צריכה את עזרתכם.

AviTaL25

New member
צריכה את עזרתכם.

אני כבר אובדת עצות ולכן אני פונה אליכם.
אני בתהליך התנדבות כבר יותר משנה וחצי ושום דבר לא זז. בנוסף את התפקידים שאני רוצה אני לא יכולה לקבל כי זה בשנתון הבא אז נדפקתי לגמרי.
אז החלטתי שאני רוצה לוותר על ההתנדבות ולקבל את הפטור שלי כי כבר נמאס לי שמורחים אותי ומבזבזים לי את הזמן.
התקשרתי למיטב והם אמרו לי שכדי להפסיק את התהליך אני צריכה ליצור איתם קשר. במייל הם כבר לא עונים לי די הרבה זמן וכשאני מתקשרת הם אף פעם לא עונים!
אם מישהו פה מקושר או יודע דרך אחרת ליצור קשר עם תא מתנדבים (חוץ מהטלפון- 03-7387157 והמייל שלהם) בבקשה תגידו.
תודה לכל מי שיעזור ויועילD:

אופציה שאולי תעבוד

לפני שתא מתנדבים הפך למדור והיה בלתי אפשרי להשיג אותו שנמאס לי שהם לא עונים הייתי הולכת ללשכת גיוס ואומרת שזה בקשר להתנדבות הם לא היו מבינים מה אני רוצה והיו מכניסים אותי למדור פרט

ובנימה אחרת. אני כבר שנתיים וחצי מהצו ראשון שבו אמרו שיש לי 21 ועדין לא גויסתי.
אפקר לנצל את.הזמן לפני להמון דברים. אני לדוגמא בשנת שירות... זה הליך ארוך אבל מהסיפורים נשמע ששוה את זה
לגבי תפקידים יש המון תפקידים בטוחה שתמצאי משהו אחר שתרצי. אישית.מאמינה מתוך.ניסיון שאם לא תסגרי על.תפקיד אחד וזהו ותתני אופציות לכל מה שיציאו לך פתאום יהיו לך המון תפקידים שתרצי ולא תדעי איך לבחור בניהם

AviTaL25

New member
תודה על העזרה:)

ו..זה לא קשור רק לעניין של התפקיד...
זה גם היחס שלהם שמוריד את החשק!
עד לא מזמן היית בטירוף של להתגייס למרות שכל מי שמסביבי אמר לי "אם היה לי פטור הייתי מנצל את זה"
אבל הקטע הזה שהם לא עונים והם לא מגיבים לאף מייל שאת שואלת ואם הם כבר מגיבים, הם לא עונים על השאלות שאת שואלת ורק אומרים "כשיהיה לנו מידע ניצור איתך קשר"
ואין לי את הזמן ואת הכוח לחכות! אני כבר בת 19 ואני לא מתכוונת לחכות עוד שנה או שנתיים!
ואני כן פתוחה בראש לאופציות של תפקידים אחרים אבל מעצבן אותי שמזלזלים בי כל כך(יש לי נתונים טובים חוץ מהעניין של הפרופיל) ומציעים לי דברים כמו:"אחראית חדר אוכל". אני לא מתכוונת לחכות עוד שנה או שנתיים לתפקיד שאצטרך לעשות שנתיי ולא ההנאה ממנו בכלל!
אני באמת מורידה את הכובע לכל האנשים שיש להם את הסבלנות לחכות ושהם סופגים את היחס המשפיל... אבל לי נמאס!

נ ו ע ה 12

New member
אביטל, כמה דברים

1. "התקשרתי למיטב והם אמרו לי שכדי להפסיק את התהליך אני צריכה ליצור איתם קשר" - דיברת איתם והם אמרו לך שכדי לעשות פעולה X את צריכה לדבר איתם? כלומר, המשפט קצת מוזר... למה לא התחלת בהפסקת התהליך כבר בשיחה הזו?
2. מתי היה כל הסיפור הזה? כי באמת שמאז התא הפך למדור הם עונים ה-ר-ב-ה יותר מהר. אם לפני כשנתיים ניסיתי במשך שבועיים+ לתפוס אותם בטלפון והתייאשתי כי לא הצלחתי, היום הם עונים תוך דקה (מנסיון של אנשים סביבי). כנ"ל במייל - קיבלתי תשובה לאחר יום. כדאי לנסות שוב. מצד שני, תמשיכי לסעיף הבא...

