צריכה את עזרתכם/ן

Skaat Girl

New member
צריכה את עזרתכם/ן

ביקשו ממני להכין עוגה מתנה לכבוד בר מצווה,
עכשיו יש לי מספר שאלות.
העוגה עצמה תהיה עוגת שוקולד ומעל אני רוצה שיהיה ציפוי מוס שוקולד

1.האם ישנה אפשרות,איכשהו, שלא תהיה לעוגה את הגבעה הזאת שתמיד יוצאת בסוף האפייה?או שפשוט אין ברירה ובסוף לחתוך את הגבעה הקטנה עם סכין?!
2.לגביי המוס שוקולד,מה היחס של השוקולד עם השמנת מתוקה?
קודם אני עושה את הגאנש שוקולד רגיל, כמה זמן אחרי זה אני נותנת לזה מנוחה במקרר?ואיך אחרי זה אני מקציפה את זה עם השמנת?
אשמח כמובן לדעת גם כמויות של השמנת והשוקולד(זה אמור לעטוף את העוגה מלמעלה ובצדדים)

בנתיים אלה השאלות שלי,
תודה רבה מראש על העזרה
שחר
 

revavonet

New member
אז ככה

לגבי אפיית עוגה ישרה, צריך לקחת מגבת ישנה שרוצים זרוק, לחתוך ממנה רצועות בגובה התבנית שבה אופים את העוגה.(לא משנה מרובעת או עגולה)
רגע לפני ששמים את העוגה בתנור מרטיבים את המגבת ועוטפים את דפנות התבנית.
ב90% מהמקרים העוגה תצא ישרה.
עכשיו לא הבנתי אם העוגה מצופה בגנאש מוקצף או שאת רוצה שכבה נוספת של מוס שוקולד.
לגנאש מוקצף:
הרבה תלוי בסוג השוקולד (חלב או מריר).
מריר היחס הוא 1:1 שמנת ושוקולד וחלב היחס הוא 1.5 שוקולד ל1 שמנת.
לחמם שמנת לסף רתיחה לשפוך על שוקולד לערבב היטב להכניס למקרר ללילה לפחות
להוציא, להניח ל15 דקות ואז להתחיל לערבל במהירות נמוכה יחסית עד שמתרכך.
להוסיף עוד 1/2 שמנת מתוקה ולהקציף במהירות בינונית ל2-4 דקות.
צריך להזהר כי לגנאש יש נטיה להפוך מהר יותר לחמאה.
לצפות עוגה.
 

Skaat Girl

New member
קודם כל המון תודה על העזרה!

עכשיו לגביי המוס,הכוונה הייתה שהמוס יצפה את העוגה.
אם יש לך מתכון אחר למוס שהוא בלי ביצים חיות או ג'לטין אני אשמח לקבל!

ולגביי העוגה הישרה,אחלה של רעיון אני בהחלט אנסה.מקווה שזה אכן יעבוד!

תודה רבה
 

revavonet

New member
גנאש ללא ביצים...

כמו שכתבתי לך, אם תקציפי את הגנאש תקבלי סוג של מוס, אבל הוא לא יהיה אוורירי אלא יותר דחוס וכבד.
 
למעלה