזר במיץ תפוזים ופקאנים, סלט חצילים קלויים/פלפלים קלויים, סלט סלק מבושל ומגורר בלימון וסוכר, סלט עדשים שחורות מבושלות עם עגבניות שרי טריות וכוסברה ונענע ומיצלימון.

התעייפתי רק מלקרוא את זה
 
אז באמת עשיתי רשימה

יהיה מוקפץ, מרק, בורקסים, קציצות, ניוקי, אורז/מג'דרה, סלט ירקות, אנטיפסטי, פטה צמחוני ועוד כל מני... נקווה שנספיק להכין :)
 
לכמויות מה שעובד מעולה

זה מרק גדול ומגניב
מאפה ממולא של בצק פריך או עלים שניתן לגלגל ואחר כך לפרוס או לשטח ולאפות כתבניות פשטידה- אפשר להכין שניים שלושה שונים במילוי וזה מעולה
סלטים בכמה צבעים או לחילופין מגשי ירקות ומתבלים, זה צבעוני ומגוון בטעם. קערה גדולה של עלי חסה ולידה קערות של תוספות וכמה רטבים- גרעינים מסוגים שונים, קוביות סלק, עגבניות שרי, פלפלים בכמה צבים, קוביות טופו שרויות בסויה ובלסמי, פרוסות גזר מתובלות, לימונים כבושים, זיתים....
לחם מכמה סוגים וממרחים- שמן זית עם חומץ בלסמי לידו מלח גס, טפנד, טחינה ירוקה וטחינה רגילה, חומוס, גווקאמולי, עגבניות מיובשות....

קינוחים לחוד

תבקשי מתכונים ספציפיים יותר תקבלי
הרבה תלוי בצורת הישיבה אם זה מזנון או הגשה לשולחן וכולם יושבים
 
תודה על התגובה

אם הייתי יודעת מתכונים ספציפיים- היתה לי פחות בעיה :)
לגבי סלטים וכאלה- פחות מתאים לאוכלי בשר- אני מחפשת תבשילים, מאכלים כבדים ומשביעים.
אשמח להצעות ספציפיות ואז אבקש מתכונים :)
 
אוכלי בשר

אוכלים גם תבשילי ירקות
למשל גזר פרוס מבושל עם זרעי כמון, מלח, פלפל חריף והרבה פפריקה מתוקה.
שעועית ירוקה וצהובה או אפונה זעירה עם קארי מדרס וכוסברה בחלב קוקוס
למשל מרק סמיך של פטריות וגריסים שלא לדבר על מרק שעועית בכמה צבעים - מעדן ממלא מאד!
אצלנו אוהבי הבשר אוכלים בשמחה לזניה עם שבבי סויה וציפוי שמנת קשיו עם הרבה שום
כרובית מרוככת על אדים או במיקרו ואחר כך בתנור עם פרורי לחם מתובלים
קציצות מקטניות מושרות מרוסקות+בצל וירוקים- מטוגנות סטייל פלאפל
אורז עם בצל מטוגן שקדים שלמים חלוטין במים ותבלינים.
חצילים ממולאים זה שוס גדול אצלנו , ברוטב עגבניות פיקנטי או ברוטב פרות חמוץ מתוק חריף
קוביות טופו מטוגנות במחבת מלאות תבליני בשר ותועפות בצל מטוגן על אורז צהוב
סלט פסטה מלא ירקות שכל אחד עבר במחבת או בתנור בעצמו, כולל קוביות טופו ששרו בסויה וסילאן, כולל אגוזים קלויים
פטריות צלויות מוגשות על חומוס, טחינה ירוקה עם פלפל חריף טרי והרבה שום, סלט עגבניות מבושל עם הרבה שום בסוף....
 

ladybug6

New member
אוי, פרחי כרובית מבושלים ואז אפויים עם טחינה

מלמעלה - זה מעולה וסופר קל להכנה. וכו-לם אוהבים.
מתחת לכרוביות אפשר לפרוס עגבניות או לחתוך עגבניות שרי לחצאים ולקשט מלמעלה, במקום.
מיקי הזכירה לי עם הכרוביות עם פירורי לחם (גם זה טעים כמובן).

וגם סלט פסטה עם ירקות קלויים
ביחד עם אורגנו או בזיליקום טריים, שמן זית, שום כתוש טרי וצנוברים או פרוסות שקדים קלויים - שוס אמיתי.
 
למעלה