3. אני מניחה שחשבת על זה לא מעט ואת בתהליך כבר שנה וחצי, זמן לא מבוטל בכלל! א ב ל, עברת כבר שנה וחצי. את בתוך זה כ"כ הרבה זמן, חבל לוותר בגלל בירוקרטיה ומה שנקרא סחבת. חבל לוותר לעצמך, הכוונה, ולוותר על הדבר הזה שנקרא שירות בצה"ל. תשקלי את זה שוב. :) לפני כחודשיים התפתח בפורום דיון ע"י ReutBenH, שהתלבטה האם זה כזה נורא להתגייס בגיל 20 ולהשתחרר בגיל 22. לדעתי האישית להתגייס בגיל 19 ואפילו 20 זה לא נורא, במיוחד אם מנצלים את הזמן עד הגיוס לדברים חיוניים. את מוזמנת להיכנס לקישור המצורף ולקרוא את כל התגובות.
4. תני לי להבין - באיזה שלב בדיוק את נמצאת? אושרת כבר להתנדבות? היית בועדת שיבוץ לתפקיד?
5. באילו תפקידים את מתעניינת שהמיונים אליהם הם חד שנתיים?
6. את סגורה על התפקידים האלו או מוכנה להיפתח ולחשוב על תפקידים נוספים?

בקיצור, אני מחכה לשמוע ממך את כל הפרטים, ומקווה שתשקלי את הפסקת התהליך שוב. אשמח לעזור לך תמיד.

liavavraham

New member
מסכים עם נועה...

היי,

לגבי העניין של הזמן, נכון, זה תהליך ארוך ומייגע.
וגם אני חוויתי את אותו הדבר כמוך, אמנם חיכיתי קצת פחות זמן ממך (10 חודשים מפתיחת הבקשה), אך בסופו של דבר זה השתלם. התגייסתי ביום ראשון הזה וכעת אני בשירות הסדיר, בתפקיד שאני רוצה, במקום עם אנשים מדהימים וחברותיים במיוחד.

ממליץ לך לא לוותר וליצור קשר עם מדור מתנדבים במספר הטלפון שציינת, או אפילו באימייל. מבטיח לך שהם יתנו לך מענה מהיר, במיוחד עכשיו שהם מדור ולא תא כמו בעבר.

מאחל לך המון בהצלחה

AviTaL25

New member
:)

באמת שמחמם לי את הלב שאכפת לכם ושבא לכם לעזור! חבל שהמערכת לא כזאת!
בכל מקרה כל העניין הזה כבר לא רלוונטי כי כבר הצלחתי להשיג אותם היום בבוקר והפסקתי את התהליך.
אבל בכל זאת חשוב לי להסביר ולענות.
1. "התקשרתי למיטב והם אמרו לי שכדי להפסיק את התהליך אני צריכה ליצור איתם קשר" - באיתם התכוונתי לתא מתנדבים ולא למיטב:)
2. כל הסיפור הזה כבר בערך כמה חודשים שבהם אני שולחת מלא מיילים לתא מתנדבים והם לא עונים לי או שולחים הודעות שלא מסבירות דבר כמו "ניצור איתך קשר"
3. תאמיני לי ששקלתי את זה מספיק ובאמת חבל לי על הזמן ש"ביזבזתי" למרות שעבדתי ועכשיו אני לומדת לפסיכומטרי. אבל אין לי עוד זמן לחכות ולמשוך במיוחד לתפקיד שבו אני לא מעוניינת.
4. אישרו אותי לשיבוץ והייתי בועדה. עדיין לא הייתי בשום יום מיון!
5. אני מתעניינת בתפקידים שקשורים לרפואה. הם ידעו את עוד מהתחלת התהליך כי כתבתי את זה בכל מקום ותמיד אמרתי את זה וזה היה ברור! חבל שהם לא גייסו אותי בתאריך שבו היה קורס חובשים במקום להגיד לי "את מתאימה לתפקיד אבל אנחנו לא יכולים לגייס אותך לזה כי הגיוס הבא לתפקידים הרפואיים הם בשנתון הבא" ובמקום זה מתקשר אלי מישהו ומציע לי להיות "אחראית חדר אוכל" ומסביר שאצטרך לשמור על הסדר והניקיון בחדר ולבדוק שהטמפרטורה של המקרר במעלות הנכונות><(חייבת לציין שברגע הזה הרגשתי שמזלזלים בי!)
6. אם היו מציעים משהו באמת מעניין וחשוב תאמיני לי שהייתי לוקחת את זה לא משנה כמה סבלתי לאורך התהליך כי בסופו של דבר אני כן מעוניינת בחוויה הזאת ולא סתם חיכיתי הרבה זמן... אבל... הם לא הציעו שום דבר שהרגיש לי שזה ממצה את היכולות שלי ושאני יכולה להנות. הרגיש לי כאילו מביאים לי שאריות של תפקידים שאף אחד לא רוצה (ואני חייבת לציין שהקבה והדפר גבוה!!)
קראתי גם מה ששלחת לגבי להתגייס בגיל 20 ואני באמת חושבת שזה יכול להתאים להרבה אנשים אבל לא לי! אני יודעת כבר מה אני רוצה ללמוד(וזה רפואה- וזה 7 שנים!!!!) ואין לי זמן לבזבז יותר... בזבזתי מספיק! הלוואי שזה היה אחרת, אני תמיד אתחרט באיזשהו אופן על שלא התגייסתי ולא חוויתי את זה אבל אני מאמינה שאני אתחרט יותר אם אני ימשיך לחכות לתפקיד כלשהו שאני לא יהיה מרוצה ממנו ובסופו של דבר רק אסבול.
אבל למרות כל זה אני מאחלת לכל מי שמתגייס שיצליח ושיהנה מהשירות!D:

שיקול נוסף

את אומרת שאת רוצה ללמוד רפואה. שזה אחד מהמקצועות שיותר קשה להתקבל כיום בישראל. אחד מהדברים שנשאלים בכל ראיון זה מה עשית בצבא וזה משפיע הרבה מאוד על היחס שלהם. כבר שמעתי על זה שפסלו אנשים שעשו שירות לאומי ולא צבא מטעמי פציפיזם או כאלה שעשו שירות.לאומי רק שנה אחת (ממש לא באה להגיד אם זה צודק או לא אלה רק לתת.עובדות).

AviTaL25

New member
זה ממש לא פצפיזם. יש לי פטור רפואי וזה מוצדק.

חוץ מזה, אני לא חושבת שזה פייר שאני צריכה להמתין עוד שנה בשביל לקבל תפקיד שאני אסבול ממנו ושהוא לא משמעותי רק בשביל העניין הזה שיגידו שאני "לא משתמטת" אם הצבא היה לוקח אותי בגיל 18 כמו כל אחד נורמלי הייתי מתגייסת!

liavavraham

New member
היי

חבל שהפסקת את התהליך, אבל בסופו של דבר ההחלטה היא שלך.

מאחל לך המון הצלחה בהמשך הדרך!

נ ו ע ה 12

New member
באמת חבל

במיוחד שנשמע שהיית ממש לקראת הסוף (כבר אישרו לך את ההתנדבות והכל). בכל אופן, זו החלטה שלך ואני מבינה שחשבת על זה לא מעט. בהצלחה בפסיכומטרי, בלימודים ובכלל.

Run for a Fall

New member
מסכים איתך

אני חושב שאנשים בחברה לפעמים קצת שוכחים שהתנדבות לצה"ל היא כשמה - התנדבות. אנשים שמקבלים פטור מצה"ל מקבלים אותו מיוזמתו של צה"ל ולא מיוזמתם. זו אמורה להיות בחירה של מישהו אם להתנדב או לא, ואף אחד לא צריך להרגיש לחץ להתנדב - אחרי הכל, פטרו אותו מכך. לעיתים נראה לי שכל השגעון הזה של "כולם חייבים לשרת לא משנה מה הסיבה, בכל מחיר" גורם קצת לזילות של ההתנדבות לצה"ל - וזה ממש לא צריך להיות ככה.

ובכל זאת, אם כן חשוב לך לשרת ונראה שהתהליך שלך התקרב לסיומו, כדאי לשקול שוב לפני שמחליטים לוותר - אחרי הכל, "בזבזת" על זה שנה, אולי כדאי כבר בכל זאת לראות אם יש תפקיד שכן יכול לעניין אותך. בתור מישהו שגם מאוד מתעניין בתחום הרפואה ומתכנן ללמוד את זה בעתיד, אני נהנה גם מהתפקיד הנוכחי למרות שהוא ממש לא קשור לתחומי העניין שלי.

AviTaL25

New member
:)

זה שויתרתי על צה"ל לא אומר שויתרתי על התנדבות
אני הולכת לעשות שירות לאומי. המערכת שם מתייחסת אליך באופן יותר אכפתי, בצהל הרגיש לי כאילו לא אכפת להם ממני ומהרצונות שלי וגם לא אצטרך להמשיך לחכות עוד שנה או שנתיים ואני אוכל להתנדב כבר השנה ובנוסף, יש שם שפע תפקידים שמעניינים אותי.
גם זאת דרך לתרום ולעשות משהו מהנה וחוויתיD:

Run for a Fall

New member

שמח על ההחלטה שלך לא לוותר על הרצון לתרום. יש בהחלט המון אופציות בשירות לאומי - חבר שלי עשה שירות לאומי ונהנה מכל רגע...
בהצלחה.

mlwpc

New member
שאלה

סליחה שאני נכנס כאן באמצע. אבל רציתי לשאול - מה, זה באמת לוקח כלכך הרבה זמן עד שמקבלים את הבקשה? חשבתי שהם מזמנים לועדה רפואית ונותנים תשובה כבר אחרי חודש-חודשיים לאחר פנייה ושליחת הבקשה. אני רציתי פשוט להגיש בקשת הנתדבות לקראת סוף השנה כשאני אסיים כל מיני דברים שקשורים לבריאות. אני אצטרך לחכות 10 חודשים ואף יותר עד שבכלל אני אקבל תשובה אם אני יכול להתגייס (יש לי מקרה לא חמור)? ורק אז יתחילו כל התהליכים של המיונים? ואו, אם זה נכון אז זה מאוד מבאס כי אני רוצה להתגייס אבל לבזבז כל כך הרבה זמן על זה, זה קשה ומדכא.

liavavraham

New member
היי

התהליך לא אמור לקחת הרבה זמן, כמובן שזה גם תלוי במדור מתנדבים שמטפלים בתיקים ועוד מספר גורמים.

עכשיו, כשתא מתנדבים הפך למדור, אני מאמין שהטיפול הוא יותר מהיר במלשבים המעוניינים להתנדב, נוסף כוח אדם, ולכן זה ייקח פחות זמן.
לא צריך להתייאש, ואני אומר את זה מנסיון.
הגשתי 2 בקשות, כאשר הראשונה נפסלה והשניה אושרה, לא וויתרתי מההתחלה והתעקשתי להתנדב. והנה, ביום ראשון כבר התגייסתי. רק בשביל הרגע הזה היה שווה לחכות.

mlwpc

New member
...

היי. תודה על התשובה. אם זה לא סוד, כמה זמן לקח לך כל התהליך (לא כולל מיונים לתפקיד)? כלומר עד שאישרו את ההתנדבות? אני בהחלט מבין שזה שווה את זה, רק שזה פשוט הפתיע אותי שיש אנשים שחיכו כמעט שנה ולא קיבלו שום תשובה. אני חושב שצה"ל צריכים להתייחס לבקשות כאלה בצורה יותר קפדנית. זה אנשים איכותיים שרוצים לתרום, אז בשביל מה כל הבירוקרטיה המייגעת הזאת?

נ ו ע ה 12

New member
מהצו הראשון עד אישור ההתנדבות שלי - שנה וחצי

כדאי שתתחיל את התהליך בהקדם, כלומר ברגע שהמצב הרפואי שלך יתייצב תגיש בקשת התנדבות. פרמטר גדול שמשפיע על משך התהליך הוא הזמן בו ייקח לך להעביר את המסמכים הרפואיים הנדרשים. תוכל לקרוא על התהליך הרפואי בהרחבה בקישורים המצורפים.

mlwpc

New member
...

תודה על תגובתך. אם אפשר לשאול - למה הכוונה ב"זמן בו ייקח להעביר את המסמכים הרפואיים"? למה זה צריך לקחת הרבה זמן?

ועוד שאלה קטנה - כל מיני תהליכים רפאויים שאני צריך לעבור דורשים שיקום של כמה חודשים. השאלה היא - האם אני יכול כאילו להגיש בקשה עכשיו, ובהתחשב בעובדה שהתהליך הוא כל כך ארוך אני אקבל תשובה כבר כשאני אשתקם? זה סוג של הימור יוצא, לכן אני די חושש שזה אסור. וחוץ מזה כנראה אני אצטרך גם להוסיף מסמכים אודות התהליך שאצטרך לעבור.
השאלה היא - האם משך התהליך הוא מאוד שונה מאדם לאדם? כלומר, יכול להיות מצב שלמגיש בקשה אחד מאשרים את הבקשה תוך חודש-חודשיים ואילו לאדם אחר זה לוקח שנה וחצי, כמו לך? או שיש איזשהו רף מינימלי?
אגב, יש לך מושג למה זה לקח כל כך המון זמן? שנה וחצי זה מאוד ארוך, האם זה תלוי בדרגת החומרה של הבעיה?

סליחה על החפירה.

mlwpc

New member
...

סליחה שכחתי עוד שאלה קטנה - האם מתחשבים בגיל? כי אני עוד מעט בן 20. יכול להיות שהתהליך יותר מהיר למבוגרים יותר?

נ ו ע ה 12

New member
תשובות

קודם כל אין על מה

יש אנשים שמתמהמהים עם המצאת המסמכים הרפואיים. לא תמיד מביאים את כל המסמכים הדרושים, לפעמים צריך חוו"ד מרופאים מומחים ולוקח זמן עד שקובעים תור וכו'... יש כל מיני סיבות. רצוי כמובן להביא חוו"ד כמה שיותר עדכנית מרופא מומחה כמה שיותר מהר.

אני לא מכירה את כל פרטי המקרה ואת המצב שלך, אבל לדעתי אין טעם להגיש כל עוד המצב לא מתייצב - אחד התנאים לקבלת בקשה להתנדבות הינו "המצב הבריאותי של המועמד יציב ואינו צפוי להתדרדר בגין שירותו הצבאי, או בתקופה בה הוא מבקש להתנדב, ללא קשר לנסיבות שירותו הצבאי". זה מתקשר לשאלה שלך על המקרה שלי - אני קיבלתי פטור בגלל בעיה מולדת, מום גופני, כלומר לא מחלה או משהו שעשוי להשתפר/עלול להדרדר. בכל זאת, כשהגעתי לוועדה הלכאורה אחרונה במקרפ"ר נאמר לי שכיוון שיש לי יותר משנה עד הגיוס (הייתי בסוף כיתה י"א), התהליך שלי יוקפא שנה שלמה, עד מאי של י"ב, על מנת להתעדכן במצב הרפואי שלי בזמן שקרוב יותר לגיוס העתידי. ברור לך שלא חל כל שינוי... זה פשוט חוק יבש ולא הייתה התייחסות למקרים פרטניים.

אני לא חושבת שמשך התהליך תלוי בחומרת הבעיה... אולי דווקא בשכיחות שלה ברפואה, אבל זו רק דעתי. כנ"ל לגבי הגיל - לא חושבת שזה מהווה פרמטר כלשהו.

למעלה